Co na to odbory?
v Agroferstánu odbory nejsou a kdyby byly - tak jdou na ruku šéfovi 🙂
Další štvavý antibabiš článek. 70% českých firem vyplácí zaměstnancům podprůměrné platy. Průměr zvedají velká města. Mimo ně jsou platy srovnatelné. A to nechápou buďto lidé omezení nebo lháři, kteří jedou svůj antibabiš program.
Více než 70 % českých firem nepobírá miliardové dotace jako firmy bývalého premiéra. Toť ten maličký rozdíl. Jen více antibabišovských článků!
je nabízeno dvě stě tisíc pracovních míst. Podnikatelé křičí, že potřebují zahraniční pracovníky , Stát si mne ruce , že je nízká nezaměstnanost. A zhruba dvě stě tisíc lidí pobírá podporu v nezaměstnanosti.
Pracovní úřady na nástěnkách propagují firmy s minimální mzdou. Společnosti při pracovních úřadech se živí brigádníky . Využívající společnosti šetří na odvodech. Řidiči kamionů od po do pá cestují po Evropě za základní mzdu rovnající se zhruba polovině průměrné mzdy. Podnikatelé i stát se brání zvýšení minimální mzdy u nevyučených. Vysoké odvody podniků . Nižší produktivita práce. Všelijaké nezdaněné benefity snižující odvody ,také snižuje průměrnou mzdu a posléze důchody.
Zaměstnanec si může vybírat ???!!! Pokud jsou nespokojení mají odbory. Společenské smlouvy, Pokud mlčím tak trpí . Nebo jsou spokojení? Proč mě má zajímat, že v AGROFERTU mají minimální mzdu. Já tam nepracuji. Takových firem a odvětví je víc. Co číšnici, pokojské, barmani , zemědělci atd. Já chci vyšší důchod . Koho to zajímá. Kdy se začnou řeší problémy jako celek, ne jenom vytrhávání, jak se to někomu hodí. A nejsem Babiš.
Fialovo vláda tvrdí ,že trh to vyřeší a trh to řeší. Jen někdo si to dává za úspěchy.
Např. Nedostatek míst na středních školách se vyřešil přesunem do učilišť . Nyní studijní průměr na učilišti 1,4 vyřeší i zvýšení měsíčního příjmu řemeslníka na 100 tisíc. Tím může být zvýšen odvod OSVČ, A vše se vyřešilo. 😄
A co nabízíte vy, paní Dominiko Machová? Inu nikdo nepochybí, když na tuto otázku si sám odpoví tím, že vy nabízíte stále jen jedno a to samé, lhaní, překroucené informace, silné aktivistické podpory hrůzovládě Petra Fialy, což je jen samý negativismus. Slabší povahy by se z těch vašich lží zbláznily. Zkuste si začít vydělávat nějakou smysluplnou prací a ne jenom štvaním lidí proti sobě.
Úderka z Vodňan se do toho opřela ???
Ano pak se divý, že není zájem o práci jo to není jelikož, taková mzda vám nic nepřinese ale ideální pro vedení zaměstnat Ukrajince , ostatní chudáci. Styl podnikatelů, který si hrdě bouchají na prsa a přitom jsou hodně podobní otrokářům z přelomu 17 století jen s rozdílem, že v té době měl otrok okovy a dnes by to bylo moc vidět. Jednou se to vymstí jelikož tyto typy zaměstnanců jsou trochu jiných povah než ovce jen až na to příjdou.
pane Miloši Tapale, diviti se, někdo se diví, jak píšete. Nepleťte se do drbů těch prolhaných pisálků a zapracujte raději na vylepšení si svých gramatických znalostí českého jazyka.
Ve všech soukromých provozovnách restaurací a jídelen mají zaměstnanci oficiálně minimální mzdu, zbytek jim majitelé doplácejí bokem. Děje se to běžně, tak co se divíte F 24. Jsou podnikatele a podnikatele, šedá ekonomika jen a jen kvete ve všech službách. 😉
To myslí někdo vážně, že by za ty peníze tam někdo dělal? Asi nechtějí nikoho přijmout.
To se mi snad ani nechce věřit. Vždyť Andrej Cimbál Babiš - Bureš sám sebe prezentuje jako dobráka I. kategorie právě směrem k "obyčejným lidem".
No tipla bych si že toto je ofiko a zbytek dostane na ruku nebo na dohodu.. Dělá se to tak často.
To jste StBákovi Babišovi moc nepomohla 😋😂 takže podvádí na daních !!! Vždyť to říkám stále, je to zloděj a lhář ?!!
určitě jsou lidi co tam pracovat chtějí..
jinak samozřejmě..je to málo..ale pokud máme pracovníka bez patřičného vzdělání,zkušeností,který potřebuje dohled..kolik mu chcete dát??