Tak tento clanek me po dlouhe dobe nadchnul. Sdilim naprostou vetsinu nazoru a mam podobne zkusenosti, jen ve svem okoli nastesti moc liberalnich rodicu nemam.
Ale inspekce by se reditele bat nemuseli, ta je dnes skoro bezzuba. Oni se ale spis boji o sva korytka a nechteji si nikoho rozhazet. Osobnost reditel se v pripade konfliktu s rodicem grazlika vzdy musi postavit za ucitele, i kdyby papinek vyhrozoval advokatem. Ale ne kazdy na to zjevne ma...
Ano, toto je výsledek společnosti, kde platit za práci je sprosté slovo. Ti lidé ztratili jakékoliv naděje, že mají šanci na poctivý život a děti to jen spláchne.
To jsou hloupé kecy mimo merito věci
Mám tři děti. Ročník 94 - vdaná, zabezpečená. Ročník 98 - vdaná, zabezpečená. Syn 2014 momentálně v páté třídě. Puberta už teď. Nikdy bych si nedovolila jít do školy a tvrdit, že moje dítě je chudáček a že mu učitelé ubližují. Poznámky má hlavně za zapomínání pomůcek atd. Občas za nevhodné chování. Zabavím veškerou elektroniku a funguje to. Aspoň na chvíli 😉. Když učitelka zavolá, že bude syn po škole, nemám jediný problém. Zbytečně to není. Rozhodně bych nechtěla učit. Je to náročné. Stačí mi jedno " kvítko " a mít jich 20-30...? By mě je...bylo😁
Výborný článek vážím si pedagogů v dnešní zmatené době to mají opravdu těžké.Učitelé za mého dětství a dospívání svou práci měli rádi a hodně nás naučili.Společně s rodiči nás učili k úctě ke starým lidem a lásce ke své vlasti.Zní to trochu poeticky,ale je to tak.A četli jsme i klasiky a to většinou až na střední škole.Vždy škola spolupracovala s rodiči a panoval mezi nimi vzájemný respekt což dnes chybí.
Má pravdu.A vše začíná od 1 třídy...škola prý bude mít v každé třídě asistenta aby navenek byly zrušeny odklady školní docházky a vylepšily se tabulky.Odklad skutečně potřebuje jen malé, nemocné procento předškoláků.U ostatních je výchova z rodiny tak nemožná že má dítě osvojenou naučenou bezmocnost.A drzost .
Nechcete jít dělat ministra školství 🤩? Konečně by tam byl někdo, kdo "školství" rozumí. Po hodně dlouhé době pravdivý článek ze školního prostředí. Děkuji 🥰
Skvělý článek 👍👍. Shodou okolností jsem již delší čas vychovatelem v "pasťáku" a panu Klabalovi dávám 100% za pravdu.
Paní Bublanová děkuji za rozhovor s panem Klabalem. Skvělé čtení ze kterého až mrazí a nutí přemýšlet.
Díky, díky, díky za konečně rozumná slova. Článek úžasný, trefný. Vidím to už v Mš, kam se to vše posouvá. Ale stále mám špetku naděje, že si lidé uvědomují, že tudy cesta nevede.
Děkuji za hodně skvělej članek s člověkem, který ví co mluví a o čem mluví.Jen veliká škoda, že si ho nepřečtou kompetení lidé, kteří by s danou problematikou mohli něco udělat.