Dejte už s tím pokoj - pořád píší o Turkovi a Konečné, ale dostali se tam mnohem větší exoti - třeba Vondra je extrém od samého vstupu do politiky, a se tam jako klíště. Navíc kdysi ještě kámoš Havla, to hovoří za vše.
Možná, kdyby kámošil s Gottwaldem, byl by vám milejší.
Filipa Turka jsem nevolil, ale chápu, proč část lidí volila tak, jak volila. Rozbuškou je totiž zelená dohoda pro Evropu, dokud jsme se bavili o ochraně přírody, bylo to v pohodě. Jakmile některé frakce začaly chtít po druhých, aby změnili životní styl a prosazovaly to tak strašně na sílu, je logické, že se zdvihne odpor. Jakmile někdo někoho do něčeho násilně tlačí, vznikne protireakce. Místo motivace jsme si zvolili cestu, nesmíš, musíš, a to je cesta do pekel. Pokud tohle nedokážou demokratické síly dostatečně reflektovat, pak je po demokracii. Těžko budete lidem vysvětlovat, že si musí zateplit dům, když fyzika je neúprosná a domy, které zvláště u nás jsou stavěny postupně z toho, co bylo v té které době k dostání, jednoduše nezateplíte, protože různé materiály reagují různě. Těžko lidem vysvětlíte, že musíme mít všichni elektromobily, když na ně málokdo má. V zeleném údělu jsou sice revizní klauzule, ale ty jsou tak abstraktní, že si málokdo pod tím představí něco konkrétního. Ostatně - postavit zelený úděl v oblasti energetiky na Rusku (plyn) a na Číně (soláry, větrníky, elektromobily či tepelná čerpadla) je zkrátka past. Ale holt nejhorší je srážka s blbcem, jako zjistit, že Rusko najednou není náš kamarád a my se tedy od něho odstřihaváme, abychom vzápětí strkali hlavu do čínské oprátky je skutečně hodné obdivu ...
Chybí jen dodat, že tuto past na nás s pomocí místních evropských kolaborantů a agentů nastražila samotná Čína s Ruskem. Zkrátka jen využili slabin demokracie, kterou v EU praktikujeme.
To nevím. Ale veřejný prostor u nás obchází strašidlo jménem Fórum 24 a celé jeho osazenstvo... absolutní dno žurnalistiky.
Ty si taky strašidlo, Petře....
Pro mne přínosný článek. V závěru jsem se dozvěděl, že mimo jiné živím nějakého pana Dvořáka i s jeho družinou. Vládo rozpočtové odpovědnosti, zmenšování státu a nezvyšování daní děkuji.
Je zajímavé, že Foru 24 bývalí komunisté ve vysokých funkcích nevadí. Tak jak je to s těmi strašidly doopravdy?
Byl jsem pevně rozhodnut toto přečíst. Opravdu to nešlo.
Ten MarxLeninismus máš Dvořáku zazranej ,až do morku kosti,ale máš to celkem dobrý,použil jsi to pro své demok.bratry v triku
Martine,perfektně napsáno,mluvíte mi 100% z duše.Zdravim z Brna a těším se že k nám zase brzy zavitate(až skonci ta vedra).Tomáš Bravený
OBCHÁZÍ, UŽ JE TAM MLADÁ A POHLEDNÁ
Asi nabízejí lidem něco smysluplnějšího než současné vedení.