1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 1 rokem

Celá kauza je zajímavá, vím, že pan Payne je do případu zasvěcený do hloubky, proto je pro mne jeho článek cenný a zajímavý. Nicméně ani zde nezazněly takové argumenty, které by mne přesvědčily o nevinně Alexandra Ereta, až je mi to samotnému vlastně divné, vnitřně bych si to snad i přál. Abych nebyl špatně pochopen, nevyvracim jediné slovo v tomto článku, jen prostě konstatuji, že na zásadní závěry to jaksi nestačí. Článek konstatuje řadu pochybností, ale zcela pomíjí podstatu případu. Ta spočívá v tom, z čeho konkrétně byl pan Eret obžalován, jakým jednáním se měl skutků dopustit a na základě jakých důkazů byl odsouzen. Pokud vím, pohlavní zneužití či znásilnění se týkalo pouze jedné části jeho údajné trestné činnosti a ano, zde znalecké posudky mohou hrát celkem významnou roli, přesto si neumím představit, že pouze na jejich základě by byl pachatel odsouzen, pokud vím, toto ani pan Eret netvrdí. Stěžejní roli by mohlo hrát jeho přiznání, které pan Eret nepopírá a uvádí k němu, že bylo z jeho strany účelové, že mu jej poradili spoluvězni, aby se prý z vazební věznice dostal do léčebny. Tato část mi osobně připadá hodně problematická, těžko uvěřitelná, že by se někdo průměrného intelektu z takových pohnutek nesmyslně přiznával k něčemu tak děsivému, jako je znásilnění, nebo pohlavní zneužití, v tomto případě dokonce vlastní sestry. Netvrdím, že něco takového není vůbec možné, jen nemám dost informací, které by toto dokázaly důvěryhodně vyvrátit, tento článek je také rozhodně nepřinesl.

6

Nemám slov, naprosto otřesný případ. Mimochodem, před 55 roky byla naše země napadena vojsky tehdejší Varšavské smlouvy. Je nutné toto smutné výročí každoročně připomínat, neboť je to důležité. Mám dojem, že se na to v dnešní době u nás tak nějak rádo zapomíná.

19
Před 1 rokem
Susanne Olejníková

Ano, zapomínáme.

Kupříkladu číst.

V dnešním vydání internetových novin Forum 24 jsou čtyři (čísly 4) články o tzv. bratrské pomoci.

Ach jo.

5
Před 1 rokem

Tak v takovém svinstvu estébáckém tady dodnes žijeme. Podle toho si skutečně zasloužíme, aby nám zanedlouho zase znova vládl slovenský estébák Bábiš (s japonským vlastencem Pitomiem). Chce se mi z toho zvracet.

11
Před 1 rokem
Miroslav Kroulík

A mě se zase chce zvracet z Vás a pětilhářů.PS:Nejsem Babišovec.

4

Větší hrůzu jsem snad nečetla , je mi upřímně líto lidí, kteří se dostanou do péče těchto "odborníků".

Děkuji za článek 🍀

15
Před 1 rokem
Václava Chvalkovská

Pracoval jsem několik let v Psychiatrické nemocnici Bohnice, ovšem nikoli jako lékař.

Kancelář jsem měl v příjmovém pavilonu, chodil jsem po celém areálu, viděl jsem a slyšel nehezké věci.

Lituji personál psychiatrických nemocnic, sám bych tuto nesmírně náročnou a odpovědnou práci vykonávat nemohl.

Ani nechtěl, za jakékoli peníze.

Prostě: Podle jednoho nahnilého jablka nesuďte celou jabloň, prosím.

Až Vám nebude dobře, svěřte se do péče psychologů / psychiatrů s důvěrou, vážně. 🙂

6
Před 1 rokem

Chápu správně, že pan Eret sám sebe označil za sex. devianta tím, že se přiznal ke skutku tohoto typu a pak si stěžuje, že ho takto vyhodnotili i psychiatři?

To vypadá, že se proti němu spíš obrátila skutečnost, že on sám chtěl zneužít psychiatrii, ať už k tomu měl jakýkoliv důvod. Navíc, dobrovolně sám sebe obviňovat z nějakého údajně smyšleného deviantního chování, které je v base zřejmě na tom nejnižším stupni "prestiže", aby paradoxně údajně získal jakousi úlevu, mi přijde opravdu padlé na hlavu, resp. ujeté.

Nevím, nerad bych někomu křivdil, jen mě napadá, že vyrovnávání se s minulostí nemusí být to samé, co neustálé řešení vlastní ublíženosti, k níž si člověk navíc dost možná přispěl i sám. V tomto případě tedy snahou udělat ze sebe psychiatrického pacienta skrze údajné lhaní psychiatrům o svých vlastních činech. Pan Eret tedy psychiatrům údajně opravdu předstíral, simuloval, že je deviant. Ti ho poté tedy naopak podezírali, že předstírá, tzn.disimuluje, zdraví.

6
Před 1 rokem
Radovan Riegr

Tak Vám to „přijde ujeté“.

No prosím, může být.

Jenže místo pokusu o zjištění důvodů „ujetého“ chování pana Ereta, jenž by mohl být úspěšný – ten pokus – tak jste nadatloval spoustu zcela zbytečných slov. Zlovolných slov?

Zde se poučte, a nebudu se zlobit, když následně svůj zbytečný / zlovolný příspěvek smažete: Odkaz

Servus!

babylonrevue.cz
Soudce Fremr je prase - Babylon
Minulou středu Senát zvolil ústavním soudcem JUDr. Roberta Fremra, ačkoli kandidát řídil politicky motivovaný monstrproces ještě koncem 80. let, a co víc, dodnes má více méně za to, že se vlastně...
4
Před 1 rokem

Musím říct, že diskuse o případu Eret a o roli soudce Fremra je čím dál zamotanější. Jestliže se sám přiznal a vlastně sám přišel s výpovědí o zneužívání své vlastní sestry, a sám sebe lživě obvinil, jak je možné, že jeho sebeobvinění psychiatr Slavomil Hubálek, který byl znám kontakty s disentem, nejenže neodhalil, ale ještě je (pravda, s využitím jeho vlastních zápisků) ještě podpořil a trval na nich? Potom je postup soudce Fremra, který na psychologické posudky poukazuje, přeci jen pochopitelnější, ač je zadali vyšetřovatelé, příslušející k StB 😕

4
Před 1 rokem

Sexuolog Petr Weiss, usmrtil v roce 2017 ve svém jaguáru dva lidi a třetího těžce zranil. Dívce, která zemřela, bylo 25 let. Vlétl do zatáčky rychlostí přes 90 km v hodině a potom se vymlouval, že silnice byla ve špatném stavu. No, a co myslíte, jak toto neštěstí soud ohodnotil? Dostal 2,5 roku s podmínečným odkladem na tři roky.

6
Před 1 rokem
Jan Vizner

Petr Weiss také v roce 2002 kandidoval do Senátu za ODS v obvodu Praha 1, za který je teď senátorkou Miroslava Němcová, ale prohrál ve 2. kole s Martinem Mejstříkem.

4
Před 1 rokem

"Kdyby byli o jeho deviaci přesvědčeni, museli by tak učinit" - tedy informovat "příslušné rakouské úřady". Nechci polemizovat s vinou či nevinou pana Ereta, ale toto tvrzení autora svědčí o tom, že vychází ze svých představ a přesvědčení, které se ovšem naprosto míjí se způsobem, jakým se realizuje mezinárodní právní pomoc a ochranné léčení vůbec. V případě, že někdo uteče z ochranného léčení, informuje zdravotní zařízení soud, který podniká další kroky. Případně i formou mezinárodní právní pomoci, která mimochodem v 90. letech vypadala naprosto jinak, nežli po vstupu ČR do EU, tedy v současnosti. Tím to pro zdravotnické zařízení končí. Představa, jak někdo z Bohnic volá do Vídně (kdo je podle autora příslušným rakouským úřadem ve vztahu k panu Eretovi, který je v Rakousku bezúhonný, to by mě tedy opravdu zajímalo?) - Ahoj Heinrichu, běhá Vám tam pan Eret, je to podle nás deviant, sice nemáte jakýkoli právní podklad k tomu, abyste cokoli podnikli, sice jsme vázáni lékařským tajemstvím, tak bychom Vám to neměli říkat, ale pan Payne si myslí, že bychom Vám měli zavolat, jinak sami své diagnóze nevěříme.....je naprosto absurdní.

3
Před 1 rokem
Miloslav Sedláček

To mate pravdu. Take me to napadlo.

Před 1 rokem

Tady je německý článek pana A. O. Ereta z roku 2000 o pražské němčině a jejích proměnách v dějinách českých zemí (strana 6). Odkaz Text článku je konzistentní, věcný, zajímavý a vtipný, jedním slovem duchaplný. Je to výborné čtení pro poučení i zábavu. Jestliže tohoto nepochybně duševně zdravého a inteligentního pisatele klasifikovalo před listopadem 1989 i po něm hned několik českých odborníků jako psychicky nemocného, aniž by alespoň jeden z nich o svém úsudku veřejně zapochyboval, nevěřím, že tak všichni činili s vírou, že mají pravdu. Spíš se mi jejich snaha udržet pana Ereta za každou cenu pod zámkem jeví jako spiknutí proti člověku, kterému v době nesvobody ublížili, zatímco ve svobodném státě dostali strach, že by prokázání jeho perfektního psychického zdraví mohlo způsobit újmu na jejich pověsti. Něco podobného popisuje americký film Výměna (2008). V něm policie raději zavře ženu do blázince, než aby přiznala svůj omyl (natočeno podle skutečné události).

9
Před 1 rokem

A že v tom článku neuvádí ten flanďák za co byl ten Eret původně chycený. I dnes by byl za vandalismus na hřbitově zavřený. To, že si na něj vymysleli nějakou deviaci nemění nic na tom, že to byl obyčejný grázl, který si zasloužil vězení.

9
Před 1 rokem
Jiří Zástěra

Ale vzdyt on na tom hrbitove vubec nebyl. Co se takhle obeznamit se zakladnimi fakty, nez zacnu komentovat, hm?

3
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt