Jiří X.Doležal napsal nehoráznost. Proč by se měla valorizace penzí zmrazit ? Aby bylo jinde na rozhazování ? Je kde šetřit, stačí se jen zamyslet, a to hospodárně a řádně. Ten, kdo to neumí, chce okrádat seniory, kteří léta pracovali. Tak takhle opravdu ne.
Ano, jsou naštěstí i tací senioři, kteří neztratili soudnost a měli vždy i rozum a charakter.
Takové seniory si Oligarcha Babiš za peníze jejich vnoučat a pravnoučat nekoupil a nekoupí.
Bohužel, mezi seniory je i dost početná skupina RUDÝCH důchodců, kteří soudnost, rozum ani charakter nemají, pokud ho kdy měli... 😏
RUDÍ důchodci tvoří tvrdé jádro Babišových voličů a svou zaslepeností a fanatismem se vyrovnají členům sekty, v tomto případě jde o "Svědky Babišovi".
A jsou natolik sobečtí a amorální, že nemají zábrany prožrat budoucnost svým potomkům.
Argumenty a fakty RUDÉ důchodce nepřesvědčíte - rozum nahrazují emocemi.
Nezbývá, než je přehlasovat ve volbách - a to je úkol pro mladou generaci, aby chodila ve větším počtu k volbám a nenechala o své budoucnosti rozhodovat RUDÉ důchodce.
Odkaz
🤣Teda paní Aleno, kam vy na ty elaboráty chodíte? Neberete soukromé hodiny u současné vlády?😆
Nezkusila jste se někdy zamyslet nad tím, co všechno tady ti rudí důchodci vybudovali?
Vážený pane Doležal.Je mi 63 let.,jsem pravičák a proto s takzvanou důchodovou reformou nesouhlasím. Dělám 33 let nepřetržitý provoz,noční,víkendy,svátky .To znamená,že jsem celý život platil na odvodech dost. A pan Jurečka chce při výpočtu důchodu mě ubrat a těm co byli půl života na pracáku ubrat. Stalo se mi,že se mi nemakačenko smál,že jdu v sobotu na noční. Druhý den chtěl půjčit na pivo. Dále retroaktivita změn u smluv na penzijní spoření.Zásadně nesouhlasím. Nejen já ale i někteří ekonomové,např prof Švejnar.
Oprava,těm co byli na pracáku přidat.
Ano ponechat jak nyní jsou a zmrazit třeba na 5 let! Ale za podmínky,že zamrazí na 5 let nesmyslné zdražování(všeho)! A na 5let také zmražení platu politiků! Když zmrazit,tak všechno!
Dodatek: Veškeré nesmyslné výdaje zmrazit taky! F-16-ua a dotace pro podnikatele (kamarádi politiků! Přesta dávat i do zlodějských církví,kteří je okrádají lidi a to minimálně od 15 století! To byla a je zlodějská organizace ještě před dnešníma politikama!
Tak vážený především by se měli uskromnit všichni poslanci a vláda. Ti nejvíce dostávají a utrácejí. A přitom to je vše z naších daní.
Tento komentář byl smazán uživatelem.
To je tady zase břeku u některých lidí kvůli důchodum. Mám maminku , která žije sama, manzela před dešti lety pochovala, topí elektřinou a v životě jsem ji neslyšel, že by si stěžovala a to ještě dokáže ze svého důchodu občas strčit nějako stovku někdy i tisícovku na přilepšenou nám či vnoučatům. A to celý život pracovala jako obyčejná dělnice. Je to hlavně o tom , jak kdo dokáže hospodařit a jaké má nároky.
Poslyšte, vyjít můžete i s lehce podprůměrným důchodem, ale to nepůjdete na delší cestu, než k popelnici vynést odpadky . Zřejmě jste přijal tézi, že důchod, znamená posez na lavičce před stodolou a " točení mlýnku " palci . Pokud starší generace vydělala na slušné důchody těm, kteří šli do důchodu před nimi, tak je také standardní, že stávající produktivní generace, " nezakope " vlastní rodiče a prarodiče . Cesta z problémů je, jen se musí umět myslet ! Na co myslet ? Na občany, a ne na stranické zájmy a trafiky . Pokud by se zpřísnil dohled nad tendry státu, ušetřilo by se i na novou výzbroj pro armádu. Stát je nejhorší hospodář, jakého najdete .
Proč si taky na pár let nezmrazí platy politici,soudci, lékaři a všichni ti kdo z titulu své profese mají páky vydírat stát? Důchodci jsou bohužel nejzranitelnější skupina, kteří žádné páky něco si vymoci nemají. Tak se jim jednoduše na hraně zákona sebere i to na co měli podle zákona nárok. Pokud jim zmrazíte důchody odsoudíte časem některé z nich aby šli bydlet pod most při dnešním trendu zdražování. Tohle se může zrodit jen v chorém mozku. Proč také nevoláte po zmrazení cen na živobytí? To je totiž stejný nesmysl, který se zrodil ve vaší hlavě.
Zmrazit - dokud při té nehorázné inflaci budou mít důchodci tak na krajíc chleba pod keřem?
Kolik bude dnes štvavých článků proti starým lidem?
Závistivci a nenávistníci se najdou vždycky. Přece si napřed neodpracují to, co současní důchodci.
Jiří X. Doležal si vždy vydělával psaním. Jak je vidět, nenávist v něm hlodá dál. A navíc - zlé články proti důchodcům teď média podporují.
Se zmrazením valorizace by se dalo souhlasit, ale za ideálních podmínek, tj. při důvěře vládě, přesvědčení o tom, že nevyhazuje peníze ze státního rozpočtu z okna a víře v lepší zítřky pod jejím vedením. Nic z toho však neplatí, proto je valorizace formou úplatku pro voliče.
Co kdyby se zastavily všechny valorizace,když už jste to nakousli?
Protože když na tohle pozastavení přišla vyznamenaná důchodkyně Kubišová,tak to automaticky neznamená,že nad tím jejím nápadem budou radostně jásat všichni senioři.
Budu psát za sebe,za mě tedy ne.
Paní Kubišová není odkázaná na důchod.