Kudy chodí tudy škodí to je náš pan Fiala.
Ještě tak vědět proč škodí, v čem konkrétně. Na to vám noty nepřišly?
Fiala už škodí i u našich sousedů, Slovákům podstrčil máslo za 111 korun. Hnutí ANO by mělo zasáhnout.
Že by Fiala ve své dokonalosti někomu "škodil"..nanejvýš mnohdy evidentně sobě.Beru ten článek jako politickou "satiru".
Tak on je psán ironicky. Ovšem ceny uvádí správné.
Zmanipulovaní anoisti i jejich prolhaný fízlácký guru-oligarcha se mohou marně vztekat za skutečnost, že za vysokou cenu másla může právě i Bureš s jeho Agrofertem. Ani zoufalé kňučení jeho koblih na tom nic nezmění. Kdyby byl takový "lidumil" , jak sám tvrdí, tak zajistí, aby cena másla byla přijatelnější. Mimochodem znovu jejich vrchní koblihář dnes prokázal svou negramotnost, když neumí ani správně napsat slovo Nutella. Když se k tomu přidá hrubá neznalost našeho jazyka u tohoto přivandrovalce, tak není co řešit. Zářným příkladem, jak i Slováci mohou zvládnout perfektně češtinu, jsou třeba herečky M. Badinková, Z.Norisová a A.Stanková. K tomu je ale potřeba zájem a přirozená inteligence, což tyto uvedené herečky oproti němu prokazují.
8% podíl na trhu. A proč tedy Polské máslo stojí u nás cca taky 70 korun? By mě zajímalo kolik má Babiš v Polsku mlékáren.Projevte zářný příklad inteligence a vysvětlete nám český původ slova Nutella.
Fialo zabalto i s tou svou koalicí a táhni. Co jste u moci, nic nefunguje, všude jsou problémy a nejsou nikde peníze,na co sáhnete to jste podělali. Nic neřešíte jenom kecáte, lžete jak komunisti v 80 letech minulého století
Proto se tomu říká "ekonomická krize", a ta spočívá hlavně v tom, že nejsou peníze. Krize odhalí i jiné skutečnosti, než nedostatek peněz. Třeba lidské vlastnosti, jako sobectví, nenažranost, aroganci. Co je mi do ostatních, hlavně ať mám já co dát do bachoru...
Super napsané !!! Jen bych doplnil, že Ficovi je už teď vše co nesplnil odpuštěno, protože on chtěl,ale nemůže, díky vládám před ním !! To stejné nastane u nás ,až se milovaný Andrej Babiš vrátí k moci !!! Z jeho slibů nezbude také nic, co slibuje nikdy nesplní, ale jeho voliči ho i tak budou milovat, protože je přesvědčí , že vlastně za to může Fiala a vlády minulé !!! 😄
Když se nepohnou rychleji ekonomiky EU, se kterými jsme propojeni, a neskončí válka, nezmění se k lepšímu nic. Spíš se bude naopak krize prohlubovat. S jeho vizemi od mikrofonu určitě.
Tohle nás za rok čeká taky. Kdyby to postihlo jen voliče ANO tak super, ale odskáčeme to všichni co nejsou závislí na dávkách.
Nikdy v životě jsem nebyla závislá na dávkách ani na dotacích od kohokoliv ale hůř jak tato Fialová vláda nikdy nebylo. Jejich rozhodnutí jsou opravdu neuvěřitelná, jejich zájmy jen u někoho jiného než ČR nemístné.
Podhodnocená koruna je příčinou, že je v přepočtu máslo v zahraničí dražší. Navíc odvolávat se na to ,že jinde mají dražší zboží, je vskutku pošetilé. Nás to totiž tolik nezajímá, nás zajímá jak to, že u nás je draho a platy jsou třikráte menší než v zahraničí, také v přepočtu. Tak Fiala neví kudy kam a tak kope kolem sebe a dělá ze sebe hlupáka.
Ceny si určuje prodejce a ten dle ceny jeho dodavatele - tohle vím i já a to nejsem nějaký kovaný ekonom, tak z nás nedělejte hlupáky.
Oligopol tlumí dovozy v ČR
Ve výrobě másla mají podíl 70 procent čtyři společnosti: Milkpol, Madeta, Alimpex a Agrofert. Na trh je podle antimonopolního úřadu těžké vstoupit. Na druhou stranu je tato „dominance“ tlumena silnými dovozy, kdy se až polovina másla spotřebovaného v Česku importuje ze zahraničí. Cenu tedy tlačí dolů dovozy. Tabulku vede Milkpol, čistý dovozce másel z Polska, který si z trhu ukousl 25 až 35 procent.
Odkaz
Jen pro dokreslení současné diskuze k ceně másla a tématu „ máme se špatně "
Veřejně dostupná data statistického úřadu uvádí, že jsme si v roce 1988 mohli z průměrného platu koupit 77,38 kg másla ( máslo stálo 10,- Kčs za 0,250 kg. Průměrný plat byl 3 095 ,-Kčs )
V roce 2023 jsme si z průměrné mzdy mohli koupit 259,43 kg másla.
Odkaz
Máme se dobře, takto by jste mohla porovnávat ostatní potraviny. Na televizor a pračku před revolucí jste musela šetřit, dnes ji koupíte z platu. Je tragédie tohoto národa, že věří populistickým řečem, že bude líp.
Babiš je hladovec,hladová a máslo nezlevní.Vůbec nedbá na babišky a babišáky,kteří mají malý důchod a máslo je pro ně moc drahé.Doparoma včetkým dať nemožem,sám mám málo.Koblihe to áno,ale nič vjac.Dotácié sů v riti a premiérom niesom,Ťažký život som vybral,čehůni ma něchců.
Politika dnešní vlády se může dostat i do hlavy, ale pouze tomu kdo v ní nic nemá.