On chce protinabídku.🤣🤣🤣 Celý svět se pere o Orbana a Maďarsko a předhání se v nabídkách. 🤑
Když už Maďarům dojde, že jdou ke dnu. Bude to dřív, než svým dětem podělají budoucnost definitivně?
Před lety jsem v jednom článku četl vyjádření Orbána, že nyní nechce vystupovat z EU, že pro vystoupení bude až bude Maďarsko čistým plátcem. Státy EU jsou na tom s financováním tak, že nějaké peníze posílají EU a samy pak dostávají dotace. A ty bohatší státy na tom jsou tak, že jejich platby přesahují objem získaných dotací, jsou tak čistými plátci.
Tak to je, ovšem si pan odrban neuvědomuje, že ten mechanismus je trochu složitější a je jasné že třeba Maďarsko by nikdy neplatilo to co třeba Německo.
Navíc vystoupení z EU je finančně náročné samo o sobě a navíc se stíží a zdraží obchodování, proto se může stát že na tom Maďarsko ve finále může dlouhodobě ztrácet, pokud by odešlo z EU.
Samotní Britové by mohli povídat, ale ti měli výhodu že jsou ekonomicky úplně jinde než Maďarsko, tak si to mohli dovolit.
Pokud Maďarsko podepíše obchodní dohodu s USA tak prakticky končí na jednotném trhu EU a bude reálně vystupovat.
Bylo by to fakticky porušení všech dohod jednotného trhu a Maďarsko by z něj muselo být vyřazeno.
skoro doufám že mu Trump nějakou výhodnout nabídku dá aby Paprikastán vypadnul.
Trump bude požadovat po Orbánovi veškerá vajíčka snesená na Balatonu, vybití maďarského skotu, aby nekonkuroval texaskému a samozřejmě pro bratra Putina Budapešť jako hračku, aby si tam mohl zopáknout 1958. Skvělá nabídka jak zajistit Maďarsku přízeň obou velemagorů. A jak je Maďarsko rovina - tak pro biblickopásové americké plochozemce ideální příklad, že Země je placatá.
Ale nadesel cas k vykopnuti
Proč mě jen napadlo: Každý Maďar může za to, že je Maďar.
Prečo proč? 🙂
ale možná je čas Maďarsko vyhodit
Typická účelovost a politická ekvilibristika populistů, ohánějících se "národními zájmy": toto jejich lavírování má za cíl být členy EU (a např. NATO), protože se z těchto členství slušně těží, ale tihle akrobati zároveň odmítají sdílet společné hodnoty, ke kterým se zavázali. Takhle nějak ambivalentně ke svým závazkům a mezinárodnímu právu přistupuje car státního terorismu Putler, pán velkomožný Fico i gróf Orbán.
Dokud EU sype, je mu tam dobře.A tolika peněz by z Putina nevypáčil ani náhodou. Spíše by mu musel nějakou almužnu dát, tak to ještě pár let vydrží. Zcela zbytečnej přívažek na obojku EU. Zrovna jako Fico. Je to můj názor, možná někdo bude proti, ale takovej je život.
Již mi je jasné, proč si Orbán s Trumpem tak padli do oka. Oba stejní a bezcharakterní vyčů..... A oba to schovávají za to, že dělají vše pro blaho země.
Orbán je podivný právník, který se domnívá, že členství v EU má členům (jemu) přinášet jen práva (příjmy), ale žádné povinnosti. Je tedy otázka, jestli to právo skutečně vystudoval.