1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 1 rokem

Od vládního ekonoma se nedá čekat nic jiného, než alibismus. "Nemame na to data". A jaká "data" by si pan ekonom představoval, když hospodský, ktery už nemusí zadávat do systému EET, si "data pro stát" stanovuje opět dle svého uvážení? Přičemž data, která prokáží, že hostinský odvádí na daních míň, si každý může zdůvodnit nižšími tržbami a ne že by okrádal stát. A kdo mu prokáže opak, pane vládní ekinome?

60
Před 1 rokem
Jiří Horák

Příspěvek státu na přežití venkovských hospod. Ovšem taky pobídka podnikatelů drzých a vyčůraným k tomu si narýžovat, po letech takové praxe i velmi slušný majetek, na úkor státu.

26
Před 1 rokem

Tak znova! Jaké data by jste ještě chtěli vážení? Když bylo EET byli podchycené i platby v hotovosti! Teď ne! EET bylo jak o výběru daňového inkasa, tak i o narovnání podnikatelského prostředí! Co asi bude MUSET udělat podnikatel, který poctivě zdaňuje a jeho konkurent ne? Něco jako EET mají ve všech vyspělých ekonomikách, a nikde s tím nemají problémy! Pokud nebyl zavedený systém dokonalý, měli nedostatky odstranit ale ne zrušit! Tohle je ukázka pravicového populismu non plus ultra! Teď se to jen snaží nějak okecat!

88
Před 1 rokem
Libor Prokop

Naprostý souhlas. Vždyť je to i v názvu "elektronická evidence tržeb" - tržby je třeba evidovat a v době kdy chceme vše digitalizovat, tak asi jinak než elektronicky je nesmysl.

57
Před 1 rokem

Z praxe.Vyberete peníze od zákazníka, dáte účtenkou. Zapište si to do sešitku a možná majitel odvedete a prizna půlku, nebo čtvrtinu. Holt to bylo křiku když při EET se musela celá tržba odvádět. Vládě je po státu houby, hrají si jen ty svý politický hry, zabezpečit si koryta, ublížit Babišovi, a jestli to fungovalo nebo ne, to je to nezajímá. Hlavně že jsme Babiše naštvali. Trapaci neschopni, mstivi, hloupí.

51
Před 1 rokem
Dana Zaspalová

Pokud máte informace o takovém to jednání je Vaší občanskou povinností tyto skutečnosti oznámit na POLICII ČR.

Jinak jsou to jen Vaše tlachy. 🙁

25
Před 1 rokem

Bezte s tim eet do ......, uz je to uplne ubohy

jak furt o tom kecaj a brecej

Schvalne to ten ...... Fiala zrusil kvuli tomu, ze to vymyslel Babis!

49
Před 1 rokem
Martin

👍

1
Před 1 rokem

Finanční úřady samy přiznaly, že neuměly data z EET nijak zpracovat. Když chtěli podnikatelé náhrady za covid přes výpočet z EET, tak to nešlo, protože se data sypala někam do díry, do které nikdo neviděl.

12
Před 1 rokem

Kdo chce podvádět, ten bude podvádět, ať již s EET nebo i bez něj. Pokud by byl přínos

z EET takový, aby to vůbec stálo za zmínku, krmily by nás tím sdělovací prostředky den co den. Pokud by pracovaly finanční úřady precizně, nebylo by žádného EET zapotřebí.

Když jsem před mnoha lety cestoval vozem se svým obchodním partnerem v Itálii, zaujaly mě kontroly finanční policie na cestách. Co to má znamenat zeptal jsem se. Velký problém,

odpověděl mi , nesrovnalosti v nákladních listech jsou okamžitě finančně postihovány

a velmi tvrdě. U nás jsem takovou kontrolu, za celý svůj život, před odchodem do penze ,

viděl jen jedenkrát a to jsem byl na cestách hodně často.

1
Před 1 rokem

Jakmile tato vláda,zrušila EET,pochopil jsem,že jí,na šetření vůbec záležet nebude.Takové věci se prostě nedělají v době,kdy má vláda,doslova za úkol snížit dluhy a zvýšit peníze do státní kasy.

4
Před 1 rokem

EET mohl zrušit pouze ekonomický hotentot a to z důvodu ideologického fanatismu. Připravili tak SR na příjmech o 10 - 20 mld. Kč/rok. To se prostě nedá pochopit.

43
Před 1 rokem
Milan Chochol

EET se zrušilo bez ohledu na ekonomický přínos, protože bylo z dílny ANO.

9
Před 1 rokem

No jo, politika naší nízké pomstychtive vlády. To víte že budou podnikatele optimalizovat. Tak jako to dělají banky a energetici když jim naparili mimořádnou dan. Tak z pomstychtivosti zrušili EET a teď optimalizuje podnikatele. Pro náš národ je hrozně že ve vládě nenajdete ani jednoho ekonoma a o jejich ekonomických poradcich si myslím sve

12
Před 1 rokem

Pamatuji si jak hostinští navyšovali svoje tržby před spuštěním EET tak, aby v prvním měsíci nebyl vidět takový skok. Nyní mají pocit, že musí vše dohnat za ty roky co EET fungovalo. Nechci házet všechny do jednoho pytle, ale většina to tak dělá, že krátí tržby a to více než před EET. Nejsem příznivec "ANO", ale toto byla jedna z věcí, které měly zůstat stejně jako poplatky u lékařů. Všichni si na to zvykli a nějak se s tím naučili žít. A teď krok zpět. Od vládního ekonoma to zní hezky. Jak je to jednoduché vždyť nemáme data a hlavně je nehledáme. Možná by stačilo pro hrubou představu porovnat tržby kdy se používalo EET a nyní bez EET

34
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt