Jsem rad, ze pani fararka vysla s pravdou ven, jiste se ji ulevilo. Dokazu tolerovat jeji vztah, respektovat jeji rozhodnuti, ackoliv s nim nesouhlasim. Jenom na jejim miste bych zaroven s tim dal hned vypoved. Je normalni, ze i mimo cirkev jsou v zamestnanich kladene jiste pozadavky a to i moralniho zakladu. Netreba pripominat, ze u cirkve a povolani duchovniho se to primo ocekava. Nebo jako lide mimo cirkev byste tolerovali duchovniho lhare, duchovniho zlodeje nebo duchovniho proutnika? To by se asi moc tolerance neobjevilo. Tak proc v situalci lesbickeho vztahu ano?
A podle vás je homosexuální vztah nemorální? Kdyby byla vdaná, bylo by to OK, ale když se nemůže provdat za ženu, protože jí v tom brání "světský zákon", pak je nemorální? A dokonce tu kladete rovnítko mezi lesbický vztah a špatné vlastnosti jako jsou lhaní, krádeže a promiskuita! Co takhle silně katolické Španělsko, kde existuje manželství pro všechny a Bůh na ně neseslal oheň a síru, ani povodeň? Asi mu to je úplně jedno a má jen psinu z toho, jak se v jeho jménu lidi mezi sebou hádají, perou a dokonce už celá staletí i vraždí.
Bartoši, trapný, směšný, neschopný ubožáku....tohle není práce ministra pro místní rozvoj, co kdyby ses staral o to že za vaší vlády úplně ničíte venkov, na vesnicích už nic nezbude, mizí obchody, doktoři, hospody.....přestává tam tam být k žití!!!!! Nedostupné a předražené bydlení....to je taky vaše práce!!!! Takže k čemu je to zasr.....ministerstvo, aby jste se tu rozplýval nad dvěma lesbama, oni vědí co chtějí a nepotřebují požehnání ministra co ani neví co máme za nejvyšší vrchol v Česku!!!!
Občas se zkusím zeptat odpůrců manželství pro všechny, jak by to ovlivnilo jejich život..a většinou dostávám odpovědi, že je to proti přírodě a další nicneříkající bláboly...ač jsem zarytý ateista ( až se bojím, že mě za to pánbůh potrestá ) paní farářce fandím.
Žádný opravdový křesťan nikoho nesoudí, to bude Bůh soudit. Máme mít rádi všechny lidi bez ohledu na to, jací jsme. To Bůh Otec chce. A tak je to dobře. Nelíbí se mi homosexualita, vůbec nepochopím, že i u křesťanů. Absurdní. To ale neznamená, že jim budu nadávat, ponižovat, štítit se jich.Naopak, budou-li v nesnázích, neodepřu jim pomoc jenom kvůli tomu, že to jsou homosexuálové. Milovat své bližní.
Že je lesbička a žije s ženou, mi nevadí. Ale jako ateistovi mi vadí její povolání.
Tak to jste dal než komunisti. I ti církev tolerovali. Kdo ještě Vám vadí.
Kdybych byla věřící ve smyslu křesťanství, určitě bych chtěla být členkou husitské círvke. Církve, kde farář nejen že může žít v páru, ale ten pár nemusí nutně tvořit muž a žena. Když si uvědomím všechny ty hrůzy a pokrytectví, kterých se katolická církev za století dopouštěla tím, že kryla důsledky celibátu (nemanželské děti s kuchařkami,
znásilňování noviců v klášterech, věřících dívek atp) a ani v této době se k nim nestaví zcela čelem, kloubouk dolů před hustitskou církví i paní fařářkou.
A to je právě ten problém, že to že přiznala soužití s člověkem stejného pohlaví, je biblicky hřích neslučitelný s výkonem funkce farářky v tomto případě husitské církve, ale byl by to problém v jakékoli církvi. Jako takový její vztah s tou ženou je jen mezi ní a Bohem..
Podle Bartoše, všichni ti co v církvi zneužívají děti se mají veřejně přihlásit a bude jim odpuštěno, jen najít tu odvahu a napsat o tom knížku.
Pokud víte o tom, že M.V. Kopecká, či někdo jiný zneužívá děti, musíte dle zákona podat trestní oznámení. Pokud pouze tlacháte, může být podáno na vás...
Bůh stvořil člověka, aby byl jeho obrazem, stvořil ho, aby byl obrazem Božím, jako muže a ženu je stvořil. A Bůh jim požehnal a řekl jim: "Ploďte a množte se a naplňte zemi. Nevím co k tomu dodat. Jestliže by život na Zemi sestával pouze z homosexuálů a leseb, život neexistuje.
Co je to Bůh a jak stvořil člověka?
Když už i "farářka" se hlásí k vyznání lásky mezi 2 stejnými pohlavími, pak už se v současnosti nelze vůbec ničemu divit.
Neshoduje se to s tím, co je psáno a vyzvedáváno v bibli. Měla by tudíž odstoupit od práce "duchovního pastýře". Je-li rovná - vzdá se svého "poslání".
Nemá na to dále nárok.
Husité takové upalovali.
Paní farářce přeju hodně síly k tomu zvládnout vše, co ji teď po jejím přiznání čeká, chtělo to hodně odvahy, i vzhledem k jejímu povolání (poslání). Moc si jí za to vážím, že to dokázala. Bylo by hezké, kdybychom se všichni snažili držet se hesla: Žít a nechat žít...Vůbec si asi nikdo z nás, kdo si to neprožil, nedovede představit, co tito lidé prožívají. Pár jsem jich osobně poznala a rozhodně nejsou horší, než my "normální" . Prosím, zkuste se všichni, co je soudíte, se nad tím zamyslet.
To prece neni o tom, kdo je horsi. Ale o tom, kdo muze jaky obsah pojmu naplnit.
Lidi, musím to říct konečně nahlas a veřejně: žiju s pejskem a máme se rádi! Nemohu to už víc skrývat, cítím, že je lepší žít v pravdě a otevřeně. Pejsek je můj životní partner a myslím, že by nám mělo být dovoleno adoptovat děti nebo štěňátka. A děkuji za všechny projevy podpory hlavně od pirátů, STAN a TOP 09! Moc mě to potěšilo a dodalo odvahu. Díky moc!
Moc hezky napsané . Od převratu vláda, hlavně ODS se svými spřátelenými stranami bojují za ochranu pejsků, spíše je zneužívali k získání lidí. A ve Vašem příspěvku je opravdu cítit lidskost a rozum ke stále protlačovanému problému dnešní společnosti. Když jsem to četla, tak jsem se od srdce zasmála tomu, co dnešní politici řeší! A jestli z mužů bude přibývat více žen již k takovému přebytku, tak opravdu jako lidi vymřeme.