Kolem důchodů je bohužel mnoho politické demagogie
A nakonec zmrazte si vlastní příjmy, s tím nápadem můžete jít do voleb.
Neskutečný svinstvo tohle.
tak první co by se mělo zmrazit na dvacet lezt jsou platy poslnců ODS a celý pravice co tohle schvalujou.
Proč zrovna důchody, proč ne generálské a výsluhy vůbec, proč valorizovat platy soudců, politiků, státní sféry?Co takhle se zamyslet na inflačníma doložkama, které jsou ve smlouvách naší slavné paní z ministerstva obrany, nebo výplaty církvím? Bože, kdo odstartoval ten nehorázný nesmysl, že za dluh této země mohou důchodci? Dejte jim pokoj, celý život pracovali, odváděli pojistné a tím zajištovali důchody svým rodičům, teď, když mají pracovat a odvádět pojistné jejich děti, tak se jim politici, kteří lžou, kradou a nejsou schopni konsolidovat rozpočet, snaží namluvit, že schodek rozpočtu je to vina důchodců, vymýšlí si, že kvůli nim oni budou strádat. Dnešní důchodci mají pocitvě odporacováno více jak 40 let, neváleli se na pracáku, nebyli na placené rodičkovské dovolené 4 roky s každým dítěttem. A ne všichni byli disidenty, aby mohli nyní dostávat průměrný důchod, přestože naši slavní disidenti byli omezování pouze 3 roky započitatelné do důchodu, pak místo žvástů a sebelítosti mohli klidně nastoupit do procesu, a to i na posty, o které jen projevili zájem. Takže znovu, proč přestat valorizovat zrovna důchody?
Tak já tedy zmrazení nepodporuji, mám invalidní důchod a ten je vždy malý v ČR. Po všech valirizacích mám 16300 Kč, naštěstí bydlím u dcery v baráku,ale i tak jsem ráda že našetřím na drahé topení a energie+ nezbytné léky.
Skutečně nechápu co p.J.X.D. brání,aby požádal o zrušení svého invalidního důchodu.Bude dobře v Čechách,když příjde s iniciativou svou a svých přátel znalých jistých fíglů indickéhon způsobu života aby se vzdali požitků západní civilizace.My ostatní jsme prostě neměli to štěstí být osvíceni a tak se topíme v ubohosti materiálního života.Samozřejmě si může nechat svůj důchod a zrušit valorizaci.Pokud to z nějakého právního důvodu nelze,může třeba jako spousta našich obyčejných mecenášů automaticky poukazovat určitou,nebo celou část důchodu třeba některému ministerstvu ,nebo organizaci,třeba lékařům bez hranic,samoživitelkám ,fondu na odvykání drogové závislosti , záchraně trosečníků prchajících před chudobou atp.Bude inspirující,když na stránkách tohoto tisku každý měsíc on a jeho přátelé budou uvádět bilanci svého daru.
vážení diskutující, porovnával jsem s manželkou finance pracujících a důchodců - 2 pracující, příjem 71 tis čist. měsíčně, 10 tis na hypotéku, zbývá 61 tis. to je 15 tis na hlavu se dvěma dětmi, naši rodiče důchodci - příjem 42 tis, bydlení mají už 20 let zaplacené (my v jejich věku také budeme mít hypo zaplacené) mají 21 tis na hlavu, k tomu my máme výdaje na cestu do práce, takže jsou na tom lépe, jezdíme v létě na společné dovolené a musíme je krotit, protože si mohou dovolit hotel v řecku s hvězdou navíc, ale jezdí jako my do tří hvězd, abychom byli pohromadě, takže jsou na tom finančně lépe než my
Tak možná u vás, můj soused má důchod kolem 19 tis.korun, bydlí v 1 pokojovém bytě, kde stojí nájem +energie asi 13 tis. korun, zbývá mu 6 tis. korun, z toho zaplatí jídlo, léky , nějaké nutné opravy a benzín, protože jezdí z okrajové části města do města na rehabilitace a nakupovat. Moc opravdu neušetří.
Souhlasím a přidávám se na stranu těch penzistů, kteří nereptají a rozhodně nevolí opovrženíhodná seskupení jako je ANO nebo SPD. Je mně 75 let, stále jsem schopná si přivydělat přepisem textu na PC, žijeme s manželem skromě tak, jako vždy. Nemáme nesplnitelná přání a nároky. Nemusíme být každý rok u moře, naopak každý rok jezdíme na kolech okolo našich krásných rybníků v Třeboni a okolí. A velmi rádi ještě podpoříme naši vnučku, která má dvě děti a myslím, že co se příjmů týče, je na tom její rodina hůře než my dva důchodci.
Když jste dva, tak se žije lépe. Né každý může pracovat na PC. Jsou lidé co celý život pracovali fyzicky a jsou rádi, že již nemusí dělat nic. A znám spoustu důchodců co jsou sami a nemají ani 18000 důchod. Je to individuální, každý jak Vy na tom být nemusí
Já bych snížila platy našim neschopným politikům. NEZMRAZILA, ale snížila napořád. A ten jejich výmysl SEMAFOR zrušit !!!!! Mají nestydatě vysoké platy, zrušením superhrubé mzdy si také přišli na tisícovky měsíčně navíc a budou tlachat o tom, že na valorizacích nejvíc vydělali důchodci. Tak jim protizákonně sebrali tisícovku měsíčně, aby si moc nevyskakovali.
Zřejmě Ti unika fakt, že platy jsou sníženy..🤦♂️🤦♂️🤦♂️🤣🤣🤣🤣🤣
Inu někteří tací asi patrně budou, ale pochybuji o jejich duševním zdraví. Pokud je třeba šetřit, tak všichni! A pokud ten, kdo omezení prosazuje, nezačne u sebe (i když by se to pro celek projevilo jen symbolicky), tak to pro mne není jen směšný šašek, ale nepřítel společnosti, kterého třeba zlikvidovat. Jenomže oni "vstanou noví bojovníci", tentokrát v řadách ODS a jejich přisluhovačů a budou si vesele krást dál. 30 let jim nestačilo, ale už není co rozkrádat z původně společného. Tak teď je třeba vzít u huby všechny slušné lidi. A nejlépe ty, kteří se bránit nemohou. Jsem zvědav, jak dlouho to tento národ vydrží. Ve Francii by se už asi defenestrovalo....
Copak ,,Martičko" dostalas přidáno do průměru?!Co takhle kdybys navrhla ,,těm"papalášům,aby zmrazili oni své statisícové platy,když se ,,šetří"?!