1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 1 rokem

Proč ne proč mám platit zemědělcům a oni si podnikají za moje peníze tak ať to nedělá ji když nato nemají on to někdo doveze proč dotace pro průmysl nepotřebujeme chudáky co nato nemají ať to prodají těm co nato mají a oni se nechají zaměstnat to tady píšete jak by obyčejný člověk něco získal je zle ať důchodci nebo mladý lidi kteří se v bankách u píší ďáblům zlodejskym na doživotí tak je zle banky by si neskrtli a mladý nemusí si ničit životy kvůli střeše nad hlavou

2
Před 1 rokem

Nejsou to náhodu peníze z EU?

Zpočátku tu byly dotace pro majetné (vše si zaplať a pak máš šanci získat část na dotaci zpět, pokud prokážeš komplexní zateplení). Pak pro ty s malými příjmy (dáš 20% a zbytek bude dotace, můžeš zateplit i jen částečně). Nyní by tím přišla dotace i pro středně majetné, ti nedosáhli na předchozí dotace a buď něco udělali sami, nebo nemohli zateplovat.

Pokud jde o využití dotací z EU, rozhodně to není chybné.

1
Před 1 rokem
Tomas Vyhnalek

Dotace z EU by se měly využívat pro veřejné účely - školy, nemocnice, silnice atd. Ne na opravu soukromých domů.

22
Před 1 rokem

Nevím co se to stalo, ale prvně souhlasím s článkem na Forum24. 😄 Snad už Vám dochází, že Fialova skvadra jsou jen další socani, kterých je plná celá EU a ne žádná pravice. Dotovat lidi s milionovým majetkem penězi těch, co si vlastní bydlení nemůžou dovolit, to by podle mě ani za těch komunistů neprošlo.

11
Před 1 rokem

nechápu proč bych měl být trestaný když dědím. mám přece právo zvelebit si nově nabitý dům s dotací. na vlastní jsem nic nedostal. jo pokud někdo seká děti a pak jim nemá co předat je blbec, ale rodiny co mají rozumně jedno dítě se musejí podporovat. já tedy nemám na to opravovat 3 domy - svůj a po každém z rodičů. když se chcete zajistit na stáří je to rozumné opravit za státní a pronajímat za svoje.

4
Před 1 rokem

Tady se zas nadělá.. vždyť je to jen trocha upravená zelená úsporám co funguje už spousty let.. finance jsou hlavně na zateplení a jeho součásti.. splnit musíte podmínky jako v NZU a musíte tedy zateplit většími tl. izolací než se běžně dělá bez dotací.. dají vám max. 50% uznatelných nákladů.. a max. danou částku na m2 opatření.. tedy vždy musíte vyfakturovat dvojnásobek a reálně to stojí daleko více než ten dvojnásobek. Koho bolí tato dotační politika, může to brát tak, že si jen má možnost vzít zpět trocha svých peněz co odvedl státu. Tyto peníze se hádám také jako ostatní v takovýchto programech použít jinak nedají a musejí se použít na snížení en. náročnosti. Já mám třeba s takovou to dotací smůlu, ale mít možnost využiji.

1
Před 1 rokem

Babičky, žijící ve starých, třeba i nevyhovujících, baráčcích musí mít dobrý pocit, že pokud jim jejich děti v průběhu času bydlení nijak nezvelebovali, jelikož na to neměli anebo jim připadalo zbytečné...vždyť už v tom nějak dožijí...tak vnoučátka dostanou od státu korunky, aby si zařídili bydlení v jejím domku...

1
Před 1 rokem

Tyto lidovecké hrátky za účelem získání voličů jsou opravdu šílené a normání člověk je musí odmítnout. Dotovat ty, kteří získají majetek ostatními , kteří mají např. nájemné bydlení je postavené na hlavu a bez logiky věci.

2
Před 1 rokem
Václav Slíva

Lidovci by se spíš měli podívat na valorizační vzoreček restitucí církevního majetku

Souhlasím.Jakékoliv dotace by už konečně měly být využívány účelně.Nedotovat bohaté,ani jimi nahrazovat sociální politiku.

8
Před 1 rokem

Aneb malá domů stavebním spořitelnám a vykopání příkopů mezi občany😟.

Pane premiére, zastavte tento nesmysl svého ministra!

6
Před 1 rokem

Tuto dotaci chápu tak, že chce vláda motivovat, aby se domy opravovaly a nestavěly se stále nové, kolem nás je spousta nových domů postavených na zahradách právě těch babiček a dědečků a jejich domy jsou po čase neobydlené a chátrají.

4
Před 1 rokem
Mila Hou

Je to kvůli tomu, že v EU chtějí, aby lidi měli zateplené domy a ušetřila se energie a tím i životní prostředí. Což může znít logicky, ale problém je, že je to nespravedlivé vůči těm, co nic nemají a musí to teď budovat a ještě platit lidem renovaci domu, což zvedne ceny domů a materiálu, takže zas všechny ceny poletí nahoru a ti co dnes nic nemají, to budou mít o to těžší. Tyhle zásahy do trhu, jsou nesmysl, ale když politici nerozumí ani základům ekonomiky tak je to těžké.

5
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt