Je zajímavé, jak autor vyzývá k útoku a ukončení jakési rudozelené nadvlády, kterou nazývá elitou..
Takto si představuje demokracii - útok na Kapitol !!!
Není to naopak ?
Není onen většinový DAV, jasně agresivnější, militantní , násilnický ...!
Není blíž davům z r. 1948 ?
Kdo je zde "agresor" ?
Jsem si jistý, že nepatřím mezi rudozelené , ale k Václavu Havlovi, Johnu Lennonovi, nebo hippies se RÁD hlásím - říká se tomu liberální demokracie.
Nemá nic společného s rudou a zelenou .
U "konzerv" té RUDÉ je jako v Rusku !
Konzervativci SVOBODU nenávidí - takto s ní zatočili lidé Edgara Hoovera a takto s "rudozelenou elitou" chce zatočit nejen mocný Kačer, ale "konzervy" kde se podíváš.
Toto je jejich způsob "vyjednávání" - demokracie ...
Odkaz
Několik poznámek:
S článkem lze naprosto souhlasit, až na část technologií.
K jaderné energii: Je to běh na dlouhou trať, který prohrává v okamžiku, kdy se modlou stala rychlá návratnost. Ale proč jsou tržní ceny nízké? Protože v příhodných dobách (fouká, svítí), je samozřejmě levnější energie z vrtulí či solárů. Ty pak "připravují o práci" jaderné elektrárny, které jsou dražší. Pak se situace obrátí a jaderné elektrárny sice svoji výrobu prodají, ale protože je to jen zlomek doby, po kterou by mohly vyrábět, návratnost investic je špatná. Technooptimisté se spoléhají na to, že za nějakou dobu bude všude tolik baterií, že jiné typy elektráren nebudeme potřebovat. Otázka je, zda kdybychom naopak postavili jenom jaderné elektrárny, jejichž životnost už teď je 60 let a spekuluje se i o 100 letech, nebylo by spíš plýtváním stavět cokoli jiného. Protože do celkového dopadu je třeba započítat i materiály a energii na alternativní zdroje, vedení, a baterie. Bylo by možná lepší nějak smysluplně využívat nadbytečnou elektřinu, než stavět různé druhy zdrojů, které pracují při různých podmínkách.
Článek se mi líbí, ale odstavec o "technologickém boomu" je dost mimo. Zatímco celý článek zcela správně kritizuje zarytou a často iracionální podporu některých progresivistických tendencí, tak v případ krypta, AI a blokchainu (u kterých podobně jako u různých nařízeních ohledně Green Dealu lze těžko odhadnout skutečný přínos a rizika) naopak místo zdrženlivosti takovou prioritní podporu vyžaduje.
Zrovna před pár dny jsem se dostal do debaty ohledně investování do kryptoměn, kde jsem zaujal stanovisko, že kryptoměny jsou asi jako holandská tulipánová bublina. Když máte zlato, můžete s ním spekulovat nebo do něj ukládat majetek, a i když vám primárně jde o finanční operace, kdyby něco selhalo, zůstane vám stále komodita, která má využití v průmyslu nebo uměleckých řemeslech, čili nějakou skutečnou hodnotu, zatímco Bitcoin jsou jenom jakási čísílka.
Ale dnes jsem nad tím znovu přemítal a dospěl jsem k názoru, že je lepší, pokud spekulanti provozují svoje hry s něčím bez praktického použití. Protože pokud se divoká spekulace dotkne široce využívaných komodit, odnášejí to lidé mnohem víc.
Velice inspirativní úvaha. Za fašouny můžou jakési rudozelené utopie, ať už to znamená cokoliv, ne fašouni, a uran do jaderných reaktorů si asi vypěstujeme na zahrádkách.
🤔 Tak moment MEGA hnutí teď rozjíždí Musk. Tož pokud s ním autor souhlasí, mohl by nám sdělit pár jmen vybraných Evropských Trumpů. 😁
Jo, jo. Všichni budou Make Great Again. A pak se do sebe pustí. Trumpa v tomhle už předběhl Putin 🙁