Fialův písálku Doležale, podle toho co jsi ze sebe vyhnojil, tak by si nejspíše ty nutně potřeboval strčit svou hlavu do mražáku na určitou dobu a nechat si zmrazit ten svůj přiblbý mozeček a nebo co to máš, určitě by ti to moc prospělo, možná by ses pak trochu vzpamatoval !
Rudíku,bacha na vysoký tlak! Víš,že vám stoletým to nedělá dobře!
Zmrazit valorizaci..proč nezmrazit na několik let platy...a třeba ceny všeho. To by bylo řevu, nemoci se pakovat na čemkoliv, nezvyšovat ceny, poplatky, energie, vodu, potraviny, služby, jízdné, nájemné..
Zajímavé by také bylo stanovit a zmrazit marže obchodníků na přijatelné výše.
Aha - takže skutečná příčina je na světě.
Tak primárně : ať přestanou lhát a svádět vše na seniory a na to, jak je jich najednou děsně moc a najednou mladí děsně moc pracují a děsně to neutáhnou, protože důchodci jsou děsně hloupí a děsně nepřizpůsobiví a mají děsně moc peněz a děsně moc furt nakupují a děsně se odmítají stáhnout do menšího, protože práva mladých jsou děsně moc prioritní a děsně moc nemají čas si postavit svoje jako to "ve svém volnu" dělali rodiče....
O to totiž primárně jde. O všechnu tu mediální špínu, polopravdy a neúctu k těm, kdo celý život makali s myšlenkou na to, aby se mladí měli líp. A najednou čelí namísto práva na alespoň minimální vděk a slušné zacházení takovým urážkám a lžím, až z toho jde hlava kolem.
Nesouhlasím s vámi.
Primárně jsem si nevšimla, že by lidé vše sváděli na seniory.
A nefanděte jim, je mnoho skupin, které jsou všeobecně více napadání: uprchlíci, Romové, závislí na drogách, lidé na dávkách, politici, lgbt, děti, rodiče...
Za druhé ten mediální humbuk dělají především lidé jako vy, kteří furt křičí, že se děje nějaká kampaň a že jsou důchodci oběti.
Nepište takové komentáře, ať takový dojem ve společnosti nevzniká.
Děkuji.
Důchodci jsou největší a také mnohovrstevní sociální skupina. Zjednodušovat (např. důchodovým průměrem) a generalizovat je zásadní chyba. Pár stovek valorizace je nezachrání, ale většině pomůže. Že to stojí miliardy je logický důsledek. Co takhle se spíš pobavit o tom, jak jim dát větší možnosti si přivydělat (jako zaměstnanci jsou rizikoví). Mimochodem nad zajímavými výsluhami odchozích přísl. ozbrojených složek, kteří v plné síle dál pracují v produktivním věku a vydělávají se nikdo nepozastavuje.
bez výsluh by to nikdo nedělal, je to hodně motivační, dost jich odejde a má skvělej vedlejšák, to že důchodce skoro 50 let makal myslím stačí na to, aby si nemusel na stará a nemocná kolena, záda, kyčle ještě někde přivydělávat, aby přežil...nemluvě o tom, že už toho má plné zuby někomu posluhovat
Včera mne v OC Flóra v jídelní zóně oslovil mladý zcela zdravě vypadající muž (Čech 25 - 30 let), jestli bych mu nedala nějaké peníze na jídlo. Vymluvila jsem, že platím kartou. Pak ještě obtěžoval jiné zákazníky - asi neúspěšně. Poté prohrabával koše, tak zřejmě hlad měl. Nakonec narazil na nedopitou Coca-colu
Je možné, že mladý a zdravý muž nesežene práci? Nebo ji neshání...?
Po 70 už není jednoduché nějaký přivýdělek sehnat.
Jednou za rok do volební komise......
A proč jste se vymlouval? Proč jste mu na rovinu neřekl, že jemu peníze dát nechcete? Proč jste se ho nezeptal, jak to, že nesehnal práci? Jestli ji shání?
Proč jste mu neřekl, že mladým lidem peníze dávat nechcete, protože si mají vydělat...?
Tady máte silné řeči, ale jemu jste to neřekl.
Možná ,že paní Kubišová má peněz dost na to,aby vydržela s neustálým zdražováním několik let,ale ne všichni důchodci jsou na tom stejně.
No, právě paní Kubišová bude mít podprůměrný důchod. Důvody zde psát nebudu, rozumný čtenář pochopí.
Proč bych já jako důchodce měla souhlasit se zmrazením důchodů? Celej život jsem byla zaměstnaná a platila státu. Když zmrazej valorizaci důchocům, zmrazej i ceny? Mám dost našetřeno - ale to je moje úsilí a snaha. Opravdu už se na důchodce vykašlete v kritice a zaměřte se na nemakačenka ........
Nejen na nemakačenka, ale i na neustále rozhazování společných financí !
No co takhle zmrazit příjmy všem a na stavit je tak, že všichni dostanou maximálně jen dvojnásobek minimální mzdy včetně politiků soudců a dalších ? To je taky řešení , to co bude navíc půjde do státní kasy !!
Když současní důchodci platili daně do důchodového systému, tak tam platili plnohodnotné peníze a stát jim za to dá jen zlomek z ceny peněz co tam nasypali. Navýšení platů politiků a soudců i víc jak minimální mzda je zločin !!
Když dnešní důchodci byli aktivní, tak neplatili na důchody zdaleka tolik, jako dnešní aktivní. Bylo to ze dvou důvodů. Jednak bylo důchodců méně, druhak bylo více těch aktivních.
Pokud už chceš takto argumentovat, tak si nejprve vypočítej, kolik průměrný důchodce odvede a kolik dostane. Pak si odpustíš ty pindy, že nasypali více, než dostávají.
Nechápu proč zmrazit valorizaci....proč nezmrazit peníze poslanců, senátorů politiků,soudců,a různých poradců..proč zase důchodci....odrbávat nejslabší článek...to jim jde....
Protože je jednoduché seniory obrat, ale obrat poslance, senátory, jejich rozvětvené poradce, zbytečné neziskové organizace a ukočírovat vládní činitelé v rozhazování, to je již velký problém. Do toho se nikomu nechce.
Tak samozřejmě že jsou, ale to není případ sociálních ztroskotanců co okupují zdejší diskuse. Prožrali vsi budocnost v minulosti a teď je jejich jediná šance na důstojný život parazitování. Děti vychovali sobecky ke svému obrazu a ti jim nepomůžou.