Vrátíme sem dom padesátých let v digitální podobě? Kdy byly zavedeny domovní knihy a každy kdo strávil noc v bytě, či domě se musel zapsat. Krásné komunistické manýry šmírování. HNUS,HNUS a opět jen HNUS. To nevymyslel zdravý rozum a mozek.
Co to plácáte za nesmysly? Vždyť vy nemáte ani páru o čem mluvíte... Všechny uvedené informace už úřad totiž dávno získává, jenže ne v digitální podobě. Na struktuře dat se nebude měnit vůbec nic, co se bude měnit je způsob jejich získávání a práce s nimi. Vy jste holt jen další trapný, egoistický, konzervativní trouba, který si přijde kváknout a zahrát si na chytrého, přitom nemá páru o čem mluví...
Nejraději byste zůstal technologicky v pravěku, vytesávat všechno do jeskynních zdí, kdyby to bylo na vás. Kdyby všichni byli takovéhle nuly, tak tady máme ještě hliněné destičky a vy byste si nemohl klepat ten váš "HNUS, HNUS a opět jen HNUS" do klávesnice, primitive jeden... Kdy už ze společnosti takovéhle sprosté, nevzdělané, egoistické konzervy levičácké konečně vymizí...
Kalousku, Kalousku, stárnete a ujíždí vám tak trochu vlak.
To co vy nazýváte "fízlování" se děje dnes stejně, jenom je to papírově.
Takto se to pouze přenese do digitální podoby.
Jo, jo, to zase bude křiku o demokracii.
Upřímně, nedokážu si představit, k čemu má zrovna tohle být dobré, než ke šmírování lidí a buzeraci hoteliérů. Tedy snad kromě toho, že kriminalisti budou moci snadněji dohledat nějakého zločince či cizince, který je tak hloupý, že používá své doklady. Ale co když se někdo třeba zapsat nechce? Pokud někam vyrazím s přítelkyní, určitě nechci mít digitální záznam o tom, že jsme přespali tam a tam tehdy a tehdy.
Myslel jsem, že digitalizace bude o tom, abychom nemuseli 100x dokládat už doložené při styku s úřady a o lepší komunikaci úřadů mezi sebou.
A místo toho vyplodí po dvou letech stát tohle???
Už delší dobu říkám, že stát se nedigitalizuje, ale digitalizují nás občany, pro kontrolu a buzeraci.
Nikdy jsem nechápal, proč musím v hotelu dávat občanku, aby si mne zapsali? Může mně to někdo vysvětlit? To samozřejmě není jen u nás a jen dnes.
A vy by jste si jako někoho cizího pustili do vlastního🙈, mohl by vše zdevastovat a zdrhnout a zvlášť když platí hotově a nedá se dohledat.
Tady se fakt člověk nestačí divit, co tu ti zmetci předvádí. Už to je opravdu za hranou.
I dnes se to všechno sbírá, akorát papírově.
Takže o mém ubytování se v nějaké obci na pár dní získá detailní zprávu hned 6 institucí. Když pominu běžné chyby našeho digitalizování které známe a to, že se
během fungování objeví mezery, které může odborník zneužít, což také známe, je nesčíslné množství ůředníků, kteří mohou mít k takové informaci přístup.
Co když bude mít některá z nich pocit, že jí běhám za manželem? Vraždy za žárlivosti také známe 🙂. Obecně: Toto je nepřijatelné.
No, a teď to povyšte na to, že to může být všechno online, v reálném čase. Co, když bude mít "stát" pocit (až bude internet věcí rozšířený), že máte po ránu moc červené oči a teplotu 37,2 °C a týden vás nepustí z domu? Nebo, že máte mírnou nadváhu a nechodíte cvičit, tak vám nedovolí koupit třeba špek nebo palačinku se šlehačkou.
Bojujete proti užívání biometriky ? Tak proč jsem se cítila jako zločinec, když jsem si šla prodloužit občanku a úřednice, která by k něčemu takovému neměla vůbec mít kompetenci, mi brala otisky prstů ? Byla jsem z toho v šoku. Ale hlavně z toho, když řekla, že to podstoupit musím. To si nedovolili ani komunisti.
Komunisti si dovolovali horší věci, ale o tom jsme neměli ani tušení. Na kontrolu byla STB mezi lidmi a tak nic víc nepotřebovali a vaše nacionále měl kdo chtěl. Občané ČSSR rádi UDÁVALI své sousedy jenom pro pomstu./Sám jsem zažil 3 krát/🤔.A odmítnout jste mohla, mě se paní zeptala a já jsem se zeptal na co? Bylo mi to vysvětleno a tak jsem na konec prsty "otisknul".
Bartoš, úplně zbytečný ministr, snaží se zavádět novinky, stojí to velké prachy a je to na prd, vymýšlí věci, které v podstatě lidi otravují.
Nejenom otravuji, ale za tolik penez nemaji ani praktickou hodnotu. Jaky je rozdil v tom jestli budu v bance ukazovet obcanku v mobilu, nebo plastikovou. Na hranicich musim stejne ukazovat bud plastik, nebo pas. Je to absolutni nesmysl, za drahe penize, ktere by se mohli vyuzit na potrebnejsi veci.
Přeci každý, kdo chce vědět, ví, jací jsou Piráti. Měli bojovat proti korupci a jiných škodlivých vlivech, ale sami se z nich stali papaláši a dále tento negativní jev v naší politice, úspěšně rozšiřují. Jsem rád, že pan Kalousek o tom píše a upozorňuje na to. On je a vždy byl výborný rétor, inteligentní a zkušený politik, který svému řemeslu opravdu rozuměl. Škoda, že odešel. To co nastoupilo místo něho - každý chápe o kom píši - je něco hrozného a nekompetentního. To si snad ani Češi nezaslouží. Ohledně Pirátů věřím, že jim to voliči spočítají, protože musí všichni vidět, co je to za stranu a o co jí jde.
hm, zajimave, ze tem piratum porad veri vic lidi nez tomu vybornemu retorovi a zkusenemu politikovi. Jak je to mozne, hm? Jo a az bude zase nekdo vytahovat ty 4 poslance, tak uvidime, kolik jich bude mit v pristich volbach STAN, az je nebudou mit komu ukrast...
Pokud to je jen o predani udaju o poctu ubytovanych treba 27.1.2024 s ponechanim osobnich udaju tam kde jsou jiz dnes ( registrace v hotelu) - nevidim problem. Ale vidi ho asi ti, kteri nechteji platit dane.
vůbec jste to nepochopil,jde o zadávání úplných údajů do nějakého podivného it systému