Na vině je něco úplně jiného. "Pomoc" západu vede jen k prodlužování konfliktu, neustálému utrpení a zabíjení dalších tisíců vojáků a obyčejných lidí.. UA buď utekli do Evropy a nebo utéct chtějí. Vyhýbají se odvodu a vojáci bojující na frontě se nemůžou ani prostřídat. UA i přes úspěšný boj neustále ztrácí další území. Tohle není o vítězství ani jedné strany. Tohle je jenom o jednání a ukončení absolutně zbytečného konfliktu..
Nejedná se o prázdné řeči !!!! Ukrajinu vyzbrojuje celý západní svět, kdyby toho nebylo, tak je dávno po válce a nemusejí umírat další lidé. Již slyším protiargument, že se Rusko nezastaví a dojde až k nám, to ,považuji za zhůvěřilost.
Vy byste byla ta pravá v letech 1938 a 1939, kdy se Adolf začal rozdrapovat v Evropě. Vám podobní volali po míru, jenom ne proboha válku. To, že by rozpoutal takovou válku, jakou rozpoutal, taky považovali za zhůvěřilost. Kdyby ho klepli po prstech hned, uchránily by se desetimilióny životů. To všechno se vědělo až po válce, ale Vy to nevíte dodnes.
Štvavé řeči SPDANO proti pomoci napadené zemi už nesou " ovoce".
To máš nějaké tajemné hlasy v hlavě. Naštěstí to lze léčit.
Spíše by se měli zamyslet nad sebou všichni, pro které je slovo mír sprosté slovo, přitom žijí v blahobytu a válka se jich nedotýká. A na vině je současná vláda, přehnanou sympatii k Východu jsme tady měli čtyřicet let a je to zase.
Ještě není pozdě. Narozdíl od fiktivního seriálu víme, jak vypadá ruská okupace, jak těžké bylo se Rusáků zbavit.
A také víme, jaké dědictví nám tady (Stalinem počínaje a Putinem konče) zanechali. Tuhle zkušenost je potřeba předat mladším.
Sednout Rusům potřetí na lep, aby byl opravdu výraz naprosté historické pitomosti.
Ano rikali jsme rusaci a tim mysleli vsechny co mluvili pro nas stejnym cizim jazykem=byli to rusove,ukrajinci,belorusove a dalsi.V milovicich bydleli pry jako deti boxeri klickove(jejich otec byl pilot)
A nebo obráceně. Jsou znechuceni díky v tomto směru fanatickou posedlostí této vlády.
Chtít, aby rusáci vypadli z Ukrajiny a nechali je na pokoji je fanatismus, trapáku?
Bohužel, Češi, Moravané i Slezané na to co zde o válce na Ukrajině trousí, jak od současné parlamentní opozice ANO a SPD, tak od těch nově vzniklých proruských straniček a hnutí na soc. sítích, slyší. Zkrátka, stokrát omílaná lež a polopravda se pro některé stává pravdou a šíří ty nesmysly dál. Opozice umí toho myšlení některých občanů ČR využívat.
Jsem starší člověk a už dlouho jsem si nekoupil novou mapu Evropy a tak mám tu, kde je SSSR. V 68 roce jsme bezmocně přihlíželi, jak nás okupanti obsazují. Nikdo z nich a to bylo 80%, neříkal že je Ukrajinec a on nic on muzikant. Takže v tom velikým SSSR si pořádek udělají sami, dokázal to Lenin, a možná pár boháčů kteří si od oligarchů nakoupili majetky, ostrouhají.
Když konflikt začal , říkal jsem si chudáci lidi to jich budou zase plné uprchlické tábory a poslal něco na přilepšenou. Ale během měsíce jsem ty " chudáky" měl u nás v ulici a tam se opíjeli a řvali až do rána. Ukrajince jsem znal a z některými i pracoval a nejde je házet do jednoho pytle, ale tvz uprchlíci byli většinou rodiny mafiánů z celé ukrajiny a hlevně z míst kde se neválčilo. Těch pár žen s dětmi to opravdu nebyla hlavní síla emigrantů. Ti, kteří byli nejchudší se živili tím , že byli žoldáky ve vlastní zemi a bojovali proti Rusům, kteří do otranžové revoluce byli třeba jejich sousedy. Stačilo zasít semeno nenávisti a "partizáni " zamordovali všechny nepohodlné co se cítili více rusy než Ukrajinci. V tu chvíli už nešlo krveprolití zastavit. Ukrajina nikdy nebyla jednotnou zemí a některé národy co tam žijí se necítí Ukrajinci, ale například Zkarpaťany (tedy ex čechoslováky), Rumuny , Poláky a Rusy atd. a proto nechtějí za ukrajinu bojovat a mnozí již emigrovali. Když mi před 20lety líčil kolega z práce jak se žije na Ukrajině , myslel jsem, že si vymýšlí. Korupce byla všemocná , kradla se ropa přímo z trubek a největší slovo měl místní mafián. A lidé pěstovali králíky a slepice před panelákem , aby neumřeli hlady a výplatu nedostali rok zpět. Už tenkrát bylo jasné , že to tam nedopadne dobře a že to bude bolet. A je nebetyčná hloupost spojovat osud Čechů z krajně nestabilní Ukrajinou což udělala naše vláda. Je to přehlídka promrhaných prostředků. A spějeme k tom, že nikdo nebude moci válku ufinancovat a obě strany konfliktu se budou muset dohodnout.
A věří tu někdo, že Ukrajina porazí Rusko? Domluví se na míru za ztrátu svého území. To je vítězství?
Mír nadiktovany Ruskem? Tomu říkáte mír?