Nechci majitele kočiček a kocourků strašit, ale dávejte si pozor hlavně na vesnicích aby se nezatoulali do lesů poněvadž v lese jsou bráni jako škodná. Tak bacha na to.
Já jsem zachránila dva z ulice,po očkování a kastraci jsem je pouštěla ven ,byli na venek zvyklí a doma by to nevydrželi,ale drželi se u domu
Řešení je také venkovní voliéra s přístupem do domu kočičími dvířky, podle mne nejlepší řešení 🙂
Tento komentář byl smazán uživatelem.
Víte, co je přírodní výběr? Kočka domácí byla vždy součástí našeho eko prostoru. Možná i s mnohem častějším výskytem kolem stavení než dnes. Navíc, kočka nebyla živená jako dnes. Svou stravu si musela ulovit, a to i pro koťata. V evropském prostoru je kočka doma a studie naznačují, že zvěsti o kočkách jako chlupatých vrazích jsou značně přehnané a spíše mýtické. Známá je například studie citovaná v článku. Anglicky zde: In the UK, the Royal Society for the Protection of Birds says there is no scientific evidence that predation by cats is having any effect on the population of birds UK-wide.