Na vině je především to, že se tato nesmyslná válka táhne již tři roky. Je logické, že pozornost o ní ochabuje. Není to jev pouze u nás, ale všude. A tak slova o vině nějaké opozice jsou přinejmenším úsměvná. Ale nepřekvapující od tohoto provládního plátku.
Jsou to tragédi.
A možná, že všichni ti chcimírové jsou jen lidé kteří pochopili, že dalším pokračováním této války bude Ukrajina jen ztrácet. Že by Ukrajina mohla Rusko porazit tomu snad už nevěří nikdo a každé příměří nebo dokonce mír bude pro Ukrajinu za horších podmínek než by byly dnes. To, že by Putin vyměňoval pár zapadlých vesnic v kurské pohraniční periferii za území na Donbasu je sice pěkná představa ale naprosto nereálná .Každý kdo podporuje další válku si musí zodpovědět základní otázku. Jaké je reálné východisko z této války. A je podtrhnout to slovíčko reálné. Něco jiného jsou naše přání a něco jiného je realita. Můžeme se stokrát rozhořčovat nad Putinem, můžeme stokrát Rusko odsuzovat ale realita je taková, že Putin a Rusko tady je a je takové jako je. A je už jasné, že sebevětší peníze, sebevětší množství zbraní, sankcí, Rusi neporazí. Pokud bychom to mysleli s porážkou Ruska vážně je jen jedna cesta a to přímá intervence NATO na Ukrajině. A ne jen nějaká letecké či logistická podpora ale přímá bojová účast. A to znamená ,že by na Ukrajině umírali i evropští vojáci. Jsme na to připraveni a hlavně jsme ochotni. Jsme ochotni riskovat jadernou válku ? Pokud ano jděme do toho, pokud ne, přestaňme dávat Ukrajině liché naděje.
Mám naprosto bezpečně odsledované ze svého okolí,že bývalí komunisté a jejich děti prostě nejsou morální lidé.Dříve jsem psala..čest vyjimkám.Asi existují,ale já je neznám.I ti , kteří se jevili jakžtakž v obraze, stejně nakonec jdou za Krysařem Babišem.Jednou by tento jev měli pořádně prozkoumat psychologové.
Jak ANO, tak i ostatní strany jsou naprosto legální a jsou voleny ve svobodných volbách. Demokracie se tomu říká. Myslím, že psychologa potřebujete spíš vy.
Anoistický hnus.
Fialoví hnus.
Řeči o míru jsou "prázdné"???? To snad nemůžete myslet vážně. Chcete snad věčnou válku?
To chce Rusko
Na vině je vláda a její média. Všechno ostatní jsou kecy a výmluvy.
komouši, která media vlastní vláda ??
Tak s tím rozhodně nesouhlasím. Lhostejnost k osudu Ukrajiny zavinili novináři, politici a aktivisté, kteří neustále fanaticky vnucují občanům svůj úhel pohledu, nazývají je rusofilckami, kremloboty, dezoláty a podobně. Pak se diví, když jsou jejich řeči přijímány s nedůvěrou, či dokonce odporem. Pokud by se chovali normálně a eticky, nedošlo by k tomu. Diskuse není urážení druhých, vzorem by rozhodně neměl být odvysílaný pořad ČT s Pazderkovou, Kalvodou a spol. Ptám se: víte vůbec, co děláte? Víte, jakou medvědí službu Ukrajině poskytujete? Víte, že nadměrná nebo nesprávná propagace se stává profanací? Dost pochybuji....
Asi jako naposled, když už nevím, který politik se podivil, proč je nechtějí lidi volit. Sebereflexe nula, pak se diví 😄
Mně se Ukrajina a Ukrajinci vůbec netýkají, celá válka je mi u zadku, nedal jsem na Ukrajince ze svýho nikdy ani korunu. A´t dává prachy ten kdo chce, třeba autor článku a celý Forum 24, ale co dělají ostatní je jejich věc. Česká republika a Češi se mají starat především sami o sebe. Lidi to dělají, pro vládu jsou přednější Ukrajinci. Proto ta válka je více lidem šumafuk.
Máte pravdu.Jsou i v Evropě země kde ani neví že se mezi sebou mlátí dva zaostalé státy někde ve hnoji na východě! Ještě před 3.lety po tom neštěkl ani pes a teď by jsme to měli obdivovat.Nemám rád ani jednou stranu,jako kluk jsem je tu zažil v 68.
Jistě, je hodně lidí kteří ty dva hlupáky poslouchaji. Bohužel.
Mě zajímá především jedna věc. Pokud by tito "válečníci" na Forum24 u klávesnice měli rukovat na UA,kolik bych jich šlo? Např. autor tohoto článku,Skýpala,Jandourek,Šmejkal...Zatím nemají ani odvahu jít diskutovat pod svůj článek a obhajovat svoje názory.
Hloupá řeč!