1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 7 měsíci

Pravda by to byla tak před 5 lety. Dnes už berou karty skoro všude a mladí lidé platí v podstatě pouze bezhotovostně. Ideálně telefonem nebo hodinkami. Pouze my starší si ještě užíváme těch tištěných peněz, ale pomalu nás to také dožene.

11
Před 7 měsíci
Jiří Havlík

Já mám spíše pocit že je to naopak. Já platím kartou a mládež chrastí drobákama

2
Před 7 měsíciUpraveno

Ve švédsku jsem měl podobný "problém". V bistru kafe a bagetu. Sorry, nešlo by to radši kartou ? Velmi ochotně jsem posloužil. Těch pár korun mám pořád vystavené doma

3
Před 7 měsíci

Autore, vy asi Čechy moc rád nemáte? Myslím, že exot nejvyšší jste vy sám. Pokud by nebylo zrušeno EET, bylo by možno platit kartami nadále. Takhle moje osobní zkušenost - v minulém týdnu restaurace např. Boží dar - Only cash. Se skřípěním zubů jsme útratu společně dali dohromady, ale nechápali jsme a jen bezmocně čuměli na kartu. Přestaňte se navážet do "zaostalých" Čechů a upozorněte na neochotu prodejců přijímat hotovost. Pokud ji nemám, mohu si s kartou tak akorát ... víte co! Vyberu peníze v automatu a pak už s nimi prostě platit musím.

7
Před 7 měsíci

Před časem byl v našem tisku uveřejněn článek, kde bylo uvedeno, že Češi platí kartou častěji než v okolních zemích. Takže kde je pravda?

V současnosti zejména v některých menších provozovnách, obchůdcích ad. je uvedeno, že nepřijímají přijímat karty. Asi jde o dvě základní věci. Jednak si banka strhává určité procento s platby, ale hlavně jde drobnému živnostníkovi asi o to, že nejsou o něm nikde žádné údaje. Pravděpodobně se tito obchodníci poučili z EET, které zavedla Babišova vláda a zjistili jak je to pro ně nebezpečné.

7
Před 7 měsíci
Ka Vac

Tak ano, banky si strhávají 1 - 3 % podle objemu plateb. Malý obchodník na vesnici bere hotovost, protože pokud mu dovezou objednané zboží (všechny hospody), tak jej chtějí platit hotově a otázkou je dostupnost bankomatu či pobočky, kde by si musel obchodních hotovost vybrat.

10
Zobrazit další 2 reakce
Před 7 měsíci

Pán se pohybuje jen v jiných místech než já, ale neváhá o tom napsat aktivistický článek. Jestli tedy nelže.

8
Před 7 měsíci

No, zrovna předevčírem chtěli platit Poláci v restauraci útratu hotově, a bylo těžké (ne moc) jim vysvětlit, že stokoruny s úzkým proužkem možná berou ještě tak v bance.

Taky jsme jednou asi před 4 lety v Polsku komunikovali s místními ženami, které plánovaly výlet k nám a ukazovaly nám, zda ještě platí bankovky s Žižkou a partyzánem.

2
Před 7 měsíci

Nechte prosím těch pořád dokola se opakujících aktivistických článků o tom, jak je ostuda platit hotovostí.

Myslím, že zejména ve Švédsku mají teď úplně jiné starosti

17
Před 7 měsíci
Linek Ladislav

To máte pravdu. Švédy nezajímá jak se platí v Česku

5
Před 7 měsíci

Zase jeden ze série článků na propagaci bezhotovostního placení.

16
Před 7 měsíci
Hrdins Jiří

A proc ne? Ma byt zakonna povinnost pro obchodnika - prijmout hotovost i kartu. A je po problemu.

2
Zobrazit dalších 6 reakcí
Před 7 měsíci

Parkování bez mincí nejde,

s kartou se může něco stát a nemusí, ale hotovost doma pro jistotu mám.

Jinak platím vždy kartou.

Dávat bacha na peněženku, přepočítávat to, to mě nebaví!

No a ty bacily, no fuj !

Nebrat !

😎

7
Před 7 měsíci

Zajeďte si s kartou do Rakouských Alp a nabalte si velkou svačinu. Na velké části chat Vám bude karta na nic.

11
Před 7 měsíci
Petr Ševela

Nejenom v Alpách, i při Dunaji kamarádka nenašla nikde přijímání platby kartou.

1
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt