1600/1600Zbývá 1600 znaků

A zase nevím kolikátý článek o práci v kanceláři. Opravdu si všichni myslíte, že celý národ sedí v kanclu a všichni nadřízení ho vybízejí k odpolednímu šlofíčku? Pokud máte volnou pracovní dobu, asi pro vás nebude problém si přehodit svůj pracovní cyklus. Co ale nepřetržité provozy, záchranáři, zdravotní sestry, řidiči MHD a další?

V práci často sedím na vrátnici. Je to bráno jako nepřetržitý provoz a když chci jít na oběd, musí mě někdo z kolegů vystřídat. Na brigádě sedím za pokladnou a obsluhuji zákazníky. Kdybych si šla dát šlofíček, asi by mě hnali. Moje pracovní doba se pohybuje mezi šesti až deseti hodinami práce plus pauza na oběd - půl hodiny. Nikdo mě nebude platit za spaní a nikdo mi nedá pracovní dobu tak, abych si mohla zdřímnout, byť si to doma často dopřeji.

Pokud je člověk OSVČ a nemá žádné zaměstnance, teoreticky si může uzpůsobit pracovní dobu tak, aby mu zbyl čas na spánek během dne. Ale řadový zaměstnanec má prostě smůlu. Téměř celý život pracuji ve službách a jsem v podstatě závislá na zákaznících. Nemohu jim říct, aby přišli později, že si chci lehnout.

Na dovolené si ráda zdřímnu, pokud je špatné počasí. Ale když je venku hezky, proč bych spala? Ano, čím jsem starší, tím větší problémy se spánkem mám, zejména během nočních směn a při přechodu zpět na denní. Ale na skutečný dvoufázový spánek si asi budu muset počkat až do řádného důchodu...

Přeji hezký den všem.

1
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt