Podle dostupných veřejných informací si tento pán bezprostředně před sametovou revolucí skutečně počínal jako typický komunistický kariérista. Vstoupil do KSČ, podepsal, co od něj bylo žádáno a v případě Olšanských hřbitovů soudil tak, jak mu to nařizovala tehdejší komunistická a STBácká vrchnost. Podle mého názoru nemůže být tento člověk soudcem našeho Ústavního soudu. V opačném případě by byl Ústavní soud v očích normální česjké veřejnosti do velké míry znevážen.
Proč by nemohl? Rychetský ,ze stejné stáje, tam dělal dvacet let předsedu. Tak čemu se všichni diví. A mám dotaz. Kdy přestal platit lustrační zákon? Já nevím. Nebo platí a jsou tam klicky, že takový lidé můžou do vrcholných funkci státu?
Tak tedy POZOR ! Dopis pana Alexandera Ereta vypadá velmi věrohodně.
Úkol pro prezidenta Pavla je dohledat podklady pana Ereta a prokáže-li se, že Robert Fremr se na ustavní soud dostal vědomým lhaním, bude muset být z ÚS odejit.
To si myslíte? Omyl pan prezident přece usoudil , že není důvod pana Fremrovi nevěřit. Byl přece mladicky nerozvážný a proto vstoupil do KSČ a postupoval podle daných pokynů. Po sametové to pochopil stejně jako pan prezident a svým chováním se zasloužil o smazání svého omylu. Z toho důvodu byl zvolen mezi ústavní soudce. Jasné? Je pouze jedna pravda a to je ta vládní. Je vše jasné 108,senát ústavní soud + prezident. Není co řešit.
A co pan Fremr?
Bude pokračovat ve své roli roli a zbaběle strkat hlavu do písku, nebo se k tomu postaví čelem jako chlap?
Pokud bude někdy v roli ústavního soudce mluvit o cti a morálce, bude to vtip roku.
Na rohu ulice, vrah o morálce káže...
Stejná sorta lumpů ze stejné bolševické líhně, jako je náš prezident. Když padl bolševik, tito lidé se právem obávali, že přijde odplata, věšení na lucerny, kriminál a podobně. Za zločin přijde trest. Ale zásluhou Havla nepřišel (nejsme jako oni), těmto lidem se nic nestalo, nikdo je nehnal k zodpovědnosti, zůstali ve své práci a dál si mohli pod jiným režimem klidně budovat svou kariéru, jako tento Fremr. Postupem doby těmto bezcharakterním lidem začalo stoupat sebevědomí, začali poučovat, ohánět se demokracií. Vrcholem zpupnosti, bezcharakternosti, amorálnosti a drzosti je fakt, že část těchto lidí ztratila jakýkoliv pud sebezáchovi, sebereflexe a studu a začali aspirovat na úplně nejvyšší funkce. Náš pan prezident s pomocí různých lobistů charakterově na stejné úrovni vědomě lhal o své minulosti a tento soudce zase zapomněl, že zničil řadě lidí život. Fremr si usmyslel, že on, klasický kozel zahradníkem, začne dokonce hlídat zákonnost a ústavu v tomto státě a s pomocí Pávka a zcela tupých a zapomnětlivých senátorů se mu to podařilo. Je cosi shnilého v tomto státě českém, aneb jak zpíval kdysi Karel Kryl : "Na rohu ulice vrah o morálce káže ..." Dobro došli ...
Pravdivě řečeno,dobře napsano,komunisti se nikdy neměli dostat na funkce nejvyšši ,prezidenta a soudcu ,sami vime z historie kolik odsoudili na smrt nevinne,kteři nesouhlasili s režimem a mame je tam znovu,jsou jak klištata, taky se špatně likviduji.
Dík panu Eretovi ta toto zdrcující svědectví. Jediným aspoň trochu důstojným řešním této ostudné kauzy by bylo odstoupení soudce Fremra, případně jeho nejmenování ze strany prezidenta. Jinak dojde k velkému znevážení Ústavního soudu.
Neměl by tedy odstoupit i prezident Pavel? Ten také měnil svá odůvodnění činnosti před rokem 1989 podle toho, jak vyplouvaly na povrch jednotlivé skutečnosti. Nebo v tomto případě platí jiná pravidla?
A něco tak otřesného nominoval stejně otřesný rezident.Pardon z rezidenta udělali prezidenta.To co se tu děje dokládá,že jsme ůplně ale zcela ůplně ,jak v padesátých letech.Kdy jeden komanč jmenuje druhého komanče do funkce.A Senát? Jen potvrdil svou absolutní zbytečnost,když tomu jmenování nezabránil
Promiňte, ale s těmi padesátými lety jako dneškem jste to ve své úvaze přehnal ...😟
Po přečtení tohoto příspěvku pana Ereta nezbyde , než odstoupit od jmenování soudce Fremra na místo člena Ústavního soudu. Pokud se tak nestane, dojde jen k dalšímu znevážení naší justice, která se v poslední době potýká s nedůvěrou v řadě jiných případů. Svědčí to o naprostém rozkladu základů právního státu. A to snad nemůžeme chtít kvůli všem důsledkům s tím spojeným.
Jo p.Erete doba nahrava tem co v dobe pred 90 rokem nas sikanovali,moralizovali a poklonkovali komunistickemu rezimu za luxusni zivot.Soucasni politici si dokonce tyto komunisticke prekabatence dosazuji na politicka mista aby i v soucastnosti o nas rozhodovali.Jaka je pojistka nejakeho senatu kde vetsina duchodcu s pokrivenou minulosti jen saje penize ze statni pokladny a okvyve vse co se mu predlozi.Komousi s pretocenym kabatem a popelem na hlave jsou v politice od 90 let az do soucastnosti a dokonce i na Hrade.Co obyc.clovek muze zmenit,ale chapu vas,ale obcane temito lidmi pohrdaji a stejne tito prekabatenci nemaji zadnou autoritu a nebo uctu.
Plně s Vámi souhlasím, ale místo popel má být máslo na hlavě. popel si sypou na hlavu ti kteří vinu uznají. Jinak OK
Bonmot - bývalý komunista je stejný protimluv, jako bývalý černoch - je stále aktuální.
Nebo pravdomluvný lhář-podle vašeho jména?
Nejde o to, že se nemravný člověk, v tomto případě Robert Fremr chce někam protlačit. To dělali a dělají všichni bývalí členové KSC. Nejde o to, že Fremr sloužil věrně minulému zločinnému režimu, že poslouchal příkazy STB, že vědomě lhal. Jde o to , že 34 let po sametové revoluci jsme mu to my, je česká společnost umožnili, že ho do funkce ústavního soudce prosadil prezident republiky Petr Pavel a Senát to priklepl. Kariéra Pavla se podobá té kariéře Fremra jako vejce vejci. Já jsem pana prezidenta volil ve druhém kole, jsem přesvědčen, že jeho protikandidát estébák Babiš by byl ještě horší než Pavel. Z dnešního pohledu si znovu kladu otázku: Jak je možné, že slušní lidé tohoto státu měli ve druhém volby prezidenta jenom volbu mezi bývalými aktivními členy KSČ. To je porevoluční tragédie českého státu, to jsme neměli dopustit.
Naprosto s Vámi souhlasím a i já jsem volil Petra Pavla, pro mě byl menší zlo jak STBák Babiš i když jsem se rozhodoval zda mám k druhému kolu vůbec jít kvůli jejich minulosti.
A už je to tady, prezident mě zklamal, že Fremra vůbec navrhnul, ale vrána k vráně sedá a Senát , ten tomu nasadil už jenom korunku. A to, že Vás tady v diskuzi p. Štrop označuje b....m, z toho bych si nic nedělal, takový člověk Vám nesahá ani po kotníky, což dokazuje svým příspěvkem.