1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 1 rokem

Podle mě je to trochu blbost. Uplatnil bych tu argument Rowlingové: když odstraníme kategorie mužství a ženství, nedává smysl ani trans. Mužství a ženství je tedy základnější než LGBT, které jsou jeho variacemi. To stejné je s psych. poruchami, musíme vnímat normalitu, ale nemusíme ji vyvyšovat. Mám mnoho psych. vážně nemocných kamarádů/ek. Jsou rádi za to, že lidé psych. nemoci berou. Stejně tak třeba indiáni často u "psych. nemoci" říkají Narodil se léčitel, vnímají její duchovní smysl. Když se ale budeme k psych. nemocným chovat jako doposud, pouze je dopovat prášky a nerozumět jim, to, že změníme jedno slovo nám nepomůže. Stejně jako nemusíme nijak ostrakizovat LGBT, i když je muž. a žen. energie konstitutivní, stejně tak nemusíme nijak ostrakizovat psych. nestandardní lidi. Rovnostářský přístup je ale o našem nastavení a srdci. Takže změnit slovo, například zakázat slovo šílený (nedávná knižní kauza ve VB) nepomůže, jen vytvoříme další překážku - "nekorektnost", odstraníme je tím, že budeme připravení na bezpředsudečné jednání, tázáním se po smyslu (nemoci). Pokud bude záp. společnost jinakost reálně vnímat jako problém či ji naopak nekriticky oceňovat, protože bude orientovaná na úspěch a požitky a trendy, bude její "diverzita a inkluze" pouze pokrytectvím, ať již jde o z(ne)výhodňování LGBT nebo jiné projevy korektnosti či nenávisti a v podstatě zůstane pouze u toho zakazování slov. Ta revoluce musí proběhnout v nás, upřímně, ne jen v médiích a předpokládá podle mě rehabilitaci duchov. rozměru, tázání se po smyslu, který nezná horší a lepší mimo vůli k dobru a zlu.

1
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt