Jednou jste mi smazali příspěvek za slovo žumpa a sami jej používáte. Forum 24 největší žumpa u nás.
Již několikráte jsem se ptal těch, kteří Fórum pomlouvali,zda to vůbec četli? Marně.Je zde určitá část lidí, kteří nevím proč fandí rusovi a vzpomínají na dobu socíku.Jak jsme se měli dobře, jak bylo vše levné, hlavně pivo a bůček a jak bylo dobře, že ten ruský bratr tady vůbec byl. Tito lidé,spokojení, že hranice směrem ven, byly přísně střeženy a že se tam střílelo po těch,kteří to nerespektovali.Dokonce psi na ty kopečkáře poštvavávali.Hnus.Museli jste tehdá když jste jeli ven-do tzv.KS mít doložku,bez té byl pas k ničemu a většina sháněla nějaké valuty navíc.Načerno.Tak tito zastánci těchto pořádků, ty myslím většinou seděli a sedí doma ,necestují.A jsou to ti, kteří buď sami, nebo jejich děti na Ukrajinské občany plivou.Nevím sice proč, jestli tím brání rusa a je začali proto nenávidět.Je jich určitě menšina , ale hlasitá.Vždyť hodně z nás poslalo či posílá na Ukrajinu pomoc.A ti co říkají,že se tady spousta Ukrajinců fláká, tak si dnes nedovedu bez nich u nás představit stavby a ostatní povolání, kteří češi již nechtějí vykonávat.A kde jsou ti, co řvou,že nám berou práci a peníze?Vždyť je zde tolik volných míst.Ono je ale lepší jít řvát na Václavák a nebo mlátit nenávist do klávesnice.A co si myslíte,že vás rusák bude milovat?Oni jsou horda primitivů,kteří většinou ani pracovat neumí či nechtějí.Tam to odřou ženské.Oni tak lahev vodečky, a kalašnikov a urá,že? Jsme na listině nepřátel, proto,že jsme se ozvali, kdž tu páchali terorizmus.
Pane Šafře, jak může provládní zaplacené F24 předstírat, že není provládní? A je velmi zábavné, jak si hrajete na arbitra demokracie a plurality názorů. Miliardář Španěl je mi s jeho názory daleko sympatičtější, než pisálek Šafr, z kterého si každý fundovanější novinář či politický komentátor dělají jen srandu. Být Vámi, už to neberu.
Před 2000 lety jsme dostali radu:
"Vaše řeč budiž ano, ano nebo ne, ne. Cokoliv nad to je od zlého."
Ano a ne jsou jediné dva názory, které nejsou manipulativní.
Pravda je jedna, variant lží jsou tisíce a mohou se neustále přizpůsobovat. Proto argumentace ve prospěch pravdy musí jít vždy k podstatě bytí, k základním hodnotám a co nejjednodušší cestou pravdu podpořit.
Má Rusko jako velmoc právo na svou sféru vlivu? NE. Tečka.
Zdůvodnění: Jsme lidé, nikoliv mravenci. Hlavním cílem lidstva a života každého člověka je, aby každý člověk prožil co nejhodnotnější a nejpřínosnější život a naplnil své individuální poslání, kultivoval svou duši a mysl a svobodnou vůli, aby svobodnou vůlí došel k dobru, aby sám uvnitř pochopil, že pomoc ostatním je více, než pomoc sobě, aby jeho duši kultivoval vděk těch, komu pomohl a aby on sám projevoval vděk těm, kteří pomohli jemu. Aby tvůrčím životem zkultivoval svět a aby miloval a radoval se a byl smutný, když je to správné být smutný. Aby povznel to, co mu Bůh nebo příroda dala navíc oproti jiným živočichům. Aby zkultivoval svou individualitu. Přesně PROTO nemá Rusko v zájmu slávy a moci svého státního útvaru nařizovat okolním zemím a ani vlastním obyvatelům jak mají žít ve prospěch slávy a seberealizace jednoho vůdce. Jsem hluboce přesvědčen, že jsem tímto krátkým textem vyvrátil všechno, co kdy Putin hlásal a prosazoval.
Jo a abych předešel argumentům: Má USA právo na svou sféru vlivu?
NE. Ale svobodní lidé svobodných zemí mohou USA žádat o pomoc k udržení své svobody. S takovým mandátem pak může USA být do určité míry velmocí. Nikdy ne proti vůli lidí, kterým pomáhá.
Představte diskuzi u kulatého stolu o způsobu jak nejlépe vychovávat děti. Co je pro jejich duševní a tělesný rozvoj důležité. U stolu sedí ředitel dětského domova, dětský psycholog, pracovnice sociálního odboru, ředitelka azylového domu, matka 6 dětí, rozvodový právník, pracovník manželské poradny a nakonec pedofil-sadista.
Při diskuzi má každý nějaký názor. Názor má i pedofil, který tvrdí, že prznit malé děti je pro ně to nejlepší co může být, že jim to nijak neublíží, že se jim i líbí. A tento názor je dle ruské hybridní propagandy rovnocenný ostatním názorům, tj. že každý má svou pravdu, že neexistuje jedna objektivní pravda, ale že existuje "pluralita pravd".
Jenže my žijeme v civilizačním okruhu, kde jsou obecně přijímané jisté zásady morálky a chování, tj. např. že se děti vychovávají s láskou a chrání se a jejich prznění a mlácení je ohavné a i trestné. Dle mého soudu by takovéto názory by měly být trestné už při jejich pouhém vyřčení (myslím že jsou). Náš civilizační okruh má strašlivé historické zkušenosti s rudou a hnědou diktaturou a i jen pouhé názory, které je vychvalují, by měly být trestné (případě nacismu jistě jsou, případě komunismu zatím moc ne). Myslím, že lidé díky ruské "pluralitě pravd" ztratili takový morální kompas, pro rozlišení dobra od zla. Ruská propaganda tento rozdíl stírá, protože lidé, kteří tento morální kompas nemají, věří všemu a snadno se dají ovlivnit. Lidé věří tomu, co chtějí, aby byla pravda. Ruská diktatura je opravdu zlo, které nepatří do našeho civilizačního okruhu a kdo jí dává prostor měl by být potrestán.
Děkuji panu Šafrovi za přesné popsání stavu a situace "svobody projevu " u těchto dvou titulů.P.Listy jsem nikdy neodebíral , ECHO 24 ano. A už loni jsem dospěl k obdobnému názoru , hlavně u pana Kaisera , což mne mrzelo, v počátku jsem je četl rád....Ale umí to krásně pomaloučku, podprahově aby to jako pluralita vypadalo...A jak se říká, kdo chce kam. pomozme mu tam..
V pořádku. Holt lidem jako vy stačí pár nenávistných nálepek a žvástů o unijních hodnotách. A poslušně se zařadíte do stáda. Ale ne všichni to mají jako vy.
Škoda že se Šafr narodil tak pozdě! 🙂 Mohl klidně soutěžit s Goebelsem o Hitlerovu přízeň. Nebo s Berijou o tu Stalinovu. Takový nenávistný demagog se opravdu nerodí každý den. Ať je Španěl jaký chce, svoboda slova je pouze jedna! A ten kdo chce lidem nařizovat co si mají myslet a co smí nebo nesmí vyslovit. Je totalitním odpadkem. Jakkoliv se prohlašuje za liberálního demokrata.
Kdyby článek nebyl myšlen ironicky, rozhodně bych ho podpořil.
Ano, je správné nezakazoval debatovat O NIČEM. Za mě včetně debat, jestliže byl či nebyl holokaust.
Osobně soudím, že svoboda slova je a nebo není a neexistuje nic mezi tím.
Sám jsem na straně Ukrajincu, sám mám představu, kdo asi spáchal jaký masakr a Putinovi přeju spoustu špatných věci, atd atd. Jsem absolutní odpůrce rasizmu, atd atd. PŘESTO všechno hajim svobodu lidí, kteří mají ať už jiný názor, a nebo mají dokonce jiné zdroje a myslí si, ze všechbo je opačné, než si myslím já. Dokonce si třebas můžou myslet, že já jsem ta sv*ně, co jim ku*ví život (stejně, jako si to já myslím o nich). A jsem přesvědčen, že jejich svoboda myslet si, že já jsem sv*ně a Putin superman je správná a potřebná. Budu vždy hájit právo deb*lů říkat, že holokaust nebyl. Pro mě je ten, kdo to říká, nejhorší možná spodina, nejhorší možný .....sprostý slovo. Ale vzdy budu bránit možnost těchto lidí říkat si, co chtějí.
Btw, je rozdíl říkat názory a nebo vyzývat k nějaké akci. Za mě názor "všichni Ukrajinci patří do plynu" je prostě debilni názor, ale názor. Ale "pojďme dávat Ukrajince do plynu" je něco jiného a pod svobodu slova samozřejmě nespadá
Hitler prvne napsal ve své knize kam patří všichni Zide a pak když vyhrál, tak to zrealizoval. Podle Vás to byl OK postup, podle mě ho měli zastavit když tvrdil že je třeba proti Židem zakročit.
Nikdo nemůže být vyřazen z diskuse. Ale musí to být diskuse, dialog nebo výměna názorů Fyzické a slovní útoky do diskuse nepatří. Kdo neumí argumentovat s fakty tak jenom kritizuje, uráží a je přesvědčen že dialog je zbytečný. Pravda musí nad lží zvítězit, jenom aby mohla pravda zvítězit tak být taky lež.
Oprava na konci mi chybí slovo musí, správně to je:
aby mohla pravda zvítězit, tak musí být taky lež
Forum 24 jednoznačně největší šiřitel zla a nenávisti. Ještě že máme tu svobodu, a tak si pan Šafr může svobodně plivat svůj oheň a síru. Libtardi mají taky právo na svůj mediální dům.
Tak Forum24 nesponzorujte když se vám nelíbí.
"Nejvyšší státní zastupitelství upozorňuje občany, že některé veřejné projevy podpory a souhlasu s útoky Ruské federace na Ukrajinu mohou být posouzeny jako trestný čin." Proč nejsou dosud PL potrestány? je opravdu demokracie tak slabá?
Slabá? 😄 A nepletete si čirou náhodou ČR se Severní Koreou?