1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 11 měsíci

Upřímně. Budete litovat. Nee proto, že se o vás nemá kdo starat nebo nemáte vnoučata na léto nebo prostě vám nikdo nevolá...ale proto, že jste nesplnila jednu ze základních věci, proč jste dostala zivot. Protože rozmnožování slouží k zachování druhů. Ale je úplně jedno, jestli na to přijdete nebo nee, příroda sama ví, kdo se má rozmnožovat a kdo nee. A vy zřejmě nemate dobrý genofond, tudíž je to u vás zbytečné.😊

10
Před 11 měsíci
Michaela Novaková

Však špatné geny sama v rozhovoru zmiňuji jako jeden z důvodů. Tak to tak berme: příroda rozhodla. Já si zase ideální léto představuji trochu jinak, takže je vše, jak ma být. Existuje řada studií starých bezdětných, dle kterých tito lidé mívají například širší síť blízkých přátel, jelikož na ně měli více času. Také mívají více peněz, takže si spíše sami zaplatí profesionální péči. Osobně raději přijímám riziko, že budu litovat bezdětnosti, než riskovat lítost, že děti mám (takových případů není málo).

12
Před 11 měsíci

Naprosto respektuji tohle rozhodnutí. Ale nezlobte se, nejste postižení, aby Vám ostatní poskytovali support typu co potřebujete. "Blbých keců" se nezbavíte ať děti nemáte nebo máte. S tím se smiřte. Některé jsou jen neobratné, jiné záměrně škodící. To je ve všem. Tak to nějak zpracujte. Děti nejsou všechno.

Trik je v tom, že litovat budete toho, co jste neudělali. Takže Váš postoj není: neudělal jsem dítě, ale třeba:nepokazil jsem život dalšímu člověku. Mám syna a někdy ho fakt lituju, že jsem jeho matkou já.

5
Před 11 měsíci
Věra Rambousková

Přesně tak. Lidi umí mít blbý kecy úplně na všechno. Pokud si za svým rozhodnutím stojíme, je přece úplně jedno co si myslí ostatní. Nevidím důvod vytvářet nějaké podpůrné skupiny. Prostě buď děti mám nebo nemám, ani jedno není nic co bylo potřeba rozebírat. Připadá mi to stejný jako zakládat spolek pro lidi, kteří nemají rádi pizzu a přejí si, aby se tomu okolí přestalo tak divit. Holt je to netypické a hloupý otázky budou někteří mít vždycky 🤷‍♀️

1
Zobrazit dalších 7 reakcí
Před 11 měsíci

No tak tyhle lidi jako je ona,ty opravdu nemusím...přesně ten typ lidi co sio sobě myslí že jsou něco víc, že oni to tu zachraňují, ti co sedí a povídají co by měli lidé dělat...

Slepice..nic víc..

8
Před 11 měsíci
Jindřich Forman

Ona ale neříká co by měli ostatni dělat ...saka říká, že bezdětnost a rodičoství je každého volba a ani na jednom není nic špatně, jen nechce být šikanována

9
Zobrazit další 2 reakce
Před 11 měsíci

Určitě není v pořádku do rodičovství nutit. Dceru miluji, je dospělá ..máme hezký vztah a i když byla těžká období..dost těžká..tak ona je ..úžasná. Každou její radost ..úspěch prožívám stejně jako vlastní. Je to krásné. Stejně i obráceně. Doba je teď těžká. Ale rozum vám vždy dá nějaká proti. Ta PRO pocítíte zcela neplánovaně..od prvního polibku ..když ji..ho.. poprvé uvidíte..uslyšíte..a pořád dál po deseti..dvaceti..letech a věřím, že i dál. A nelze TO moc naplánovat. Nebude pořád veselo a jasno. To je ale život..učíte je a pak ony učí vás 🍀

4
Před 11 měsíci

Fajn, paní nechce mít děti - její věc... Ale spíš mě fascinuje, proč má potřebu vytrubovat to do světa, zakládat skupiny na FB a dávat o tom rozhovory do novin... K čemu jako? Kdyby s tím byla vnitřně na 100% v souladu, nepotřebovala by nějakou podporu zvnějšku.

4
Před 11 měsíci
Zdenda Dvořáková

O rozhovor jsem byla požádána kamarádkou mého manžela, takže jsem vyhověla hlavně z přátelství. Sama od sebe opravdu nemám potřebu své jméno spojovat s takto kontroverzním tématem (už tak mám dost jiných témat). Víte, kolik pak dostávám anonymů? A žádnou podporu pro sebe nežádám - byla jsem jednoduše dotázána, co za nepříjemné reakce dostávám a co by pomohlo. Skupinu jsem založila hlavně jako místo podpory a hledání přátel. Web má být pouhá osvěta a taktéž podpora. Ono není lehké se takto odlišovat a čelit předsudkům.

10
Před 11 měsíci

Můžete litovat i nemusíte. Ale když ano, pak už bude pozdě, budete sami ... jednu takovou znám...

1
Před 11 měsíci
Jitka Zatloukalová

Já znám minimálně tři lidi, kteří litují sveho rodičovství. Každá životní volba představuje riziko, že se rozhodneme špatně, ale není třeba se vzájemně strašit.

5
Před 11 měsíci

Nechápu proč rozhodnutí někdo kritizuje. Je to jen jejich vec

11
Před 11 měsíci
Dana Sochorová

Děkuji.

3
Před 11 měsíci

Úžasný článek! 👏🙂 Moc děkuji za Váš aktivismus v tomto ohledu.

8
Před 11 měsíci
Zlata Ježková

Děkuju 🥰

1
Před 11 měsíci

Napište za 40 let jestli nelitujete, jinak prázdné fráze

3
Před 11 měsíci
Zdenka Bila

Napíšu. Mimo jiné bedlivě sleduji lidi, kteří v této fázi již jsou. 🙂

7