Jak bychom se asi bránili?! Těch 24tis. vojclů, z nichž polovina ani není ve zbrani? A pod patronací Černochové? Ta by nemohla ani kapitulovat, protože než by se vykoktala ve svém nemateřském jazyce, bylo by dávno po válce. Hanba mužům, kterým žena vládne!
Při napadení země začne platit branná povinnost. Což je stále platný zákon a má své pravidla. Tzn., nepočítejte s 24 000. Pravděpodobně by se naverbovalo kolem 100 000.
Ale pravdu máte, nemáme takové rezervy zbraní, což je právě důvod, proč se o tom nyní tak mluví. A je jedno, kdo je a bude ve vládě. Ten problém vznikl u těch předchozích vlád.
Fiala je prodavač strachu , populista a patologický lhář , změna je nutná
Jste poslední roky spinkal? Žádná hrozba v Evropě není? Armádu můžeme rozpustit?
Někdo věří tomu, že by se našli jedinci a šli válčit? To žijete mimo civilizaci? Jinak by jste viděli stav společnosti. A společnost se odmítá bránit vnitřnímu nebezpečí, naopak. Každý zločinec má svá práva a slušný člověk má povinnosti. Mladí bez asistenta neprolezou ani školu, natož zvládnout jízdu autem. Mají psychické problémy a fyzičku, hanba mluvit. Tady by nebránil nikdo nikoho. Jsme na rozdíl od rusáků a ukrajinců už civilizovaní.
Kdo chce,ať si za někoho nasazuje krk,ale mě je život drahý, a za koho a co bych ho měl nasazovat?Ti lidé,co sedí v parlamentu a na vysokých postech, ty by byli také se mnou v zákopu v první linii? NE.. ti by byli někde v telpe, a já bych nasazovst krk..
Proč bych to měl dělat? Proč oni nejdou do první linie?
Vždy je to stejné, obyčejní lidé umírají a papaláši jsou v teple..
NE..pro mne je důležité přežít, nikdy jsem žádný hrdina nebyl a ani být nechci..
A rozhodně..proč bych měl zrovna já být v zákopu a ti co mají peníze a postavení mi velet..ani omylem!!
Přesně tak jako vy, se na věci dívali i Židé před válkou. Z toho je vyléčil až koncentrák....😫
Opet članek proti Babišovi.Fiala jen mluvi a lže,nic jineho neumi.od zacatku jeho vladnuti co slibil,.nic nesplnil.porad se jen vymlouva.
V clanku neco piste ze je Babis stb a praskac.. hlavne ze mame na Hradě mame komunistu z přesvedceni,to Vam vubec nebadi.
Pane Sulaku, vedle toho, že tam mohl být komunista z osobního prospěchu, estébák, zloděj, podvodník a lhář, je komunista z přesvědčení poměrně slušný výsledek. Pokud o té době něco víte, tak totiž musíte vědět, že to svinstvo dělali hlavně ti, kteří z toho něco měli, ne ti, kteří věřili tomu, že to je správná cesta. A Babiš do strany vstoupil ne proto, že by něčemu věřil, ale ABY mohl studovat a ABY mohl po studiích na zahraniční obchod a ABY se dostal ven a mohl kšeftovat pod sebe. Pan Pavel Vstoupil do strany, protože v té době věřil tomu, že je to správné a protože v jeho pozici a povolání to byla podmínka existence, nic víc.
My jsme národ zbabělců a kolaborantů nejen historicky, ale i v současné době. Z toho co pozoruji průzkumy i se bavím s lidmi sám, by téměř polovina lidí by zemi nebránila. Z této poloviny kapitulantů by část pomáhala aktivně agresorovi, část se snažila ve strachu přežít a největší část by jich hledala útočiště v jiné zemi. Zvláštní je, že tito lidé obvykle kritizují Ukrajince (všechny, nejen muže v odvodovém věku) za to, že opustili Ukrajinu. Paradoxně oni sami si myslí, že jsou něčím výjimeční a jinde je budou očekávat s otevřenou náručí.
Rozhodně protestuji. Nikdy jsme nebyli a nejsme národem zbabělců. Naši bojovníci i vojáci byli a jsou schopní a ceněni.
Máme zbabělé vlády. Což je, bohužel důsledek naší benevolence k chování politiků a nevymáhání zodpovědnosti. Pouze vlády rozhodují a rozhodovali, zda se bude nebo mělo bojovat.
A co by udělal náš vrchní velitel, nezměnil by zase kabát, kdo tomu člověku může věřit ? Už Čapek napsal : zradíš jednou, zradíš i podruhé, to ale voličům exkomunistické verbeže nic neříká, mají většinou jenom tzv. VŠŽ.
Většina mladší populace by se nebránila, protože na to nemají ani fyzicky ani mentálně. Na jednou nejmenovaném serveru se rozebírá téma jak se vyhnout případné vojně. Prášky na hlavu, atd. Dost mladých jsou prostě zbabělci.
Zbabělci? To se mají nechat vraždit jsn proto, že vládnoucí elity vůbec nepoužívají diplomacii? Viz Ukrajina. Ta si mohla žít úplně královsky bez mrtvých mladych lidí. Stačilo dodržovat Minske dohody a nežádat o vstup do NATA.. nic jiného.
Jsem zděšen dědictvím Mnichova a srpna 68 v našich duších. Většinou slyším, že bránit se je zbytečné, že je lepší si zachránit holý život... Jsem přímo fascinován slovenským oduznaným konfidentem ŠtB Burešem, který říká, že by nás (Lili)Putin přece nenapadnul. Třeba má už plán, jak jeho Ágrofert přejde na
"Gosudársvenoje Selsko-chozjjájstveno- Promýšlenoje Predprijátije Bolšoj Máťi Rúsi i ích províncií".
Je potřeba se podívat redaktorům tohoto plátku do očí...když už neustále strašíte útokem Ruska, tak byste měli vědět, o čem se diskutuje v generálních štábech NATO a víte, co to je? To je potencionální útok, ale raketami Iskander nebo Kinžal na území Evropy a proti tomu jsme bezmocní neb nemáme kvalitní PVO....To je celé...Rus sem v tancích nepřijede a to ví každý profesionální voják, oni nejedou zabírat území, to je jim na nic....vyřeší to ze vzduchu...na to se ale naše armáda nepřipravuje...Zvláštní, že?