1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 6 měsíci

Trošku mi přijde, že to co se v příběhu popisuje ze začátku není unschooling, ale zbavení dětí jakékoliv odpovědnosti. Bylo by to krásné, kdyby děti měly na vše svůj vlastní čas a mohly si opravdu vybrat, co je baví a v tom se zdokonalovat více. Alespoň některým profesím, by se ta cílená příprava hodila (vědci, umělci, sportovci). Pořád si ale jako rodič musím nechat nějaký vliv, aby právě děti neskončily jenom u těch mobilů, pěkně jako s ohněm, neustále hlídat, nechat hořet, ale regulovat. Snad to časem začne být i cesta dnešního školství, podpora jednotlivců, ale s důrazem na to, že jsme jedna společnost s určitými pravidly. Stejně za nás za chvíli většinu práce budou dělat roboti a problémy za nás bude řešit umělá inteligence, tak co potom jiného než alespoň dělat to, co mě baví společně s lidmi co mám rád 😁

Před 6 měsíci

No a to jako rodiče mají čas popři práci ještě suplovat školu když ledová bídou mnozí zvladaji dělat s dětmi domácí úkoly? Pro děti by Bílo fajn ponechat klasicku školu kulí tomu že děti mají i ve škole kamarády a stačilo by upravit ucebne osnovy tak aby se probíralo všechno co se probrat má vždyť v životě vědět se vše hodí a kdo chce tak se vzdělává dál.

Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt