1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 1 rokem

Mít hlas a talent jako Marta K. tak budu stejného názoru, měla bych veliké úspory. Ještě to stále ujde, ale časem se uvidí. Na ty zbraně, no, kdyby byly ty zbraně co platné a nebyly by na pouhé odsunutí zmaru tak ano, ale jinak jsou podle mne všechny války jen plýtvání a vyhazování peněz. V USA už válku nezažili dlouho a žijí tam také dobře.

7
Před 1 rokem

Průměrný důchod je kolem 20 tis.Kč, tento důchod a nižší pobírá velká většina důchodců, domnívám se, že velká většina mladých a i běžně pracujících lidí v produktivním věku by za takový plat nešla do práce. Důchod je období, kdy jsou lidé staří a nemají dost sil na to, aby pracovali v pracovním nasazení jako mladší generace a kdo ze zaměstnavatelů by také o takové pracovníky stál a platil je. Mluvím o většině důchodců, jsou samozřejmě i výjimky. Celý život člověk platí soc. pojištění a v důchodu by měl mít odvedeno tolik, aby mu to stačilo na běžný život. 20 tis. Kč/ měsíc není zase takové množství, aby si důchodci při dnešních cenách všeho vyskakovali. Přijde mi, že se neustále ukazuje na důchodce jako na přeplacenou a zbytečně drahou skupinu obyvatel. Mladí mají možnost změnit zaměstnání, zvýšit si kvalifikaci, něco se svým příjmem udělat, ale staří ve velké většině pouze musí vyžít s tím co dostanou od státu. Připadá mi, že je zde velká snaha o to, aby zde došlo k mezigenerační nenávisti vzhledem k tomu jak se důchodci a především výše důchodů prezentuje. Opravdu si někdo z vás myslí, že průměrný důchod 20 tis. Kč je hodně? Navíc sami pracující asi víte, jak je to s průměrnou mzdou, kolik občanů z celku na ní dosáhne, přemýšlejte, všichni jednou budete staří a odkázáni na finanční pomoc zvanou důchod a proto nenaleťte těm žvástům, že důchodci pobírají vysoké důchody, jednou ho budete mít také takový, možná že když uvěříte tomu, že je nyní důchod zbytečně vysoký, tak dostanete vy dnes mladí důchod opravdu nízký, neboť o tom rozhoduje garnitura lidí, která má Kč dost.

8
Před 1 rokem

Již několikrát jsem navrhnul, aby si alespoň vláda a poslanci a senátoři zmrazili platy v případě, že je státní rozpočet v mínusu. Pak něco podobného mohou respektovat důchodci.

24
Před 1 rokem
Jaroslav Ročárek

Ještě za minulého režimu proběhla na velké schůzi odborů výzva přispět na nějaký fond solidarity. Jeden mladší zaměstnanec navrhl, že se klidně vzdá všech svých čtvrtletních prémií pro tento dobrý účel, pokud vedení učiní taktéž. Tato jediná věta znamenala, že podobné výzvy na širším veřejném fóru v tomto podniku již nepadly.

2
Před 1 rokem

Fórum 24 by chtělo zmrazit důchody, ale samo žádá lidí o peníze. Protože jsem důchodkyně bez demence, nebudu podporovat "nezávislé" novináře brojící proti důchodcům.

24
Před 1 rokem
Jindra Seidlová

Možná tou demencí opravdu trpíte, nikdo nebojí proti důchodcům. Faktem je, že se velka část důchodců má dnes lépe jak mnoho mladých rodin s dětmi.

6
Zobrazit dalších 10 reakcí
Před 1 rokem

Pro všechny diskutující, kterým se po přečtení kteréhokoliv lživého článku na Forum 24 zvedá žaludek bych dal jeden typ.

Stále ještě existuje ostrůvek svobodných medií, které nejsou v područí pražské mediální galérky ani pražské kavárny.Sledujte na youtube internetovou televizi XTV.Sledovanost se každým dnem zvyšuje.Zkuste to.

6
Před 1 rokem

A co kdyby si vláda, poslanci a senátoři sami zmrazily, či dokonce zredukovaly svoje platy, odměny a benefity v návaznosti na výši minimální mzdy, a zároveň na růstu HDP a snižování státního deficitu. Tímto počinem, by ukázali celé společnosti, že to s ní myslí dobře. Poté by určitě důchodci byli svolní se zmražením valorizace penzí. Ale to co provádí, ta 5-ti demoliční "svoloč", tak to zásadně vylučuje tento scénář.

6
Před 1 rokem

Proč se nezřídí učet např. na podporu Ukrajiny a tam mohou ti co chtějí posílat finance které na ten účel podpory mohou být použité. Státní finance se tvoří občany naší země a tak se hospodaří s tou podporou bez rozdílu na to komu se to líbí.

15
Před 1 rokem

Aha Forum a jejich inteligentní "ochránci demokracie". Makejte do stovky, ale nenavrhujte to jiným, každý má svůj rozum.

12
Před 1 rokem

Ano v zásadě souhlasím, ale je to napsáno z jediného pohledu. Co ten druhý pohled? Jsou třeba inv. důchodci co opravdu pracovat nemuzu a musí vyžít z duchodu.. Nebavím se o příspěvcích na péči kdy komise navštíví 90ti letou paní která ve světle chvilce komunikuje a rodine vynadají že chtěli zneužít systém. Dále já nemuzu za státní aparát kde mizí miliardy, viz poslanci, nárok na asistenta, kancelář, různé náhrady.. to pak mizí miliardy.. Dále zdravotnictvi , bezedná díra kde jsou všichni kamarádi a dokazují si státní zakázky, totéž silnice,kamarád kamarádovi. Poprvé v životě jsem byl na sociálním úřadu když jsem 3 měsíce čekal na první platbu inv.duchodu..Plna chodba našich snědých spoluobčanu s dětmi,kocarkami a řvaní dajte Peňáze..Plus nápisy v ukrajinštině.. No nedostal jsem nic.. Mám odpracováno jenom 20 let, mám čerstve inv.duchod 3 stupně, když jsem se tázal zda mužu pracovat bylo mé řečeno že vlastně ne,duchod bude odebrán..Takže závěr zní proč já a ostatní by měli mít rozum a nechtít přidat na duchodech když je na tom stát tak špatně..

4
Před 1 rokem

Proč by se měly zmrazovat důchody mi sme si na ně celej život vydělaly poctivou prací to už dneska dělá málo kdo ať si zmrazí naše vláda svoje peníze má na všechno samé benefity a výhody já bych si taky chtěla nakupovat tak lacino v jejich kantýně a přitom oni si můžou zaplatit všechno pětinásobně dráž ale okrádat budou hlavně důchodce ještě že nás máte pryč s touto vládou

5
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt