Vše je o lidech. Po válce se lidé na vesnici zastali německých rodin žijících snimi na vesnici a nemuseli odejít. Naopak čeští občané v dané vesnici udávali Němcům. Vědělo se která to byla rodina, ale v obci ji neudali režimu, nechali si to pro sebe. Nikdo se s nimi za to nebavil.
Jako děti jsme to nechápali. Pro nás děti byli všichni na vesnici střejlci a tety.
Hodně povedená kniha, příběh se dotýká i jizerek a čte se krásně. Horalové to neměli jednoduché. Líbila se mi jedno moudrou z knihy…Malé děti šlapou po sukni a velké po srdci …
Tak praví historie. Současný Fialův "protentokrát" je zdárným pokračovatelem tohoto stavu. Ani jim nebudou křivdy na národu odpuštěny. To si pište!
melete ho...
To dokázal i Zeman...následky je možno vidět i teď a zhoršují se...Rusák k tomu přiložil do kamen při Covidu a Babiš s Okamurou taky...
Samozřejmě že zametou..... udělají tyty a jelikož je policajtů zoufalý nedostatek tak možná tak maximálně přijde o prémie na pár měsíců.
Sloužil jsem u PČR asi 17 let na území tzv. Sudet... Ty osudové zvraty se tady melou dodnes... Přes to vše jsem to tam měl rád.
Knihu jsem četla. Doporučuji, moc zajímavé.