Jsem 1978, posledni rok co byly jen ctyrlete.Roky na gympku ty ctyry byly nejhorsi roky meho zivota. Profesori zli psychopati a studenti ctizadostivi magori, kteri se druhemu vysmivali, kdyz zavahal, ze je k nicemu. Zatimco roky na zakladce byly jednoznacne nejlepsi roky meho zivota.Sebrat mu krasne bezstsrostne detstvi a poslat sve dite na vicelety gympl bych nikdy NiKdy neudelal...
O rok mladsi kluk jiz byl zklamany ze se na osmilety gympl nedostal. Pak uz tam na ctyrlety ani nezkousel jit, vystudoval strojni prumku pak technickiu vysku a dela v MB ve skodovce a je bohac, ma desetkrat vetsi plat, nez ti ctizadostivi gymplaci, co studovali se mnou...
A byl někdo z těch krtiku na víceletém gimnasiu? Mám tam dceru a tak vím, že i tam jsou rozdíly ne třeba tak velké jako na ZŠ, ale jsou tak abych to stou krytikou moc nepřeháněl!!!! I tam lítají 5 jak vyšité. A jeden příklad za všechny ne každý rodič je diplomat a je schopen dítěti vysvětlit proč jeho dítě dostane horší známku a jiný žák z inklusí dostane lepší známku za snahu. To je teprve peklo!!! Atd. Urcite
Kritika, gymnázium. Asi by nebylo od věci se od dcery všeobecně přiučit pravopis.
Bravo. První článek na Forum24, kde bych dal deset bodů z deseti. České školství je v marasmu a očividně jde o záměr snížit laťku co nejníže.
Premiérem je profesor a školství v marasmu? To jsou špatné signály! Zjevně Vám chybí komunikační karta.
Moc díky za smysluplný a kvalitní názor. Bohužel dnešní třídy ZŠ s 10 cizinci a š inkludenty opravdu chytré dětí potopí a ne pomohou. Kdy to ti levičáči pochopí?
Nemohu s Vámi souhlasit, ačkoliv chápu, jak to myslíte. Syn chodil 9 let do ZŠ, kde byl ve třídě s několika dětmi z různých zemí a národů/etnik (např. Vietnam, Gruzie, Rusko, Izrael), různého ekonomického zázemí i různě (ne)šikovných. Několik let měli ve třídě i žáka s SPCH. Ve škole potkával i různé víry: muslimy, židy, křesťany. Přesto nás ani nenapadlo, "šoupnout" ho na víceletý gympl. Ta škola (ZŠ Uhelný trh) je skvělá, díky skvělým učitelům. Syn mohl poznat vrstevníky z různých prostředí, chudé i bohaté, nadané i pomalejší. Teď bude maturovat na čtyřletém gymnáziu a jako profesí pedagog nemohu říci, že bych viděla rozdíl mezi jeho spolužáky a studenty víceletých gymnázií.
Pokud nadpoloviční většina něco podporuje, tak to není problém. Problém je, že to ještě není a fakt, že to není bylo prosazeno menšinou.
Progresivismus, inkluze, korektnost a tzv. rozmanitost... Tohle západní společnost zavede do pekel. A Uršula to ještě popohání.
Děkuji moc pisateli tohoto článku. Souhlasím se vším a jsem ráda, že se do veřejného prostoru dostává i argumentace pro zachování víceletých gymnázií, jen tak dál!!!
25% dětí opravdu není nadprůměrných. Takže těžce omezovat.
Díky za článek. Vím, jak je těžké tohle téma přehledně shrnout do tak přehledné formy a sdělnosti. EDUin je podivný spolek. Úplně jsem pořád nepochopil jeho přínos - pro cokoli.
Příznivci jednotně školy dál propagují ide pedagogického velikána. Zdeňka Nejedlého. Nechal bych je povinně nosit květiny na jeho hrob.
Skutečnou hodnotou tohoto článku je odkaz na článek EDUin. Vřele doporučuji přečist.