1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 1 rokem

Jsem rad, ze pani fararka vysla s pravdou ven, jiste se ji ulevilo. Dokazu tolerovat jeji vztah, respektovat jeji rozhodnuti, ackoliv s nim nesouhlasim. Jenom na jejim miste bych zaroven s tim dal hned vypoved. Je normalni, ze i mimo cirkev jsou v zamestnanich kladene jiste pozadavky a to i moralniho zakladu. Netreba pripominat, ze u cirkve a povolani duchovniho se to primo ocekava. Nebo jako lide mimo cirkev byste tolerovali duchovniho lhare, duchovniho zlodeje nebo duchovniho proutnika? To by se asi moc tolerance neobjevilo. Tak proc v situalci lesbickeho vztahu ano?

9
Před 1 rokem
František Flek

A podle vás je homosexuální vztah nemorální? Kdyby byla vdaná, bylo by to OK, ale když se nemůže provdat za ženu, protože jí v tom brání "světský zákon", pak je nemorální? A dokonce tu kladete rovnítko mezi lesbický vztah a špatné vlastnosti jako jsou lhaní, krádeže a promiskuita! Co takhle silně katolické Španělsko, kde existuje manželství pro všechny a Bůh na ně neseslal oheň a síru, ani povodeň? Asi mu to je úplně jedno a má jen psinu z toho, jak se v jeho jménu lidi mezi sebou hádají, perou a dokonce už celá staletí i vraždí.

1
Před 1 rokem

Bartoši, trapný, směšný, neschopný ubožáku....tohle není práce ministra pro místní rozvoj, co kdyby ses staral o to že za vaší vlády úplně ničíte venkov, na vesnicích už nic nezbude, mizí obchody, doktoři, hospody.....přestává tam tam být k žití!!!!! Nedostupné a předražené bydlení....to je taky vaše práce!!!! Takže k čemu je to zasr.....ministerstvo, aby jste se tu rozplýval nad dvěma lesbama, oni vědí co chtějí a nepotřebují požehnání ministra co ani neví co máme za nejvyšší vrchol v Česku!!!!

15
Před 1 rokem

Občas se zkusím zeptat odpůrců manželství pro všechny, jak by to ovlivnilo jejich život..a většinou dostávám odpovědi, že je to proti přírodě a další nicneříkající bláboly...ač jsem zarytý ateista ( až se bojím, že mě za to pánbůh potrestá ) paní farářce fandím.

8
Před 1 rokem
Monika Novotná

Žádný opravdový křesťan nikoho nesoudí, to bude Bůh soudit. Máme mít rádi všechny lidi bez ohledu na to, jací jsme. To Bůh Otec chce. A tak je to dobře. Nelíbí se mi homosexualita, vůbec nepochopím, že i u křesťanů. Absurdní. To ale neznamená, že jim budu nadávat, ponižovat, štítit se jich.Naopak, budou-li v nesnázích, neodepřu jim pomoc jenom kvůli tomu, že to jsou homosexuálové. Milovat své bližní.

Před 1 rokem

Že je lesbička a žije s ženou, mi nevadí. Ale jako ateistovi mi vadí její povolání.

14
Před 1 rokem
Pavel Selinger

Tak to jste dal než komunisti. I ti církev tolerovali. Kdo ještě Vám vadí.

2
Před 1 rokem

Kdybych byla věřící ve smyslu křesťanství, určitě bych chtěla být členkou husitské círvke. Církve, kde farář nejen že může žít v páru, ale ten pár nemusí nutně tvořit muž a žena. Když si uvědomím všechny ty hrůzy a pokrytectví, kterých se katolická církev za století dopouštěla tím, že kryla důsledky celibátu (nemanželské děti s kuchařkami,

znásilňování noviců v klášterech, věřících dívek atp) a ani v této době se k nim nestaví zcela čelem, kloubouk dolů před hustitskou církví i paní fařářkou.

8
Před 1 rokem
Miri Šimerlová

A to je právě ten problém, že to že přiznala soužití s člověkem stejného pohlaví, je biblicky hřích neslučitelný s výkonem funkce farářky v tomto případě husitské církve, ale byl by to problém v jakékoli církvi. Jako takový její vztah s tou ženou je jen mezi ní a Bohem..

9
Zobrazit další 2 reakce
Před 1 rokem

Podle Bartoše, všichni ti co v církvi zneužívají děti se mají veřejně přihlásit a bude jim odpuštěno, jen najít tu odvahu a napsat o tom knížku.

21
Před 1 rokem
Josef Řehůřek

Pokud víte o tom, že M.V. Kopecká, či někdo jiný zneužívá děti, musíte dle zákona podat trestní oznámení. Pokud pouze tlacháte, může být podáno na vás...

3
Před 1 rokem

Bůh stvořil člověka, aby byl jeho obrazem, stvořil ho, aby byl obrazem Božím, jako muže a ženu je stvořil. A Bůh jim požehnal a řekl jim: "Ploďte a množte se a naplňte zemi. Nevím co k tomu dodat. Jestliže by život na Zemi sestával pouze z homosexuálů a leseb, život neexistuje.

13
Před 1 rokem
Ludmila Zábranská

Co je to Bůh a jak stvořil člověka?

2
Zobrazit dalších 5 reakcí
Před 1 rokem

Když už i "farářka" se hlásí k vyznání lásky mezi 2 stejnými pohlavími, pak už se v současnosti nelze vůbec ničemu divit.

Neshoduje se to s tím, co je psáno a vyzvedáváno v bibli. Měla by tudíž odstoupit od práce "duchovního pastýře". Je-li rovná - vzdá se svého "poslání".

Nemá na to dále nárok.

8
Před 1 rokem
Jiří Kostka

Husité takové upalovali.

2
Před 1 rokem

Paní farářce přeju hodně síly k tomu zvládnout vše, co ji teď po jejím přiznání čeká, chtělo to hodně odvahy, i vzhledem k jejímu povolání (poslání). Moc si jí za to vážím, že to dokázala. Bylo by hezké, kdybychom se všichni snažili držet se hesla: Žít a nechat žít...Vůbec si asi nikdo z nás, kdo si to neprožil, nedovede představit, co tito lidé prožívají. Pár jsem jich osobně poznala a rozhodně nejsou horší, než my "normální" . Prosím, zkuste se všichni, co je soudíte, se nad tím zamyslet.

17
Před 1 rokem
Dana Elbrtová

To prece neni o tom, kdo je horsi. Ale o tom, kdo muze jaky obsah pojmu naplnit.

4
Zobrazit další reakci
Před 1 rokem

Lidi, musím to říct konečně nahlas a veřejně: žiju s pejskem a máme se rádi! Nemohu to už víc skrývat, cítím, že je lepší žít v pravdě a otevřeně. Pejsek je můj životní partner a myslím, že by nám mělo být dovoleno adoptovat děti nebo štěňátka. A děkuji za všechny projevy podpory hlavně od pirátů, STAN a TOP 09! Moc mě to potěšilo a dodalo odvahu. Díky moc!

8
Před 1 rokem
Anna Lavrova

Moc hezky napsané . Od převratu vláda, hlavně ODS se svými spřátelenými stranami bojují za ochranu pejsků, spíše je zneužívali k získání lidí. A ve Vašem příspěvku je opravdu cítit lidskost a rozum ke stále protlačovanému problému dnešní společnosti. Když jsem to četla, tak jsem se od srdce zasmála tomu, co dnešní politici řeší! A jestli z mužů bude přibývat více žen již k takovému přebytku, tak opravdu jako lidi vymřeme.

1
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt