No tak to se povedlo. Nemám nic proti tomu, když se někdo rozhodne žít sám. Ale nemělo by se to podávat, jako že je to ten největší koumák, který na to konečně kápnul a není tak trpně předpotopní, jako ti, kteří mají doma partnera nebo...nedej bože...dokonce děti.
Paní sociální psycholožka by se mohla z titulu své profese třeba pozastavit nad tím, že někdo sdílí byt raději se třemi buldočky, než s mužem. Nebo odmítá žít s ženou, o kterou by se snad dokonce musel zajímat.
No a pak ještě taková ta klasika, kdy autorka v úvodu vytasí oblíbený termín "stereotypy", aby pak házela frázemi jako "žít stejně nudně, jako žijeme my ostatní"
Ale nic ve zlém. Přeju všem hezký den. Nechť si ho každý zařídí po svém.
Já osobně jeho druhou část strávím se svou milou ženou a synkem...
Lépe sám, než blbě s někým. 😉. Osobní zkušenost.
Mám to už dlouho stejně. Byla jsem vdaná, děti jsem nechtěla, a manžel v podstatě také ne, ale i tak jsem si na život ve dvojici těžce zvykala. Prostě potřebuji mít svůj prostor pro sebe. Můj muž to věděl, i jsme to spolu probírali a tak nějak jsme si nastavili větší osobní prostor. Kdybych pochopila pořádně svoji povahu už v mládí, zůstala bych single. Manžel byl fajn, měli jsme kamarádský vztah, před 16 lety zemřel po operaci. Samozřejmě jsem zůstala sama, i když zájemců pár bylo, ale já si samotu hlídám. S oblibou říkám, že jsem si na soužití 28 let zvykala a když už to skoro bylo, manžel zemřel. Zcela chápu ostatní samotáře.
Dobrý večer. Mám na tuto věc poměrně jasný názor. Dnes máme velmi mnoho volného času, nebojujeme fyzicky o své životy. A tento stav nás přivádí do vypjatého pitvání vlastního nitra a jakousi absolutní koncentraci na sebe sama. Neustále hledáme smysl života, cestujeme kolem zeměkoule, neustále se propojujeme s jinými v rámci sociálních síti…Ale je třeba si uvědomit že jsme především živočichové. Příroda nám dala jasný program přežít, rozmnožit se a předat své geny další generaci. Můžeme se tady donekonečna bavit jestli je dobré být či nebýt singl. Pravda je taková, že pokud 39% mladých preferuje být singl tak to není normální. Za mě je to obraz nedozrálosti a sobectví. A další věc je, že mi jako lidé nežijeme sami. Jsme sociální zvířata. Žijeme ve smečce a tak jako smečka nás chrání a pomáhá nám tak i my musíme cítit zodpovědnost ke své smečce. A čím je smečka méně početná a slabá tak se stává bezbrannou. Takže ano buďme všichni singl, digitální nomádi, sobci… Ale zákony přírody platí pro všechny a vždycky nás nakonec doženou.
Nu vymazat svojí genetickou stopu je taky řešení jájíčkovství. :-)
Súhlas..