Takže kdo tam je od roku 89 stabilně a ještě se nechává školit na rekvalifikačních kurzech za státní či z dotací tj jedno a přece je "nezaměstnatelný" a což jsem ani nevěděla,že něco takového existuje a zase lapí doma na úkor státu,tak by měl být na nule dle toho co tu chcete provést. Bývalo,že musel odpracovat aspoň jeden rok,kdy ho nesměli propustit, v tzv ochranné lhůtě ,kromě hrubého porušení pracovní kázně. Takže co teď? Lustrace jako při rukování na vojnu.Kdo je schopen, odvézt a bude makat,nebo ne? Z těch zhruba 400 tisíc lidí na podpoře a dávkách.A dalších několik set tisíc běženců,z nichž jedna třetina zhruba pracuje,pak jsou zde děti a senioři a zbylá část neidentifikovatelná,pobirajíc podporu v
hmotné "nouzi" či tak nějak.No když se to všechno sečte kolik pak to všechno činí v globálu celkem,suma sumárum???
Stačí dávky rozdělit na dvě části. První část solidární a druhá část dávky zásluhová( podle odpracovaných let) a zaměřit se na možnost kumulovat u jednoho žadatele další různé dávky,aby se z dávek nedalo programově žít. A samozřejmě mezi dávkou a běžnou mzdou by měl být značný rozdíl,v neprospěch dávky. U nás je něco špatně, buď máme příliš štědrý sociální systém a nebo špatně cílený,nebo nízké mzdy.
Chtělo by to, aby se do ČR vrátili komunisti. Udělali čistky. Rusko osvobodilo Čechy.
Vím jak se k nám chovají špatně Němci.
To co na mě zkusili v Kauflandu. Mám dost, ještě se ani nedomluvili. Byli dokonce drzí. Na to, že mně bude 46.let a mohl bych jim dělat tátu!
To tam utrácím cca. 2000,- Kč. týdně i víc. Po dobu několika let.
Takhle se chovají veškeré cizí firmy a lidi k nám Čechům. Mám toho dost jsem maturant, katolík, nejsem žádná socka!
Za čistkami můžete vyrazit hned směr východ.
A kdy dojde na ty, co jsou celý život na dávkách? Těch se to zase netýká a bude se jim platit z peněz těch, co pracují dál všechno. Životní náklady včetně bydlení, lékařská péče....
Dokáží během týdne prodat uhlí na celou zimu,ale aby chudáci nemrzli,tak dostanou další.
Dle mého podpora v nezaměstnanosti maximálně 3 měsíce a potom nastoupit do zaměstnání neb do rekvalifikačního kurzu a potom ihned do zaměstnání a pokud bude někdo propuštěn kvůli absencím anebo kvůli alkoholu neb drogám tak nic zrovna tak nic čili ani žádné další dávky bez ohledu zda má dotčený nějaké děti či ne
To je právě to ,to co nedá úřad práce dorovnává sociálka,pochybuji že to Jurečka ví. Takže o ničem
Tak měli by se taky ale zaměřit i na ty kteří tam jsou dlouhodobě,nevidím jediný důvod proč by měl dvacátník, třicátník "sedět" na úřadu práce rok,dva, tři ...
Nebo i déle, všichni bez podpory z pracáku, ale berou hmotnou nouzi a dělají na černo. 20 let jsem vyplacela sociální davky. Lidi kteří mají nárok na podporu v nezaměstnanosti proč je krátit?? pan Jurecka by si měl posvitit především na ty, co berou dlouhodobě hmotnou nouzi.
A co ti,co jsou tam malo,ale dlouhodobe?🤣Co mit odvahu a udelat neco stemi dlouhodobe nepracujicimi a notorickymi pobiraci davek?
Ted jsem byl svedkem toho,jak romsky obcan na otazku ohledne prace rekl,ze nepracuje,ze nemusi,protoze na davkach s manzelkou pobiraji skoro 70 tisic,tak proc by pracovali.Tohle je politika a pracujicim rodinam s detmi.My dreme na takovyhle,aby se meli krasne doma na gauci a vychovavali dalsi generaci nepracujicich a pobiracu davek.
Na takove si ma vlada posvitit,obrat davky,aby se jim to nevyplatilo a odmenovat mlade pracujici.Ale na to vlada nema odvahu
Přesně tak
Už takhle je to dost přísné, zase jdete po všech lidech. Lidé pro vás jsou všichni paraziti, kteří chodí k doktorům zbytečně, zneužívají lékařskou pohotovost, sociální dávky a nemocenskou. Chcete kontrolovat obyčejný lidí a sami jste nekontrolovatelni. Neslyšeli jsme nic co byste chtěli pro občany zlepšit.
Jak tedy chcete donutit mladé zdravé lidi, kteří nechtějí pracovat a jsou neustále na ÚP. Firmám chybí zaměstnanci , jak je tedy možné, že je tolik nezaměstnaných lidí.
Lidlovci na čele s rostlinolékařem se po 33 letech předchozích spolu-vládnutí probudili... Proč až teď Jurečko? Bacha, ať nejsi označen za populistu 🤣
Seber prachy i politickým neziskovám a bude to cajk! 😉
Konečně, to samé s nemocnými. Karenčni doba 14 dnů. Kdo bude marodit častěji, bude platit vyšší nemocenskou že mzdy a nemocenská by se mohla také krátit a nezvedat jak je tomu teď při dlouhé nemoci. Je to de.oti ulici jít do práce. Takhle se může jeden válet za naše peníze skoro rok!
Kolegyně (už bývalá) má velké problémy se spánkem. Lékaři netuší čím to je, nedokázali jí pomoci jinak než prášky na spaní, na kterých se ale snadno vypěstuje závislost a časem přestanou zabírat, takže riskujete předávkování. Na nespavost jí pak zabíral i alkohol, ale tam se objevil podobný problém, navíc to leze do peněz. Klidně dokázala být vzhůru dvě noci za sebou, vypadala pak jako chodící mrtvola. Ale na invaliditu nebo nějaké dávky od sociálky to zdaleka nestačí.
Takže u žádného zaměstnavatele nedokázala příliš dlouho vydržet, prostě po probdělé noci nemohla podat potřebný výkon a většinou byla odejita.
Jinými slovy, neustále byla na pracáku. Sice ne příliš dlouho, ale často. Tuto paní ten Jurečkův návrh zaručeně potěší. A ptám se: zdá se to někomu spravedlivé?