JUDr Fremr je typ člověka, který za každé situace a za každého režimu chce být vždy "nahoře". Výjimkou by asi nebylo, kdyby byly v "módě" hnědé košile.
Za to pan prezident je karakter, jsem přesvědčený, že pro případ, že přijde Číňan, ono se to nestane, má generál připraveno doplnění, již tak skvělého životopisu, o větu " již v mládí jsem mělo rád rýži".
Smutné na tom je, že to dotčená osoba bere jako normální věc a s ním mnoho soudců, politiků. Nakonec zjistíme, že justice stojí na zakuklených komouších, estébácích a jiné podobné havěti.
Nejen justice...
Diskvalifikuje ho nyní to zatloukání.
Výborně napsáno! Sdílím Váš názor a argumentaci v tomto článku, pane Sezemský.
Proberte se, dělal to, co dělal v té době každý trestní soudce. Ti dnešní kritici by se nechovali jinak. Podle toho jak se chovají (zastrčil, fišer) se dá odvodit, že by byli ještě horší, tedy více angažovaní. Aby bylo o nich známo, že je to kádr, výkonný pracovník atp. Prostě si dělají kampáň a nic ho to nestojí. UBOŽÁK.
Přiznám se, že jsem hodně rozerván. Chápu argumenty obou stran.
Pokud bychom chtěli soudce který si nezadal, tak by musel být mladší. Ale, opravdu máme jistotu, že soudce který začal soudit 18.11.1989 je lepší a morálnější, než ten který začal soudit 16.11.1989 ?
Věci které jsou vyčítány Fremrovi - kauza Olšany - že u toho byla STB? No byla, vyšetřovalo se to jako terorismus, i dnes když vybuchne bomba, motá se kolem toho BIS a určitě to nevyšetřuje platfusák z obvodního oddělení. A ten dopis pana Ereta jsem četl. Jediné co po přečtení mohu říci, že autor je hysterický, ublížený hulvát. Zda byl vinen, či nikoli, zda byl soud zmanipulován, či nikoli a zda to mohl soudce rozpoznati, či nikoli z toho dovoditi rozhodně nelze.
Že soudil emigrace. Bylo jich sto tisíc, nebo více, takže to soudil kde kdo, nejspíše všichni soudci, kteří soudili před revolucí. Soudili podle mustru a soudili to stejně všichni. Že u jednoho odvolací soud rozsudek zmírnil na podmínku ? No spíše to znamená, že odsouzený podepsal spolupráci že (víme všichni my, co tu dobu pamatujeme).
Tak fakt nevím.
Myslím, že jste nezažil praktiky bolševika...P.Fremr je podle mě typický kariérista,který by se spolčil i s čertem, pokud by z toho měl prospěch. A tvrzení ,že tak soudci před Listopadem 89 museli soudit...Člověk musí jenom umřít...A hlavně byli i takoví, co se nezaprodali a zachovali se čestně. P.Fremr podle mě nemá charakter,svědomí ,nulová sebereflexe.Na ÚS taková osoba nepatří. Dost na tom,že vůbec působí v justici...
Nelze jinak než se závěry uvedené textu autora souhlasit.Pan Fremr snad uzná , že jeho pochybení je tak závažné a ohrožuje i naši společnost do budoucna, že rezignuje nejen na post ústavní funkce ale i na dosavadní funkci soudce a požádá rovnou o penzionování!
Vážený pane Rope, tohle by si přáli všichni soudní, co ctí morálku, ale ten kdo jí nemá, to neudělá...........jediný jeho argumet je, že takto přece musel soudit.....a že zničil rodiny?.....no a co, hlavně, že on a jeho rodina žili blaze
Známkou všeho je poznatek, že "prezident" Pavel vykonává svojí
vysokou ústavní funkci povrchně a neprostuduje si před svými rozhodnutími
fakta o lidech, které doporučuje na důležitá místa. Prvním neodborným
rozhodnutím bylo podepsání reformy důchodů a následné prohlášení,
že nechá o tom rozhodnout Ústavní soud. Takto se rozhodovat o protizákonné
věci bez podání vysvětlení, proč to podepisuje, budí v mnoha lidech nedůvěru
k němu.
prezidentovi nepřísluší "soudit" rozhodnutí parlamentu - na to opravdu máme Ústavní soud
Můj otec z duše nenáviděl komunisty a tehdejší režim. Aby mohl u nás na vesnici dělat ředitele školy, musel vstoupit do KSČ a já jsem vždycky říkal, to je dobře že tam jsi, asponˇ tam máme svoje lidi. A mimochodem, znám spoustu rozumných lidí, kteří byli v KSČ a jsou dobří a hodní a znám mnoho lidí, kteří v KSČ nebyl a jsou to hajzlové.
Je mi smutno z Vašeho vyjádření. Váš otec určitě nemusel vstoupit do KSČ, on tím chtěl mít a měl výhodu proti těm, kteří si zachovali rovnou páteř. Můj otec učil na střední škole a v r. 1954 prohlásil, že nebude učit ten dějepis, který byl v osnovách a odešel manuálně pracovat na směny do elektrárny POLDI Kladno. To, co Vy nazýváte "rozumnými" lidmi byly prospěcháři, kteří chtěli mít více, než ti ostatní a takoví lidé pomáhali udržovat ten zrůdný režim při životě. Asi i Vy jste takovou zvůlí nakažený, protože to považujete za normální. ně se z toho chce zvracet.
Pan Fremr by měl jít do důchodu a tam tiše přemítat kolik zničil tak "parádně" životů. Ale může těm poškozeným nabídnout odškodnění....celý svůj majetek a závazek zametat ulice a vysypávat odpadkové koše a ještě přispívat těm poškozeným na obživu....ale asi ani to by nestačilo........zajímalo by mě, jak by to nesl, kdyby nějaký takový morální nerád zničil jeho děti.........myslím, že taková zkušenost s Fremrovým soudcovstvím za totality je nepřenositelná, nejlepší je osobní zážitek........co? pane Fremr???