"Výzkumníci ale zjistili, že věřící uvažují více intuitivně (více užívají selský rozum), nevěřící naopak většinu záležitostí analyzují."
Tohle tvrzení mi nějak neštimuje. Hlavně ta závorka. Selský rozum, to je pro mne realistické a pragmatické myšlení. Analýza problémů a hledání funkčního řešení. Bez emocí. Ale intuice je naopak emotivní, založená víc na tom, čemu věříme. Pro mne je v tom rozpor.
V současném stavu vědeckého poznání - tedy to co nám dneska předkládá fyzika a biologie je úsměvné a naivní si myslet že platí věta z tohoto článku :" a také vědecké vysvětlení přírodních jevů, které bývaly zahaleny tajemstvím, v jehož oparu se nabízelo vysvětlení zásahy mytických bytostí."
Věda totiž žádné vysvětlení přírodních jevů nikdy a nikde neposkytla. Věda totiž pouze přírodní jevy popisuje a není je schopná vysvětlit. Jako příklad bych si dovolil uvést : velký třesk, vznik prostoru, času, energie, hmoty, fundamentální síly a zákony, temná hmota, temná energie, působení 2. zákonu termodynamiky, vznik života, vznik iformačních molekul DNA,RNA, vznik buňky, vznik mnohobuněčných ogranismů, vznik lidského vědomí...
Jestli tedy dneska někdo potřebuje k vysvětlení světa mýtus, tak to jsou ateisté a ten mýtus je pouze a jen, že to všechno je NÁHODA. A to při současném složitém provázaném a jemně vyladěném vesmíru chce obrovskou, obrovskou, obrovskou víru.
Náboženství ne,BŮH ANO❤️.