1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 1 rokem

“ Šťastní Finové a Švédové dojíždějí do práce jen 21 minut, Korejci stráví jen dojížděním skoro 26 dní ročně. České řidiče neodradí ani rostoucí ceny pohonných hmot, autem drandí vesele dál” - já tato srovnání nechápu. Vždyť je to každé o něčem jiném. Autor by měl přestat pít, když píše článek.

Mimochodem, jezdím do práce ve dvoumistnem roadsteru. Vezmu klidně kolegu vic, ale musí se udržet na nastavbe na přepravu zavazadel.

Jo a pokud jde o cenu PHM - jsou to moje peníze, takže autor se jimi fakt nemusí zabývat.

5
Před 1 rokem

Ja vozila v aute lidi do a z prace. Dost dlouho. A muzu vam rict ze to byl tak silenej vopruz ze do toho znova nepudu i kdyby moznost byla. Dohady kdy kdo jak kolik ma prispet. Kdo chce jet nebo ne. A ve vysledku uspora nikde. Jeden potrebuje z prace rovnou nakoupit, dalsi pro dite, ja treba za konem a spolecna cesta nam neusetrila nakladove nic a naopak sebrala par desitek minut casu. Kde je pak ta vyhoda?

7
Před 1 rokemUpraveno
Jana Amblerová

Já jsem jim stanovil pravidla jasně a nekompromisně. Každá cesta do práce a zpět (v celku) byla za desetikorunu, v kastlíku byla krabička a každej přispěl v momentě nástupu. Jízdenka by je stála celkem 40 korun a ne všichni měli předplacenou kartu.. Vyhovovalo jim to a taky ušetřili čas. Hlavně cestou domů, protože tramvají a autobusem by se domů dostali za cca 40 minut, se mnou tam byli za deset minut od průchodu bránou fabriky. Obzvlášť, když se jelo třeba z noční v neděli ráno....

2
Před 1 rokem

Za 1. nemám žádného kolegu, který by se mnou mohl jezdit. Bšichni bydlí na sever od Kolína. Já jsem na opačné straně.

Za 2. moji kolegové nejsou moji kamarádi. Nevím proč bych měl cizího člověka někam vozit.

Za 3. co má co se zaměstnavatel plést do toho, jak jezdím do práce. Máme snad svobodu ne? A je to jen moje věc, ne mého zaměstnavatele.

9
Před 1 rokem

Na kole jsem jezdil když jsem to měl do práce kousek, teď jedu 52 km a to se mi po ránu nechce. Nějaký čas jsem jezdil i s kolegy, ale to chce narazit na normální lidi. Na jednoho čekáte že denně jedete pozdě, nebo minutu po padlé už se musí jet, otevřená okna protože nefunguje klimatizace, mám s tím problém a chlapec nedokázal pochopit že to že s ním jezdím mu zaplatí opravu, navíc špinavé auto- vevnitř.

Taky jse narazil na cvoka který vyndal a nenahradil nefunkční termostat. V zimě lahůdka. Radši jezdím sám.

2
Před 1 rokem

Dokud jsem mistroval v chemičce a bydlel na Meziboří, tak jsem sebou bral půlku směny, protože bydleli taky na Meziboří. Pak jsem začal dojíždět do jiné fabriky (u Teplic) a to už jsem jezdil sám. 35 kilometrů. Nikdo další z Litvínova tam nedělal. Teď dojíždím 48 kilometrů a na pracovišti jsem sám. Nelze to tedy paušalizovat. Píšete článek, ale koukáte se z okna na pražskou ulici.... A k těm cenám za dojíždění. Tak samozřejmě, že když se jezdi s benzínem, nebo naftou, tak náklady jsou vyšší. Mně auto jezdí s náklady (přímé - PHM) za 1,10 Kč/km. Bo jezdím na LPG.

3
Před 1 rokem

Vůbec netuším, jak to změnit. Nikdo z vesnice nepracuje tam kde já a manželka jezdí opačným směrem. Maximálně bych mohl ráno vzít pár lidí ze zastávky, ale odpoledne by to byla křečovka. Navíc bych jim rozhodil den, byli by v práci zbytečně brzo. Autobus by stejně musel jet...Tohle by šlo řešit ve větších městech, nějakou autonomní dopravou. Vlastně ekvivalent je MHD... pak je tu druhá věc, hodně lidí pracuje ve výrobních halách, které jsou docela z ruky. Neumím si představit, jak dát dohromady, aby skupina lidí jela stejným směrem, ve stejnou dobu, aby se snesli a jak by měli vyřešeno, kdyby ten s autem náhle omarodil.... Jako řešení existuje, ale hodně složité...

1
Před 1 rokem

Ráno odvezu děti do školy..neboť přijatelný autobus je zrušený...pak na druhou stranu do práce.. odpoledne beru manželku,co rank jela busem a jedeme pro děti a domů...na kole by se ta banda těch pár km provezla:-))možná tak někdo jezdí... protože musí...pochybuji, že by to někoho vysloveně bavilo

1
Před 1 rokem

Mě by hrozně zajímalo, kde paní nebo slečna autorka bydlí. Nejspíše v Praze. Zkuste Terezo pracovat 30 km od domova na směny. Pokud přijdete o auto nebo řidičák, tak si hledáte místo u baráku, nebo úřad práce, jelikož se veřejnou dopravou do a ze zaměstnání nedostanete. Taky by se mi líbilo, kdybych mohl v Česku dojíždět MHD. Hodně bych ušetřil, ale bohužel.

1
Před 1 rokem

No pisatel asi bydlí ve městě a má práci nedaleko. Jsou i lidi,kteří bydlí na venkově a musí se dopravit do práce.

7
Před 1 rokem
Milada Selnarova

Dobrý den,

Vy jste si vážně nevšimla, že takové lidi paní autorka nezná?

Nejlepší je ta část o tom jaké náklady musí lidé vynaložit, než se dostanou do svých kanceláří.

Že tady jsou i lékaři, učitelé, vojáci, policisté, dělníci nebo hašiči. Tzn. ti všichni kteří v kancelářích nedělají, to paní autorka neví. Ona nikdy nikoho, kromě kancelářské krysy totiž neviděla.

A dělníkama očividně přímo pohrdá.

10
Zobrazit další reakci
Před 1 rokem

Během mých 11 let dojíždění za prací do Německa bylo vždy ve špičce u Mnichova 90% aut "1 válce". Tzn. že se v něm "válel" pouze řidič a každýmu to bylo šumafuk.🤗

Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt