A rodiny se hned při první hádce nerozbijeli,problémy se řešili a ne že se hned při prvním konfliktu prostě uteklo a spálili se všechny mosty.Take ty rodiny potom více při sobě stali.Dnes proběhne výměna nazoru a mladí s rodičem přestanou komunikovat,protože nesdílí ten jejich nazor a kazili by jim děti děda s babickou.Strasna doba tohleto.Kam to spěje?Mladý jsou zhyckani a fyzicky pracovat se jim moc nechce.Chteji hodně peněz za málo práce mnoho z nich ani deti nechteji,protože mají rády svoji svobodu.Deti by jim ji vzaly,stojí moc peněz,jsou s nimi starosti,už si potom nebudu moct dělat vše co chci atd,atd.Mladez zajímají jen drahé mobily tablety a počítače,sociální sítě a virtuální přátelé,protože těch skutečných přátel moc nemaji.Zajimaji je cizí lidé a jejich názory,než vlastni rodina a názory jejich členů.Nechapu tuto dobu.
Eva Smolikova
No nerozumím tomu co se dnes nosi.Ja jsem tedy své děti nikdy fyzicky netrestala,ale ani to nebylo nutné.Ale prostě v době mého dětství,dětství mých rodičů a době kdy byli moje děti malé,tak prostě vzteklounek když to už prehanel,tak dostal pár přes zadek a byl klid.Muj dědeček byl skvělý chlap,ale byl razný a i můj tatínek,strýc ještě I v dospelosti kolem jejich 40 ti le,když jejich otec neco rekl tak to bylo svaté.Dona se muselo pomahat.A az do jeho smrti mel respekt a uctu cele rodiny a taky si nepamatuju ze by někoho z nas vnoucat nekdy uhodil.A rada na neho vzpominam.Dnes jsou deti,rozmazlovane,nic se jim nesmí říct,ba ani se na ně skoro podívat,všechno chtějí hned a většinou to také hned,nebo co nejdříve dostanou.Žádné čekání na Ježíška nebo narozeniny. Neznají pocit si něco doopravdy přát a těšit se na to.A když dospívají,tak má každý psychické problémy a deprese.Rodice jsou pro ně luzri co jim zkazili dětství a tím celý život protože se jim snažili celý život dát co nejvíce všeho,co sami v detstvi nemeli,včetně lasky,zážitků,a v neposlední řadě všech věcí co kdy chtěli.Jak he možné,že dnešní dospívající generace mající vše,tak jsou v depresích,k rodicum zadny vztah,ucta, vdek a laska,to vubec neznaji co je a co tyto slova znamenaji,berou to jako povinnost rodicu se o ne postarat,a dat jim vse,kdyz si je poridili.A moje generace a generace rodičů ti když dospělí,tak prostě kolikrát byli přímo vhození do dospeleho života,protože jsme brzy zakládali své rodiny a museli jsme se holt začít starat.
2