Zredukovat platy politikům, povyhazovat zbytečné úředníky a osekat sociální dávky chronickým nefachčenkům. A peněz bude dost.
Získáte desítky milionů, ale potřebujete 300mld.
O penzích je nutné diskutovat jen s ohledem na odbornou znalost položek státního rozpočtu, jejich určení, zejména, pokud jde o nezbytnost výdajů z veřejných prostředků, na určený účel .
První otázkou tedy je, jako v každé rozumně hospodařící rodině, které výdaje nemůžeme snížit, ani odložit, a které naopak snížit umíme a můžeme, nebo je můžeme odložit, aniž bychom tím způsobily nevratné škody a násobné ztráty.
Takže nejdříve " kam nedávat a kam musíme dávat ". Na druhé straně, je nutné odpovědět na otázku, " kde na to vzít " . Rázem se ocitneme na tenkém ledu ! Vulgárně řečeno, kozu budete dojit jen tehdy, pokud jí neuříznete vemeno ! Takže budete hledat rovnováhu, jak docílit co nejnižších výdajů na kozu, aby nepřestala dojit, a měla se slušně !
Hloupému napověz, chytrého trkni ! 😆 Všechny předchozí vlády rozhazovaly neukázněně peníze na státní zakázky, jejichž přínos je takový, že nula od nuly pojde ! To se musí změnit . A pokud dnes vláda zvýšila daň z nemovitosti, dopustila se velké chyby ! Nemovitost každý získal za zdaněné peníze, často za drastických podmínek úvěrů, a do určité hodnoty nemovitostí / staveb například / nejde o žádný luxus, ale o nezbytnost, navíc tvořící " majetek země ". Oproti hodnotě uloženého zlata a diamantů, v soukromém vlastnictví / ze kterých se daň neplatí !!! / je tedy zvýšení daní z nemovitostí, amorální počin. V GB, zaplatíte daň z luxusu, a to je spravedlivé. Platíte daň z určité " nadbytečné hodnoty majetku " . Penze musí penzisté " utratit " na nezbytné výdaje " doma ", takže jejich náklady pomáhají ekonomice ( například DPH )
se zájmem jsem si přečetl váš článek,ale jedno jsem postrádal,kolik % činí ty nezbytné výdaje,ono to je 80% říká setomu mandatorní výdaje,ty je stát povinen platit stůj co stůj,může je částečně snížit,ale copal lze snižovat platy vojsku,policii,důchodcům,ve školaství,v lékařství,atd?...ono to jde,ale z části a v neposlední ato podstatné je umořování st.dluhu a placení úroků,ta suma v letošním roce jen na úrocích činí 700 miliard,..kdo za to může?.no rozhodně né dvouleté vládnutí téhle vlády,naopak 8-mi leté vládnutí Babiše..ono i předtím to byla palba,ale né taková jak za Babiše...tahle vláda snižuje státní rozpočet,pomalu ale snižuje...podle mne z ekonimického hlediska minimum,z sociálního maximum,měli říznout víc,ono by to v konečném efektu vyšlo stejně...opziční fandové,co žijí i doma na dluh,je volit stejně nebudou atěm rozumným,ti by to unesli...takže asi tak nějak...
Tento článek mně připadá jako provokace k tomu, aby autorovi bylo vynadáno.
Možná si v tom libuje.
Jiří X. Doležal, autor článku, často psal konfliktní články. Potřebuje něčím zaujmout.
A útočné články proti důchodcům jsou teď v médiích v kurzu.
No když si poslanci zmrazí taky svoje platy a platy VŠECH státních zaměstnanců, tak proč ne....
Ti, když se dostali k moci tak první si ty svoje platy rozmrazily, které vlastně pan Babiš politikům zmrazil, to udělali jako první a jako druhou věc zrušili EET, tak asi moc peněz nepotřebují, jen hledají komu sebrat aby měli na rozhazování pro toho kdo se jim zamlouvá
Poprvé s tímto novinářským, ale především lidským odpadem souhlasím.
Ano, najde se PÁR důchodců, kteří můžou mít tento názor - např. Rychetský a jemu podobní, vysocí politici, senátoři či poslanci z řad důchodců.
A pak jsou miliony důchodců, kteří si myslí, že by se měli na furt zmrazit hlupáčci jako autor a celé Forum.
👍
Tak si říkám co za trotla tenhle článek mohlo napsat. Proč píše že by se měla valorizace důchodů zastavit není DŮVOD!! Ten kdo desítky let poctivě pracoval vychoval děti které de fakto mu teď platí důchod tak jak on v minulosti platil důchod svým rodičům a prarodičům DŮCHODY ! My by jsme třeba i souhlasily s menší valorizací ale kdybychom viděli že i naši politici kteří neustále omílají ve svých hubách že se má šetřit ale platy si zvedly o desetitisíce proč??? To aby asi netrpěli nouzí a obratem když byly tázání proč si to nestáhnou tak Fiala
řekl to nejde to by šlo PROTI ZÁKONU takže když nám to šlo PROTI ZÁKONU to bylo v pořádku nás okrást ! Vláda musí začít u sebe ne nadarmo se říká že ryba SMRDÍ OD HLAVY. Proč by jsme se měli uskromnit když oni rozhazují MILIARDY na všechny strany to oni zadlužují mladé nesmyslnými půjčkami na Ukrajinu na zbraně - tanky , letadla a jiné se slovy je tu válka musíme se připravit ale na co ?? U nás se neválčí a ani nikde v západní Evropě a pokud někdo myslí že Putin zaútočí no myslím že on má fakt jiné starosti než zaútočit na NATO jehož jsme součástí!!Měli by se soustředit spolu
se všemi státy na vyjednání MÍRU ne na neustálé dodávky zbraní jinak to neskončí nikdy a to si nemyslím jen já ale i ostatní obyvatelé této banánové republiky. A teď to může zase cenzůra smazat!
Naprostý souhlas s perfektním vystižením i napsáním! Jenže máme všichni smůlu! Ti naši politici a hlavně arogantní Fialová lváda lhářů a zlodějů si z toho nic nedělají! Maji asi hroší kůži! Jedou si dál v těch svých lživých blábolech,které lid rozeštvavaji! Je lidi nezajímají! Pouze před vobami naslibuji vše možné a pak né jen nesplní ze slibů ani slovo.ale dělají úplný opak toho c slibovali! Už aby táhli kam patří!
Marta Kubišová bojovala proti bývalému režimu, zpívala na balkoně s Havlem a nakonec převzala vyznamenání od komunisty Pavla. Na stará kolena se pomátla a plácá a plácá ani neví co.....Důchodci by zcela určitě nepodnikali žádné kroky, kdyby byly důchody na určitou dobu zmrazeny....Já se ale ptám, proč opět důchodci mají zachraňovat něco co nezavinili???Proč ne ti, co mají platy nad 100 tisíc a hlavně naši zákonodárci, kteří tento chaos zapříčinili a každý rok se jim zvyšují platy...Tam je kde brát a ne důchodcům, kteří už třeba přišli o manžela/ku a mají co dělat aby přežili. Celý život dřeli a teď dřou bídu.
Ono záleží na tom, jaký důchod senior má. Jsem vdova, žiju sama ve vlastním menším bytě, do kterého jsem se přestěhovala po úmrtí manžela. Díky vdovskému důchodu mám nadprůměrný důchod a určitě bych zvládla zmrazení důchodů, protože ještě dokážu ušetřit. Nemám chatu, auto, ono záleží opravdu na všem. Také jsem celý život obracela každou korunu 3x, měli jsme dvě děti, syn dokončil VŠ a já šla do důchodu, manžel byl v plném invalidním důchodu. Neměli jsme ušetřeno nic, nebylo z čeho šetřit.
Jirko, souhlasím a podepisuji v plném rozsahu. Sám jsem čerstvý důchodce, ale pracuji samozřejmě dál. Ostatně vůbec mě nenapadlo, že bych měl skončit, jako živnostník, činnost. Když budu zdravý, budu pracovat do smrti. Howgh.
Pracuj do roztrhání těla akorát svůj důchod nech Fialovi.Možná že ani jako soukromník by jsi žádný nedostal.A taky se modli aby jsi neskončil třeba na invalidním.
A co vám brání vzdát se části nebo celého důchodu a posílat jej na zbrojení. Stát nepotřebuje peníze na zbrojení a už vůbec ne na nějakou válku s Ruskem. Při počtu bojeschopných vojáků na naší straně by to bylo odbyto za jedno odpoledne. A pokud si někdo myslí, že nás někdy někdo bude ochraňovat tak se plete stejně jako se pletli ti v roce 1938. Jak to dopadlo a co nás to stálo víme všichni. Na rozdíl od tenkrát už jsou bohužel úplně jiné zbraně.........jediná reálná možnost, jak vše skončit je vrcholná diplomacie. Vrcholná, ne ta amaterská, jak se předvádí u nás !!!
Hlavně bych rád viděl ty zbytečný desítky generálů jak válčí v první linii...
Doležal opět nezklamal. Kdyby mě nesmazali, nazval bych ho různými jmény . Důchodce okrást a sobě v politice přidat. Rvát peníze do zbraní. Proč se takové Rakousko a třeba i Švycarsko tak toho Rusa nebojí ! Armády nemají, ale mají spokojeně občany a i ty důchodce a mají na to peníze. Jen my a sprostým články Doležalova stylu se snažíme strašit vlastní lidi a přesvědčit ty nejzranitelnější, že vlastně už nic nepotřebují. Pro koho to ten Doležal píše ? A fórum 24 ? To je plátek, který nestojí za to aby vůbec 3xistoval. Proto je plný takových Doležalů a spol.
Ve Švýcarsku chodí všichni muži na vojenská cvičení v době své dovolené a sami si kupují vojenskou výbavu, vy chytráku! A tak je to se vším. Koblihy vidí jen ty "výhody", ale makat se jim nechce!