Bravo. Doufám, že naše speciální jednotky by to zvládly také.
Naše speciální jednotky jsou špičkové, ale tyhle izraelské budou o něco lepší.
Může mi prosím někdo vysvětlit ty počty rukojmích? Psali, že unesli přes sto (tuším asi 120) rukojmích. Pak se sice odhady upřesňovaly směrem nahoru, ale jestli jich bylo 250, tak je to moc. Některé Hamás už propustil, některé osvobodili vojáci a teď jich osvobodili dokonce 240. A přitom stále mají strach, že při bombardování a závalech chodeb zahynou i rukojmí? O jaká rukojmí se jedná, když už počet osvobozených převyšuje počet zajatých? Mně ty počty nevycházejí.
Poznámka: opravdu nejsem na straně Hamásu - jen pro případné horlivce, kteří by mi chtěli vyčítat, že jsem zaujatý.
Tak to klobouk dolů před Izraelci. Jsou velmi důslední a vše promýšlejí do detailu - viz třeba zatčení Adolfa Eichmanna a jeho únos z Argentiny do Izraele. Věřím, že Hamás totálně zlikvidují. Co ale bohužel nezlikvidují, je předsudečná nenávist lidí z jiných etnik a jiných náboženství vůči nim samotným. Kdy dostanou takoví nenávistníci rozum??? Dostanou ho vůbec někdy???
Nedostanou , tato nenávist je navěky !
tak jestli nezahynul ani jeden izraelský voják a rukojmí, tak smekám až k zemi
a gratuluji jim a přeji další úspěchy při likvidaci teroristů
u speciálních jednotek při těchto akcím je skoro nulová, pokud neudělají chybu. umí se navzájem krýt, jsou přesný s min ran. , jsou vybavení. umí překvapit.
...některá čísla doporučuji brát s rezervou: takže izraelské comandos osvobodilo 250 rukojmí (jak se je Hammásu podařilo dostat všechny na jedno místo?), přičemž ovšem podle večerjších údajů Izraele bylo jako rukojmí odvlečeno 250 izraelských civilistů! A podle dnešních zpráv z Gazy byloo při ostřelování asi 20 rukojmí zabito...
Tohle píš IDF v tom odkazu na X:
„Elitní jednotka Flotilla 13 byla nasazena do oblasti kolem bezpečnostního plotu v Gaze ve společném úsilí znovu získat kontrolu nad vojenským stanovištěm Sufa 7. října.
Vojáci zachránili kolem 250 živých rukojmích.
Více než 60 teroristů Hamasu bylo neutralizováno a 26 bylo zadrženo – včetně Muhammada Abu A'aliho, zástupce velitele jižní námořní divize Hamasu."
Je to tak i hned ve druhém odstavci za perexem diskutovaného článku. Takže to byli Hamásem (správnê ovšem ve skutečnosti číst Chamásem, to se málo ví),drženi jako rukojmí izraelští vojáci.
Není nad to číst pozornê.
Vždycky.
No nechtěl bych být v kůži těch zadržených až je dostane do rukou mosad. Pak už zřejmě ani žádnou kůži mít nebudou a do Gazy se dostanou nakrájený v konzervě
Izraelci nejsou barbaři. Nejsou jako arabští nebo russáčtí teroristé.
Hamás a spol.podráždili Davidovu hvězdu , bosou nohou....Dóbro došli.
cháska jedna palestinská bez rozdílu pohlaví a věku
Vidím, že Vaše vidění konfliktu je poněkud jednobarevné. Počtěte si tady: Odkaz
Uvidíte, že situace není tak prvoplánová, jak si představujete.
Vivat Izrael!
Metsujan, chlapci, jsem na vás pyšná.