1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 1 rokem

Nejsem věřící, ale názor mám. A za ten jsem už byla několikrát "ušlapána"

Pokud se budeme bavit o skutečné svobodě, tak nikdo nemá právo rozhodovat koho budu milovat. Církev je totiž ať se to líbí, či ne "firma" jako každá jiná, ve které platí stejná pravidla jako v jiné firmě. Čím jsi výš, tím se máš líp. Skutečný problém je , že farář by měl být vzorem a příkladem. Skutečnost? Jen za jeden rok zaplatila na odškodném ŘK Církev v USA 600milionů dolarů za zneužívání dětí !!!...jak může být normální, když se věřící jde ráno pomodlit a večer spáchá vraždu?...jak může být Bible, kterou napsal člověk neomylná?...že by stejně jako Stanovy strany?

A pozor, já nikoho za víru neodsuzuji, ale je toto skutečnost, nebo lež?

Církev? To myslíte tu zkostnatělou a totalitní organizaci, která si v pauze mezi upalováním vědců a nevinných lidí nakradla, co mohla a teď to dostala zpátky?

To jsem opsala, ale je to minimálně k zamyšlení.

20
Před 1 rokem
Helena Pechová

A proč o kradení? No, řekněme, že tady jsou fakta:

Marie Terezie dala pod tuhý státní dozor správu diecézního a řádového jmění. Josef II. s odůvodněním, že většina církevního majetku vznikla z darů bývalých panovníků, zavedl do Josefinského státního práva ustanovení, že CÍRKEVNÍ STATKY NEPŘESTALY BÝT MAJETKEM STÁTU. Církevním orgánům ponechal jen řízení jejich hospodářského provozu pod státním dozorem. Roku 1781 zrušil všechny kláštery, které se nezabývaly vzděláváním, vědeckou činností, zdravotnictvím nebo charitou. V letech 1782 až 1787 zrušil v Čechách 71 klášterů. Jejich majetek byl vyvlastněn.Z toho plyne, že církev před rokem 1948 téměř žádný majetek v Čechách nevlastnila. Byla pouze jeho SPRÁVCEM.

11
Před 1 rokem

Myslím, že je každého zcela niterní a ryze soukromá věc, jaké aktivity preferuje ve své postelí. Nevidím žádný důvod , aby se někdo chlubil svou sexuální orientací. Přijde mi to stejně uhozené, jako by se nějací divní exoti navzájem názorně trumfovali, který z nich má více upatlané spodní prádlo.

1
Před 1 rokem

HOMOSEXUALITA: Když jsem se narodil, tak se to trestalo. Když jsem začal rozum brát, tak se to léčilo. Když jsem dospěl, tak se to tolerovalo. Teď se to s nadšením propaguje. Doufám, že umřu dřív, než to bude povinné....!"

69
Před 1 rokem
Petra Nováková

Propagace snad vypadá jinak

21
Před 1 rokem

Zajímalo by mne, jestli křesťan - husita Bartoš umí udělat kříž a zná desatero. A přijímat pod obojí znamená krev a tělo Páně, ne nějaké bisexuální orgie. Tenhle kráčí pod vlajkou pirátů, ne pod praporem kalicha.

4
Před 1 rokem

Cituji....„Stojím si za tím, že by nikomu neměla být upírána možnost žít otevřeně a bez strachu. Martino, držím vám palce na vaší cestě,“ dodal Bartoš.... Člen církve husitské. Co k tomu říci?

Předně členství v jakékoliv církvi, nebo chození do kostela...chcete-li, nezaručuje, že člověk je vydaný Bohu a Jeho živému Slovu plnému Lásky (té Agapé...Boží). Pak si říkám, jak někdo může tvrdit, že důvěřuje Bohu a má s Ním osobní živý vztah, jak je psáno...No asi nejen v tomto případě to není pravda. Uzpůsobovat život dnešním trendům a módnosti, toho co dnes v životě frčí...vztahy na zkoušku, vtah muž - muž, žena - žena je mimo. Prostě pokud člověk nemá kotvu ve svém životě, je jak třtina ve větru, jednou tak a jednou jinak, jak vane vítr. Tou kotvou je právě Boží Slovo, ve kterém je vše popsáno..., kdo ho nezná, nebo ohýbá a to v obou těchto případech je evidední je ve hříchu, míjí cíl...Tak to je a neodsuzuji je, je to jejich život. Jen chci sdělit...navrať se národe ke Kristu. To je ta cesta, pravda a život. ...a pak jen poznámka ...."žít otevřeně a bez strachu"...to přece paní Kopecká žije, nikdo jí to neupírá a pokud vyzná hřích, je to v pořádku...nicméně pokud v něm setrvává, není to správně. A pak jen dodávám, a je to její věc, i když "živému Kristu" to zcela určitě radost nedělá, že si opakovaným vyjadřováním v médiích vytváři dobré PR pro svoji vydávanou knihu, a to je s ohledem na duchovní rovinu podstaty sdělení hloupé....

11
Před 1 rokem
Karel Klenor

Pokud ji Bartoš podporuje, tak ať táhne , však ví kam...

Před 1 rokem

Příspěvek je z Bible, takto to říká Bůh. Pro mne je to směrodatné. Jestliže je homosexualita v Božích očí dobrá, potom by jsme nemuseli dodržovat žádná přikázání. Bible-Římanům 1 verš 21_28. 21Ačkoli Boha poznali, nectili ho jako Boha. Místo aby byli vděční, propadli ve svých myšlenkách marnosti a jejich nerozumné srdce se ocitlo ve tmě. 22Prohlašují se za moudré, ale jsou blázni. 23Slávu nesmrtelného Boha vyměnili za pouhé obrazy smrtelného člověka, ptáků, zvěře i plazů. 24Bůh je proto vydal nečistotě, po níž v srdci toužili, aby si navzájem prznili těla, 25když vyměnili Boží pravdu za lež a ctili stvoření a sloužili mu raději nežli Stvořiteli, který je požehnaný navěky. Amen.

26Bůh je proto vydal hanebným vášním. Jejich ženy vyměnily přirozené obcování za to, které je proti přírodě. 27Stejně tak muži opustili přirozené obcování se ženou a vzpláli touhou k sobě navzájem; muži páchají nestydatost s muži a za svou zvrácenost na sebe přivádějí nevyhnutelnou odplatu. 28Když jim známost Boha nebyla dost dobrá, Bůh je vydal jejich zvrácené mysli, aby dělali, co není správné.

7
Před 1 rokem
Ludmila Zábranská

Římanům 2-1Chceš-li však někoho soudit, člověče, věz, že sám nemáš výmluvu, ať jsi kdokoli. Tím, že soudíš druhého, odsuzuješ sám sebe – vždyť sám děláš to, co soudíš! 2Víme, že Boží soud nad pachateli těch věcí se zakládá na pravdě. 3Myslíš si snad, člověče, že unikneš Božímu soudu, když soudíš druhé, ale sám děláš totéž? 4Anebo snad podceňuješ bohatství jeho laskavosti, shovívavosti a trpělivosti? Nechápeš, že tě Boží dobrota vede k pokání?

3

Po evangelících teď také husité. Ještě před časem hlásala obě uskupení Husovo "stůj v pravdě, braň pravdu, miluj pravdu", určitě myslel tu, která je v Bibli a ne nějaké lidské zkušenosti, o tom právě není pochyb. A tam v té knize knih stojí psáno, co Sodomité prováděli a jak také pak ztratili tu Boží přízeň...

14
Před 1 rokem
František Běhounek

Otřesný to je úpadek je , je dopa konce

Před 1 rokem

Jakého náboženství že je farářkou? Křesťanství to není. A Jan Hus, jako pravověrný křesťan, by nad touto paní zaplakal, zvracel, možná by ji po vzoru tehdejší doby i "klackem k rozumu se snažil navrátit". Kdo studoval Husa ví, o čem mluvím.

Že je něco v modě ještě neznamená, že je to tak v pořádku.

16
Před 1 rokem
Václav Benda

přesně,církev za tohle jiné upalovala na hranicích,kažou že rodina je svazek muže a ženy,ale sami jsou lezbicky a pedohomosexuálně zaměření,Bartoši,Ty jsi už zapoměl,odkud jsi vylezl a stal ses obyčejným poskokem jiných ,stejných jako Ty....Církev je jedno velké zlo...

4
Před 1 rokem

A proč se vůbec řeší, jestli nějaká farářka je na holky nebo na kluky? Vždyť je to přece jedno. Většina katolických kněží jsou na kluky a taky se s tím žádný nechlubí. Nebo jste zažili, že by při kázání zvolal: "Já jsem gay, jsem teplej."?

6
Před 1 rokem

Jsem schopen pobrat lásku mezi dvěma lidmi stejného pohlaví. Ale manželství je podle mne mezi mužem a ženou. Ať se pràvní spojení lidí stejného pohlaví jmenuje jinak ale NE manželství.

10
Před 1 rokem
Mirek Richter

O.K. Za mě souhlas.

9
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt