1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 1 rokem

Nevěřím tomu, že lidstvo má sebemenší vliv na geodynamické události.

Na klima nepochybně ano, ale vulkanismus a jeho projevy v podobě zemětřesení jsou v režii nestvůrných sil v zemském nitru, které jsou o několik řádů větší, než cokoliv, co člověk kdy dokázal vytvořit.

Před 1 rokem

To si jako myslí, že planeta Země, která je tu i bez nás 4,5 miliardy let, že si nechá nadiktovat nějaké změny?

Ano můžeme něco málo ovlivnit svou činností, i když sjednotit 9 miliard lidí na 6 kontinentech... no to je oříšek i pro boha né pro vědce.

Ale ovlivnit rotaci, jádro Země nebo skon Zemské osy... ehm, to by musel být bůh.

To málo co ovlivníme si stejně tahle planeta přechroupne po svém s dost velkou mírou setrvačnosti. Tyto změny budou vidět třeba za 50-100-200 let dřív ne. A to už tu nemusí žádné lidstvo ani být.

A jaký výsledek čeká?

Že poručíme Slunci a Zemi, aby se chovali vůči lidem nějak smířlivě a přestali se chovat tak jak jim jejich geofyzikální a astronomické zákony, které nelze ovlivnit lidmi, nějak jako přestali reflektovat...

🤔 hmm

Zajímavá hypotéza

Před 1 rokem

Politické sjednocení lidstva je nezbytnou podmínkou k tomu, aby lidská civilizace měla vůbec nějakou perspektivu.

Bohužel současné dění ve světě je od toho na hony vzdálené. Lidské společenství je navzájem roztříštěné do navzájem znesvářených komunit.

Při pomyšlení na naše potomky a prapotomky (máme třeba roztomilou tříletou vnučku), na mě z toho všeho padá nesmírný smutek.

Před 1 rokem

Opět lež, i kdyby se lidé aktivně snažili, tak nejsou schopni planetu Zemi, ale ani život na ní, zničit. Co mohou lidé (teoreticky) způsobit je, že lehce pozmění podmínky na planetě.

13
Před 1 rokem
Petr Boháček

Názor přece není lež. Lidstvo lehce pozmění podmínky.... to je humor ?

8 miliard chce jíst, topit, užívat výrobky, denně se vytěží miliony barelů ropy, znečistí odpady obrovská území. Jedno auto prý spálí na 100km jízdy tolik kyslíku, jako člověk za celý život, každou minutu padají obrovské plochy deštních pralesů a moře jsou plná nanočástic plastů...k tomu války včetně možnosti jaderné, ozonová vrstva je děravá a tenká, jenom tuto vrstvu stačí zničit a život nemá šanci odolat vesmírnému záření... Že člověk vyčerpá a zničí život na zemi, je velmi pravděpodobné.

10
Před 1 rokem

Už je pozdě. Zbývá pouze odpočítávat...... Ale na člověka to nesvádějte. Slunce si dělá to co už několikrát v dějinách Země. Doba ledová, doba veder, záplavy, to vše už tady bylo a několikrát. Vymřeli naši předkové, vymřeli mamuti a před nimi jiné potvory obývající Zemi. A neptejte se mě, jak to vím. Prostě je to tak.....

4
Před 1 rokem
Milan Belko

A vy jste u toho byl že to tak víte.Tady je každý odbornik který má díru do zádele.

Zobrazit další reakci
Před 1 rokem

Viděl jsem celou výzvu pana Egona Cholakiana a je to dost síla, ale zároveň úplně skvělý nápad – to, že si uvědomil, jakém stavu je naše planeta a vyzval vědeckou komunitu, aby se sjednotila a spolupracovala na vyřešení problému s klimatem.

Bohužel je to zde samý komentář od lidí, co hned všechno ví a hodnotí, ale vůbec se nepodívali na tu jeho výzvu a já mám pro vás také jednu – nebuďte líní a podívejte se, tu hodinku si najde každý a všechna nepochopení zmizí.

6
Před 1 rokem

Myslím, že vzrůstající průmysl v Indii, jižní Americe a v budoucnu i v Africe, kde obyvatelé chtějí dosáhnout životní úrovně Evropy a USA, je nezastavitelný. Těm nic nelze vysvětlit. Momentálně jsem na pár měsíců v Ghaně a zkuste si o tom popovídat s domorodcem. Vůbec nebude chápat, o čem mluvíte. Nelze nic zastavit bohužel.

3
Před 1 rokem

To jsou pomatenci.

Pouze zneužívají objektivních změn, na nichž se lidstvo podílí několika málo procenty, k realizaci utopických projektů, z nichž posléze profitují.

1
Před 1 rokem

Naše planeta si nenechá nic líbit a v žádném případě ji nezachrání greendaily a ostatní pitomosti co plynou z EU z Bruselu .

7
Před 1 rokem
Havel Frantisek

To je pravda že nic nezachrání když budou rozhodovat lidi o důležitých věcech s vaším myšlením.

Jó konec světa, to už tady bylo, zase straší, aby víc vydělali.

4
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt