V Litoměřicích jsem dva roky sloužil na vojně jako radista v Jiříkových kasárnách. Do městského parku jsem to neměl daleko, navíc zde bydlila v Zahradnické škole moje žena a také dívka, se kterou jsem tehdy chodil. Sokl na okraji parku byl volný poté, co byla odstraněna socha Stalina, a tak jsme s několika spolubojovníky na něm vytvořili živý obraz: improvizovano frontu na maso, což byl neoficiální název Stalinova pomníku v Praze. Kdy přesně se v parku objevil Rudoarmějec nevím, předpokládám že v první polovině 70. let - jako projev "vděku a oddanosti našeho lidu" za sovětskou okupaci. Už z toho důvodu si myslím, že měl dávno, nejpozději při revitalizaci parku, zmizet!!!
Je to jen socha žádný hrob normálně zbourat ! Je to jen Russký symbol kterým upevňují svůj vliv vůči obyvatelům v dané zemí . Je to hyzdící mohyla k ničemu! Zbourat a zakopat ! Kdyby se Russáci starali u Hroby jako mi o hroby našich legionářů ale po pravdě na ně kašlou mají je za vrahy a zloděje.
Jediná překážka odstranění sochy je skutečné proruské smýšlení radnice. Ve městech, kde nevládnou prorusáci není problém. Tam, kde se reliktům ruského komunismu klaní, se hledá argument, proč to nejde. Plus zbabělost a malost jako další faktor.
Čeští komunisté posloužili jako otroci svým pánům s díky za to, že je po "osvobození" ustavili správci pokořeného komunistického Česka a Slovenska. Slovo "osvobození" zde má jiný obsah a náplň. Ruský voják jako součást impéria je otrokem jeho pánů. A je známo, že otrok nemůže přinášet svobodu, otrok vždy přináší jen otroctví. Tentokrát to bylo to bolševické, ruské, zaměřené na dominanci ve světě.
Ostuda města - už dávno měl zmizet!
Ruský voják/ci stejně jako jeho sochy se musí zlikvidovat.
Amen.
Občas se zapomíná na historii, kdy nám Rusko či USA bylo dobré. Dnes by nás polovina nebyla či byla, ale zotročena pro nacistické Německo.
Dávno měl být rusák pryč.. rusák je vždy agresor a smradlavy okupant dobrý metr pod zemí.
přesně,to tam ještě straší?
My Češi tak rádi milujeme a nenávidíme na rozkaz.
.
Mluvte laskavě jen za sebe !
Chtěl bych vidět vy vlastenci kdyby Hitler vyhrál válku kolik zvas by to tady teď pičovalo .vlastizradci