Naprosto a bezezbytku souhlasím s tímto článkem. Přece když se nad tím zamyslíme, tak každému aspoň trochu soudnému člověku dojde, že kdo zdědil a vlastní domek po babičce ,je vlastníkem nemovitého majetku nemalé hodnoty. A kdo nezdědil nic, nemá žádnou nemovitost. Tudíž podle pravidla dotací by ten nemajetný měl zadotovat toho majitele nemovitosti. Je tohle spravedlivé? Absolutně ne.
Vážená, peníze na tuto dotaci a všechny dotace NZÚ nejdou ze státního rozpočtu, ale z EU za prodej emisenek, což věci znalá novinářka měla vědět, že to je vázáno zpět na ekologii. Však si Stanjura chtěl z toho 50 miliard do rozpočtu dostat, ale nešlo to. Stát musí vymýšlet programy na úsporu energií a výměnu neekoligických zdrojů, aby ty peníze vůbec vyčerpal.
Jesti to uskuteční,bude poptávka po ruinách,aby mohli podojit státní kasu.Ale co na to lidi,kteří si dům opravili svépomocí,od státu ani korunu a každoročně na zaplacené opravy ,musí ještě platit domovní daň.
Nemravná dotace? Přímo zvrhlost. Produkt nemocného mozku.
Dotační ekonomika, místo aby byla omezena, nabobtnává.
Dostupnost bydlení to neovlivní.
Podmínka 10 let trvalého bydlení? Ha, ha, ha. To se dá lehce obejít. A domek zhodnocený za peníze daňových poplatníků pronajímat třeba k rekreaci.
Když hloupý stát dává, proč to nevzít?
Dotace je podpora části "chudých" dědiců milionových nemovitostí na úkor všech poplatníků daně tj. DPPO, DPFO, DPH a spotřební daně.
Něco takového může vymyslet jen člověk s nízkou finanční gramotností. U tzv. Lidovců nic neobvyklého. Oni si rádi hrají na Lidumily.
Vážený pane, peníze na tuto dotaci a všechny dotace NZÚ nejdou ze státního rozpočtu, ale z EU za prodej emisenek, což věci znalá novinářka měla vědět, že to je vázáno zpět na ekologii. Však si Stanjura chtěl z toho 50 miliard do rozpočtu dostat, ale nešlo to. Stát musí vymýšlet programy na úsporu energií a výměnu neekoligických zdrojů, aby ty peníze vůbec vyčerpal. emisenky velmi zdražily.
Možná má paní(slečna)redaktorka jiné informace ,ale já jsem četl že dotace bude financována z peněz EU.Tak proč toho jako stát nevyužít.Ano.Něco jiného by bylo kdyby to bylo placeno z našich daní.Ale to by zase nikdy taková dotace nevznikla,protože to by nám pak nezbylo na jiná velkorysá gesta😂😂😂
Myslíte, že EU je nějaká hodná teta, která bere peníze v alternativním vesmíru, aby je pak mohla z lásky porozdávat? 🤔
Proč by se bába s dědkem starali o barák, když to po jejich smrti zaplatí stát, že jo. To je neuvěřitelný,......
,,Pojďte sem, děti, tady máte peníze, který jsme našetřili na opravu domu a pořádně to roztočte. Vždyť vám to stát vrátí"
Já si myslím že on dobře ví co dělá, že to bude rozkrádačka pod hlavičkou EU. Parta kšeftařů z byty to moc dobře vymysleli. A normální lidi jim to zaplatí v daních. Mě už tato vláda strašně připomíná tu Ukrajinskou, korupce,korupce pak dlouho nic a zase korupce. No a co se ulije to se převede do daňových rájů.🤮🤮🤮
Samozřejmě, že dobře ví, co dělá, on má přece ty správné zkušenosti z Brna (podezřelý z kontaktů se skupinou obviněnou z kupčení s byty, konflikt zájmů ve věci nákupu předražených pozemků od známého do majetku města Brna).
No tak to jsem vážně zvědav. Na to si počkám a už se na to vážně těším. Jak někdo z mladých opraví za svoje dům po babičce aby v něm mohl žít a založit rodinu. To spíš věřím tomu že ten mladý uteče do světa a založí rodinu tam. No ale když jste lidičky blbí tak jste blbí to se nedá nic dělat.
Ona je to stejně žabomyší válka, protože nevěřím, že by v této zemi byt po babičce mladí opravovali i kdyby jim na to byla poskytnuta dotace. Tato země je prostě už druhým rokem špatně zpravovaná a dokud bude u moci současná vláda bude špatně zpravovaná i do budoucna. To by ti mladí museli být šílení aby v takto zpravované zemi zůstávali žít a ještě navíc investovali.
Ja jsem mlady ktery shani bydleni a garantuju vam, ze bych teto moznosti vyuzil. Bohuzel babicky jsou vsechny mrtve a domy jejich rodin jim zabavili komunisti… nezbyva mi tedy nez drit a doufat, ze dosahnu alespon na nejaky polorozpadly dum ktery budu 30 let postupne zvelebovat, zatimco se budu divat jak rodiny jejichz majetky komunisti nezdecimovali cerpaji dotaci na domy ktere podedili 😉 …
To je další důkaz chaotického bezvládí současné vlády. Fiala říká, že jsme na pokraji bankrotu a proto všichni musí šetřit a je správní ždímat občany, co to dá. Na druhá straně Hladík - ministr Fialovy vlády přišel s programem až jeden milion na rekonstrukci domku po babičce. A peníze na ten program si zase půjčíme, jako ta půjčka 140 miliard? Tato neschopná vláda stát do bankrotu skutečně dostane. Ještě pár skvělejch nápadů a úvěrů a jsme tam. A nezapomeňte to svézt na Babiše, vládní pětidemoliční nemehla.
"Oprav dům po babičce" je opravdu nesmysl. Když si zateplím dům z vepřovice, tak tam můžu začít v tom vlhku pěstovat "houby". Tady toho černoprdelníka zeleného nám byl čert dlužen.
Ony jsou na vlhké stavby jiné materiály, než na panel, ale i tak bych tomu moc nevěřila. Ale ono se to dá udělat i tak, že se to zboří do základů a postaví znovu... Mám takový dojem, že i na tyto možnosti dotace pamatují. Jen se bojím, aby někdo nezačal polepovat polystyrénem ty krásné vesnické domky typu jihočeské baroko... To by bylo dílo...
Tady se musí ukázat většina ve vládě !
Hladík má zřejmě dost velkou rodinu s mnoha starými nemovitostmi !
A Jurečka s ním.