1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 1 rokemUpraveno

"Život prostě dává i bere a fňukat nad nenaplněním všech možných lidských a uměleckých nároků"

Při podobných textech na téma "ufňukaného projevu" na Lvech jsem si vzpomněl na Kunderovu definici kýče jako slzy nad slzou. Podobně mi přijdou i reakce na projev té režisérky jako fňukání nad fňukáním. Chytilová se asi vyjadřovala pravdivě a bez okolků, nejspíš ani nefňukala, ale dle všeho zase předváděla poměrně hysterické scény, věci neskutečně dramatizovala a přeháněla až z toho poprskala všechny kolem. Tomu by se mohl vysmát jako projevům hysterického šílence zase někdo jiný. Každý svou frustraci vyjadřuje prostě jinak. Někdo fňuká, druhý prská, třetí huláká do živého přenosu "stop! stop!" no a čtvrtý se třeba přitrouble pohoršuje "to za nás a našich úžasných předků nebejvalo".

2
Před 1 rokem
Radovan Riegr

Režisér co ukončil projev má zodpovědnost za chod pořadu. Jak mohl vědět, že se ta nedospělá 37 letá studentka se nechystá mluvit ještě 1/2 hodiny?

Tolik k tomu hulákání.

9
Zobrazit další 2 reakce
Před 1 rokem

Děkuji za tento článek. Paní režisérku jsem znala a měla dokonce tu čest si ve Hře o jablko zahrát. A Věra Uzelacová patří mezi mé kamarádky dodnes:)

No, mluvil jste mi z duše! Taková velikánka jako Chytilová vychovala dvě děti a fňukání na Českých lvech by se hlasitě vysmála:))))

6
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt