1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 19 dny

6 let jsem žil a pracoval v Anglii a 3x do roka jsem jezdil domů a zpět přes celé Německo.Ač tam mají neomezenou rychlost, tak se mi nestalo nikdy, že by tam jel Němec jako dobytek rovný Turkovi.Je to patrně tím, že Německý řidič má soudnost a nehledí na to, jak ze sebe udělat machra.Tento šašek by si měl konečně uvědomit, že už je dospělý člověk a měl by se podle toho chovat.To, že ho zvolili do Europarlamentu je myslím jedna z našich národních tragédií.Svědčí to bohužel o tom, že určití naši spoluobčané mají v hlavě podobné nic jako sám pan europoslanec.

21
Před 18 dnyUpraveno
Jozef Olsiak

Vy jste jel za ním že víte že jel jako dobytek?

Jet jako dobytek pro mě znamená ohrožovat ostatní. Pokud byl na skoro prázdné dálnici za sucha a dobré viditelnosti tak v tom nevidím nic dobytčího.

Jen porušení pravidel.

Na rozdíl od vystupování a politiky tohoto člověka. V tom pro mě je Turek absolutní dovytek, takže opravdu nemám za potřebí tohoto člověka hájit.

V Anglii jsem sice nepracoval ale rád jezdím do Německa na dovolenou a pokud není omezení ( což je skoro stále 😥) tak to občas vlevo vedle mě pěkně zasviští 😁

4
Před 19 dny

Kdybych měl jistotu, že nezabije a nezraní nezúčastněnou osobu, tak bych mu to povolil i s focením.

9
Před 19 dny
Miroslav Frank

Promiňte, ale to je pořád u spousty lidí, u Vás asi také, o základním nepochopení, k čemu slouží pravidla a zákony. Nevydávají se proto, aby omezovaly a buzerovaly Filipa Turka. To ten pravý důvod opravdu není. Skutečný důvod je, aby zajistily bezpečí pro méně technicky zdatné řidiče, než je Filip Turek, kterých je naprostá většina ve společnosti. Před situacemi, na které by nedokázali včas a správně reagovat.

18
Před 19 dny

Proč se vůbec vyrábějí sériová auta schopná jet tak rychle? Nemohla by se konstrukční rychlost nějak zákonem omezit?

8
Před 19 dny
Pavel Polášek

Protože rychlostní limity dané zákonem platí na veřejných komunikacích, ne na závodních okruzích a soukromých komunikacích.

5
Před 19 dny

Autor úplně pominul ten fakt, že na místech s hustým provozem jako jsou dálniční křižovatky a některé dlouhé sjezdy mají dopravními značkami omezenou rychlost, někdy i na pouhých 110 km/h. Například na dálnici přes Falcký les, mění tuto rychlost proměnnými značkami i podle počasí.

6
Před 19 dny

Asi jezdím po jiných německých dálnicích než autor článku, ale moje zkušenost je jiná. Při běžném (ne hustém ) provozu je normální cestovní rychlost mezi 180-200 km/h a to ještě musim uhýbat vpravo, abych nepřekážel. A jede se v klidu a v pohodě. Ovsem řidiči se musí věnovat řízení, předvídat situaci a ne se věnovat mobilům nebo se kochat větrnikama.

12
Před 18 dny
Martin Švorc

Přesně, mám stejnou zkušenost jako Vy. Absolutně nechápu ty zamračené smajlíky u Vašeho komentáře, když popisujete tak jak to skutečně je.

4
Před 19 dny

Zdravím . P. Turek je nepohodlný účastnik budoucích voleb .Proč se nestal takto populárni p. Výborný .Který jel dvojnásobnou povolenou rychlosti přez obec ,kde mu kdekoliv a kdykoliv mohl vběhnout do cesty pes ,nebo jiné zvíře .Nemluvě o malých dětech .Tohle propagátory kauzy Turek nezajímá - je to přece Vládni papalaš - p. Výborný může .O tom se odmítají bavit .

30
Před 19 dny
Miloslav Michalík

Jeho přestupek (Výborný) byl zveřejnění, byl potrestán, omluvil se a uznal chybu.

Turek místo toho plácá arogantní nesmysly a ani náznak sebekritiky. On je přeci hranatá legenda. On může, progresivisté ho prý loví...

21

Tak nedávno jsme viděli, že jde hodit na střechu i Audi A7, o kterém jsem si myslel, že to není možné. V Praze na Nuseláku, v plném provozu. Jenomže je třeba rozlišovat. Pokud je někde volno a někdo to víc přišlápne, tak to tak nebezpečné není, zejména v odpovídajícím autě. Pokud ale někdo lítá z pruhu do pruhu v tunelech a na jižní spojce, protože mu to připadá moc pomalé, tak to riziko je mnohem vyšší. A děje se to nepřetržitě.

6
Před 19 dny
Štěpán Růžička

V jednom z videí Turek říká, že v takové rychlosti nefungují žádné brzdy... Kolik řidičů očekává, že se k nim přiřítí někdo kdo jede o 200 km/h rychleji..., jak daleko vidí Turek za zatáčku... smí i jiná auta na dálnici po které jede Turek předjíždět? Možná při tom překročí krátce také a pojedou 150... myslíte, že čekají, že za nimi jede někdo 320?

2
Před 19 dny

Jezdím tam už přes 35 let po dálnicích

že serveru na jih,východu na západ ale neviděl jsem tam nehodu zaviněnou vysokou rychlostí,tam kde není omezená rychlost.Oni jsou na to zvyklí.A hlavně mají výkonné auta.Vše.je.jen o lidech a umět.zvladat,předvídat situace.🤔

16
Před 19 dny
Miroslav Kubeš

další exot, co obhajuje ty šílence na dálnicích. nejste tam sami! četl jste článek, že takto rychle se přibližující auto je pro ostatní v max 130km/h problém uvidět? opravdu si máme na dálnicích zvykat na tyto střelce? 🙁

9
Zobrazit dalších 5 reakcí
Před 19 dny

Od roku 2006 pracuji v zahraničí ( Belgie,Německo,Rakousko) plus montáže v Evropě a USA. Sazby za pokuty jsou u nás o něco vyšší než v zahraničí, ale výrazný rozdíl je v přístupu policie pokud vás zastaví ke kontrole. U nás doma jsou vždy jako první vyžadovány doklady a pak horlivě dechová zkouška, kdyby se poštěstilo tak mají kladné body a plní se státní kasa což je asi to nejdůležitější. Vícekrát mě zastavili v zahraničí jelikož zde trávím více času. Jako první chtěli doklady a pak měli vždy stejné otázky ( vezete nějaké drogy, vezete nějaké zbraně, máte větší obnos peněz, vezete nějaké zakázané zboží ) následně proběhla kontrola dokumentu a přivolaný psovod se psem mi nechal zkontrolovat auto. Tyto věci mi přijdou naprosto důležitější než fouknutí do trubičky a můžete pokračovat v jízdě. Co vezete nikoho nezajímá. Důležité je plnit státní kasu a bič na řidiče. Závěrem dodávám, že nejezdím podle předpisů, ale podle dopravní situace což považuji za podstatně důležitější.

1
Před 18 dny

To jsem netušil kolik máme v ČR odborníků na vysokou rychlost a německé zákony. 🤣 Ovšem souhlasím s tím, že v ČR máme auta a řidiče v tak ubohém stavu, že je pro ně i 130km/h vražedná rychlost 😃 A to,že je v Německu doporučená 130 je pro spousty řidičů u nás nemyslitelné. Ono sednout za volant a říkat si řidič je stejné jako si nasadit helmu z motorky a říkat si kosmonaut. 🤦‍♂️🤣

Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt