Zeman a Klaus jsou agenti rusáků celou dobu, jako celý ten "slavný" Prognostický ústav.
Tento komentář byl smazán uživatelem.
Dalším krokem EU by logicky měla být práce na snižování spotřeby plynu a ropy, které EU dováží. Ano, tam budou velkou roli obnovitelné zdroje a nukleární energie. Německo by urychleně mělo obnovit operaci všech odstavených atomových elektráren a zahájit dodávky levné energie pro strádající ekonomii.
Dost silný tlak na Merze tam už probíhá, ale on se k tomu staví dost neutrálně. Ale OZe musíme budovat na plný plyn, náš ropákistán má ale smůlu.
Již od srpna 21, tedy mnoho měsíců před ruskou agresí letěly ceny plynu nahoru díky uměle snížované dodávce, vlivem smyšlených oprav a revizí na ruských plynovodech. Gazprom zarezervoval obrovské kapacity v plynových zásobnících po celé Evropě, které nenaplnil a Vladimír Vladimírovič mohl držet Evropu pod krkem. Cena na vrcholu v Prosinci 21 byla více jak 3x větší než dnes.
Děkuji už nechci. A divím se Ficovi že strká hlavu zpátky do ruské oprátky. Vlastně se ani nedivím.
Ty kráso, to je propaganda jak prase. Tady zavírají továrny, hutě v Evropě konci kvůli 5-8x dražším energiim. Velke firmy odchází na východ, popřípadě jako Draslovka Kolín do USA. A tady dlse pár utrinosu plácá po ramenou jak jsou skvělý a zelenina supr prezident. Teď si přeju jediné, 14-20dnu -20 po ránu a -15 přes den.
Stačilo minulý týden jediný den -12, přítok do ČR byl 150 a celková spotřeba 440. To by mě zajímalo co by jasaci dělali po pár dnech...
Přesně a to ještě Tykač chce za 2 roky odstavit uhelky to bude teprve mazec 🤣 to jim zamrzne úsměv.
Fakt? A co ten zkapalněný LNG z lodí? Minulý rok se jeho dovoz jen v Rotterdamu zdvojnásobil a nyní nula? To, že nemáme s Ruskem kontrakty neznamená, že ruský plyn nepoužíváme. Jen jej platíme někomu jinému a nejspíše i s tučnou provizí.
LNG bereme prý asi 20% (frantíci a španěláci) a rourový plyn dělá asi 60%, takže to dělá možná 8% celkově.
Zemní plyn, který se kupuje dnes na letošek stojí 49 eur, pro rok 2026 za 42 eur a pro 2027 asi za 32 eur. Takže strašílci zase straší jak dycky.
Faktem ale je, že to by v roce 27 byl skoro stejně drahý, jak z ruska před válkou.
Ahahaha no vy jste fakt směšný vy si fakt myslíte že někdo zná cenu plynu na rok 2027?
Vy jste pane naivka roku 2025 to vím zase já 🤣🤣🤣
Jásot zdejších woke diskutérů připomíná jásot chovanců z Bohnic - vůbec si nepřipouštějí kinsekvence pro Českou ekonomiku: Odkaz
Super, ted jsem si všiml , že jste reagoval na stejný článek. B.
Tak určitě🙂.... překupníci koupí ruský fujplyn a fujnaftu a najednou....co se stane.... ne odebíráme nic od fujruska.... pokrytectví jak z učebnice...tak hezký den:)
A jak ho dostanou do Evropy? V zapalovačích?
Svádět to na Babiše je lež. Od smlouvy odstoupilo Polsko. A navíc jsem zvědav na cenu až bude z USA
Odpoveď na to, jak jsme na tom výborně po zastaveni dodavek plynu z RU možná najdete v prispevku od Lukáše Kovandy , viz níže.
Odkaz