1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 1 rokem

Dejte vládě plat 15 000,a potom uvidíme,jak se k tomuto tématu budete stavět.Stejně pro nás,a naši zemi nic nedělají.A za to jejich tlachání,si ani víc nezaslouží.

Toto mohl napsat opravdu nesvéprávný člověk.

18
Macek Nováčková

Víte, paní Nováčková, jste ....., nemůžete za to, ale pokud by to bylo jak říkáte, tak by neexistovalo zdravotnictví, školství a stát by se zastavil. Každému soudruhovi dáme odměnu podle vykonané práce pro společnost. Já si to dobře pamatuji a jak to dopadlo. Spokojíš-li se s málem, svět ti bude rájem. Řekněte dětem ať Vám přilepší, pokud jste je dobře vychovala, nebude to problém. Pokud nemáte manžela zkuste seznamku, je hodně starších lidí, kteří jsou sami..Je nás důchodců prostě moc a mladí jsou často zašiti někde v matrixu , kde se nepozná, zda je to k něčemu..

13
Před 1 rokem

Vážený pane, mohl byste mi napsat a hlavně zdokladovat, kolik těch důchodců s vámi souhlasí a navrhuje zmrazení penzí na "pár" let? A vysvětlit mi, co znamená "na pár let"? Koukněte se kolem sebe, jak si ti vysoce příjmoví zmrazují platy a následně penze. Nemyslím tím podnikatele, kteří si na svoje platy musí vydělat. Měly by se ne zmrazit, ale zrušit výsluhové penze. Nebo alespoň pečlivě selektovat, kdo si je opravdu zaslouží. Policista v kanceláři rozhodně ne. A pane, kuřte tu marjánku s citem, budete mít lepší myšlenky.

17
Před 1 rokem
Pavel Nekvinda

Těch pár let bude asi podle přání autora článku Jiřího X. Doležala sedm hladových let pro důchodce.

Je mu 58 let, takže ještě může psát články plné nenávisti vůči starým lidem a do důchodu, jak píše v článku, by měl jít v 65 letech.

Možná i potom si kbelíkem špíny litým na hlavu spoludůchodců přivydělá.

5
Před 1 rokem

Nechcete dát zamrazit důchodce do mrazáku. Myslím, že ani to by státní kaše nepomohlo, protože tady chybí dobrý hospodář a ekonom. Když si na ministerstvech dělají vánoční párty a pod. Kolik to stojí to se daňoví poplatníci nedoví. Ale důchodci ty jsou stále na pořadu dne.

12
Před 1 rokem
Anicka Mickova

Stálo to tolik, že kdyby to rozdělili mezi všechny důchodce, tak byste dostala 5 haléřů! Stačilo by Vám to? Já Vám je dám sám ze svého důchodu!

7
Před 1 rokem

Pohled z jedné a druhé strany. Důležité je aby se konečně připravila skutečná důchodová reforma. Zatím se jen podle momentální situace rozdává a nebo bere důchodcům. Nemají odbory! Pro Česko je možný Švýcarský model penzijního systému. Každý platí stejé minimum do systému a stejně pak dostává v době nároku na penzi minimum. Kdo chce více, spoří, investuje do nemovitostí, do dětí atd. Kdo peníze propije během aktivního života, nebo nebude dostatečně pracovat, bude na penzi pít vodu :-)

10
Před 1 rokem

Doležale, vy jste se regulérně zbláznil, vždyť vás ukamenujou... opozice dělá z důchodců žebráky, vybírající skoro popelnice, nikoho nezajímá, že se mají v drtivý většině daleko líp než rodiny s dětma...a navíc prachy už jsou to hlavní, na čem stojí jejich podzim života 😁

10
Před 1 rokem

Všichni víme, že se musí šetřit. Ale hlavně ne na nás. Nejvíce se ozývají soudci s platem nad 100.000.- Kč měsíčně. Poslanci budou také argumentovat že jejich platy jsou jen zrnko písku ve státním rozpočtu. Našly by se i další profese, kterých se to týká.

K důchodcům. Je mi 77 let, mám průměrný důchod, z vlastní blbosti jsem šel do předčasného důchodu a proto se mi ten dnešní o dost zkrátil. Ale nestěžuji si. Za komunistů jsem postavil dům (měl jsem 5.000.- Kč ušetřeno, asi 4.000.- Kč plat a žena šla na mateřskou dovolenou) Ale dalo se to zvládnout. 3 roky jsem chodil na stavbu a nyní nemáme problém s nájmem. Když byly výhodné úvěry koupil jsem postupně 2 byty a mám z toho nájem.

Když se otevřely hranice po roku 1989 viděl jsem plno svěžích německých důchodců, jak si své stáří užívají. Proč? Protože od svého produktivního věku věděli, že přijde pokles příjmů a na stáří se zaopatřili. Nerozdali vše dětem a vnoučatům na jejich potřeby, televize, dovolené a pod. Dětem je potřeba dopřát vzdělání dle možnosti půjčit na bydlení a potom myslet na svou budoucnost.

7
Před 1 rokem

A co takhle přehodnotit invalidní důchody a těm co normálně pracují je nevyplacet? A co takhle obnovit progresivní zdanění, aby platili i ti, co něco mají? A co snížit nákladové paušály pro OSVČ? Občas bych potřeboval vysvětlil, proč každá reforma státních financí začíná a končí tím, že se peníze vezmou těm, co nic moc nemají?

19
Před 1 rokem

Jak je to dlouho, co jsme nakupovali drahé Gripeny a teď s podobnými argumenty chceme přezbrojvat na F35. Polákům a Slovákům přitom vydržely MIGy 29 do teď! Problém nejsou důchodci, ale hloupá rozhodnutí kohosi.

18
Před 1 rokem
Pavel Novák

Jsem důchodce - jsem ráda, že se tato země stará o budoucnost mých děti a vnoučat, aby se mohli bránit, když je někdo napadne. Vy to možná radši prožerete - já to dám radši do svobody svých potomků.

12
Zobrazit dalších 6 reakcí

Paní Marta není důchodkyně, kdo z Vás si to myslí???

Případně čerstvý důchodci, který z kanceláře řídí provoz jistě může pokračovat jako lékař, učitel a další. Ale jeřábník, či traktorista by již do toho důchodu opravdu šli. Chytří odborníci ať pracují , školí a učí, ale lidé, kteří celý život pracuji u tavící pece atd. atd. nechte na pokoji.

16
Před 1 rokem
František Ladislav Zapletal

A proč po tolika letech pracují u těch pecí?Proč se nerekvalifikovali během těch 30 let na něco méně namáhavého ?

.

14
Zobrazit další 2 reakce
Před 1 rokem

Není problém. Oba pravicoví důchodci, kteří to myslí opravdu vážně, mohou posílat všechny peníze nad dosažený loňský důchod zpět do státního rozpočtu. Učet lze najít na internetu.

Nás ostatní nechte na pokoji. Už jsem si tady utahoval opasky tolikrát a vždy to bylo za pravicové vlády. Tyhle vlády ekonomice vůbec nerozumí!

15
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt