Každý rok je stejná vlna, rodiče malých dětí hledají, do které školky je vezmou bez očkování. Stačí pohledat na internetu. Těm bych účet poslal. S jedním takovým jsem se kdysi bavil, ptal jsem se ho, zda to není pro jeho dítě nebezpečné. Prý ne, protože všechny ostatní děti jsou očkované, tak není nemoc od koho chytit. Ten člověk by byl schopný Vám zaplatit i dvě očkování denně, nouzí netrpí.
Minimálně polovina antiwaxerů je z Ruska - už od kovidu - aneb čím u nás hůře.- tim lepe pro Kreml.
Jestli jsem byl, nebo nebyl očkovaný, do toho je Doležalovi prdlačka. Člověk, který si ničí zdraví užíváním drog a jejich propagací nemá absolutně žádný mandát kritizovat antivaxery, protože sám je rozumově hluboko pod jejich úrovní.
Naopak, názory narkomana nepatří do veřejného prostoru.
Články pana Doležala smysl mají, píše pravdu.
Lidé, kteří jsou proti očkování, by se neměli u rozumných lidí v 21. století setkávat s pochopením.
Očkování patří do našeho života od raného dětství.
Přeočkování v případě potřeby by určitě mělo být zdarma.
A je naprosto nepodstatné, jestli je dotyčný člověk "na drogách" nebo není.
Černý kašel s drogami nemá absolutně žádnou souvislost.
Forum 24 proti své cílové skupině biomatkám
To je zajímavá úvaha? Taková hezká, lehce pochopitelná, nepravdivá
Bude mi 60 let. Více než 25 let jsem nebyl u lékaře, tedy nepočítám povinné pracovní prohlídky (naprosto formální).
Nikdy jsem nesportoval, sport považuji za zrůdnost.
Jsem učitel a přes 20 let jsem jezdil na tábory.
Nikdy jsem neměl auto. V takové díře, jako je Zlín, se nevyplatí ani MHD.
Jako magor platím zloději Kabátkovi prachy do VZP. (Už bych měl i na plastiku.)
Pane Doležale, kdo mi to všechno vrátí? Kdo mi to proplatí?
Chudáci děti dal bych vám z fleku zákaz.
"S morem, pandemií, už nikdo nepočítal"
Tahle statistika by mě zajímala, protože já s novou verzí nakažlivého viru počítal.
To, že je to pravděpodobné, jsme přece zažili v poslední době několikrát.
V mém dětství se objevil vir HIV, před 20 lety SARS.
A jelikož tu máme globálně propojený přemnožený druh, zvaný lidé, tak je nějaká pandemie skoro jistotou.
Proto by mě zajímalo, kolik lidí před poslední pandemií čekalo, že přijde.
Já překvapen nebyl. A někdy v dubnu 2020 jsem si dal odhad, že to bude trvat 3-5 let.
Překapen jsem byl, jak rychle se objevili vakcíny a proto se pandemie dokázala ukončit docela rychle.
Co mě ovšem překvapilo, jaké množství lidí nedokáže použít ani znalostí základní školy a mají v hlavě takový chaos, že zcela zblbnou a ovládne je jediná emoce, strach. I když nejsou neinteligentní.
Z toho jsem šokován. Myslel jsem, že od středověku jsme se posunuli, ale není to pravda. Středověk trvá.
Ve středověku, míchala viry příroda, dnes jsme dále. Míchají se v laboratořích.
Antivaxeři jsou produktem doby, a antisystémový lidé tu byli vždy. Možná by prospělo kdyby každý kdo uvěří blábolům těchhle moulů nesli následky. Odmítáš vax??- ok, ale zaplatíš si léčbu nemoci na kterou je vakcína. Odmítáš vax černého kašle?,- ok, ale pak nebreč když tě skolí... a ty by si chtěl moderní léčbu?? - no problem, ale zaplatíš si ji.
Proč by si léčbu měli neočkovaní platit sami?? To by si museli léčbu platit také i obézní, kuřáci, narkomani atd. .. Kdo mi zaručí, že vakcína je bezpečná? Tyhle vakcíny vyrobené "na koleně" ve mě důvěru nevzbuzují. Až vám v rodině nebo okolí zemře někdo po očkování, budete mluvit jinak 😉
Dobrý článek. Jak ale vidím níže, duté antivaxerské hlavy nepřesvědčí ani data. Oni mají tajnou pravdu 😄🙈
Vidím to tak... Kdo si nechce dát píchnout včeličku, fajn. Kdo si chce dát píchnout včeličku, fajn. Každého svobodné rozhodnutí, ale ať už jste na jakékoliv straně, tak jí nevnucujte ostatním. Nemá to cenu a jen to (jak je očividné) podněcuje k zbytečně tupým komentářům. Je to nekonečný příběh.
On je problém, že až vypukne nejaká pandemie a neočkovaní začnou padat jak mouchy, budete ochotná si připlatit za ošetření? Nebo se smířit s faktem, že vás neošetří, protože by jste mohla ohrozit ostatní pacienty?
Vy možná ano, ale většina bude vřeštět, že diskriminace atd.
Ačkoliv antivaxerství považuji za velký problém, v případě pertuse musím s vaším článkem nesouhlasit.
Abychom byli jako společnost chráněni, bylo by potřeba, aby se každý, kdo může (= nemá lékařsky indikováno, že že zdravotních důvodů nemůže) nechal přeočkovat každých ca 5 let.
U dospělých nikdy vakcína nebyla hrazená, maximálně na ni pojišťovna zpětně přispívala (jako je tomu dnes). Důvod je jednoduchý - bylo by to drahé (řádově 3 miliardy ročně - 10 mil. obyvatel děleno 5 lety krát 1500 Kč).
Proto jsme každé 4-5 roky měli malou epidemii. Při níž se část lidí promořila (ti, co to minule nechytili) a udělali si protilátky bez očkování.
Lidí, co se za vlastní nechávali očkovat moc nebylo 😉.
Pozor, podobná nástraha na nás číhá i u dalších nemocí, proti nimž je očkování hrazené jen v dětském věku. Prakticky u každého z nich je účinek časově omezený. Osobně proto vždy nadskakuji, když jsou doktoři schopni vypustit z úst věty typu:"Proočkovanosti je u nás 95 %".