Jen lenoši si kupují el.kolo,na kole musím makat,musím se zpotit a to je ten správný pocit doslova slast a rozkoš a vy tady co se zastáváte el.kola jste líní jako vši tak to prostě je vy zaprděnci zaprdění...
Já osobně bych si elektrokolo nekoupila. Četla jsem, že se člověk na ekektrokole může nebezpečné zranit. Já raději něco udělám pro zdraví.
Kdo se bojí se . . re v síni. Staré pořekadlo. Jinak zranit se můžete všude v autě , autobusu, ve vlaku, při chůzi, na kole nebo na vás spadne větev nebo strom. Zdravím.
Takze: normalni kolo stalo v garazi 8let a najezdil jsem 35km. Za 8 let. Pak jsem zkusil ekolo a mam najeto za rok a pul 2000km. Na rovinach jezdim bez pohonu. V kopcich se snazim jen na minimalni podporu. Mam to rad. A kdyz prijde nejaky hruza kopec....treba ve slovinskych Julskych alpach, tak davam i nejvetsi pomoc. A mam to taky rad. At si odbornik pise co chce.
Přesně popsáno, dokonalé udržení dechu v kopcích, včetně rytmu šlapaní. Kdonevyzkoušel, nepochopí …
Když ten pisálek prodával e-kola, tak je prodával i zdravým, že? A nevadilo mu to. Teď zřejmě prodává klasická kola (nebo nic), tak "prozřel", píše moudra a e-kola pomlouvá... Opravdu charakter...😡
Elektro kola jsou určený pro důchpdce nebo i mladší, pokut jsou lýný jako prase, nebo mají nějaký zdravotní problémy. Také jsem si pořídil elektro kolo, nakonec jsem tátovy předal zanovní baterku a svoje kolo přestavěl na klasiku.Usoudil jsem že ho nepotřebuji, před kopcem podřadím a vyjedu ho taky. Jen jsem o něco pomalejší!!! Momentálně mně děsí omladina, je líná šlapat, jezdí na elektrických koloběžkách a skejtech. Jízda na elektrokolech nahrazuje motorky, které dělají velký hluk, část motorkářů přechází na elektriku do terénu, nejsou slyšet, vidět ale jsou. Většinou jezdí i na na cyklostekách a po lesých hodně rychle! Myslivci a ochranáři jsou z toho na mrtvici.
Jiří Martinek
Takže vy jste "tátovy" přenechal baterku a předělal si elektrokolo na kolo. A on si jistě s vaší baterkou předělal kolo na elektrokolo. To je velmi uvěřitelné. Proč jste mu teda nedal elektrokolo a nevzal si jeho normální? 😀
Elektrokolo je super. Vyveze mě do hospody na kopci, kam bych na normálním kole nedojel. Zpátky je to mazec......
Autorka si plete elektrokolo s motocyklem. Většinou má el.kolo 5-7 stupňů "el.přípomoci". Na rovince se běžně použije 1-2. Tím se jen kompenzuje cca trojnasobná hmotnost el. kola oproti běžným. Výdej energie při šlapání je cca stejný. Nejvyšší stupeň používám u kopců,kde mi hrozí vnitřní krvácení.😀 A co je hlavní pro všechny uživatele, akční rádius jejich cest je asi trojnásobný oproti normálním kolům se stejným výdeje energie.
Výše uvedený článek považuji za blábol jednoho pisálka. Kolo nebo ekolo je nástroj pro splnění cíle , radostných zážitků z cesty atd. Kdo si co vybere je jeho soukromá věc a laskavě přestaňte lidi obracet na víru svou. Keci o tom,jak ekola jsou špatná jenom proto ,že dojedou dál , si opravdu nechte pro sebe.
Souhlas 👍
Jako senior 76 letý, mám dobrou zkušenost s elektrokolem. Zlepšil jsem si fyzičku, pohon používám tak, abych se unavil a viděl krajinu, kam bych si s obyčejným kolem netroufl a ani bych nejezdil.
Naprostý souhlas. Jsem na tom podobně
Tak tento článek je jen kec. Mám horáka (klasiku), ale po operaci srdce jsem si koupil e-kolo a jezdím. Ano kopce a delší trasy. Průměr kolen 23 km/h a super. Mohu říct že je to znát i má kondičce. Ano těším se na klasiku. Ale už to budu střídat. E-kolo je v pohodě.