1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 8 měsíci

Katolická církev přinášela zlo už od středověku. Z nejbližší historie stačí autentické dokumenty, jak kněží posvěcují Hitlerovi tanky a děla. Je to hnus velebnosti.

5
Před 8 měsíci
Jaromir Safranek

Tak s těmi kněžími to bylo za války trochu jinak. Onižehnali vojákům kteří stáli u svých zbraní. Jinak obecně Hitler církev spíše pronásledoval. Proto tolik kněží a řeholníků skončilo v koncentrácích.

Zobrazit další 3 reakce
Před 8 měsíciUpraveno

No, nevím čí úkol bylo agitaci přetvořit pro české reálie, ale moc se to nepovedlo. Ostatně v zemi kde byla církev tuším 40 let v ilegalitě bude velmi těžké přesvědčit lid, že lidé strašně moc chtěli pít ch*anky a nechat si strkat č do prd, ale církev jim to nechtěla dovolit...

2
Před 8 měsíci

Starosta se sám trefil do nohy,vždyť tím prohlášením si odporuje a navíc vnáší nenávist ,která lidi rozděluje.Představil jsem si slavný obraz Libuše,vedle ni Přemysl Oráč v duhovém hábitu na hlavě věnec kvítí,namalovanou hubu i oči,náušnice po ramena a zaříznutý T v zadku,to by se starostovi líbilo.Ale mluvit o křesťanech a návštěvnosti kostelů je silně za hranou.Přeji mu silný zážitek při závěrečném ceremoniálu,mě stačil začátek, 5 min víc jsem nepřekousl.

16
Před 8 měsíci

Zneužívání Křesťanství k šíření nenávisti vadí i mě. K tomu můžu jen poznamenat, že ti kdo tak činí, Křesťanství nepochopili a nemají s jeho ideou vůbec nic společného. Co se týká Olympiády, tak Francie jakožto pořadatelský stát prostě selhala. Zahajovací ceremoniál byl spíš přehlídkou morálního a kulturního úpadku než oslavou sportovního svátku. O podmínkách které tam musejí sportovci snášet co se týká ubytování nebo cestování na sportoviště lze konstatovat jen to, že výkřik moderní techniky znatelně ochraptěl. A o tom kdo tam například zápasí v ženském boxu se snad už nemá cenu ani bavit. Já osobně se té tragédie kterou někdo chce nazývat Olympiádou nehodlám ůčastnit. Mnohem víc mě zajímá, proč dostal Mirai přes hubu. To mi přijde jako mnohem významnější událost než ta parodie na Olympiádu.

1
Před 8 měsíci
Tomáš Pecho

Já si myslím, že Křesťanství k násilí nikdo zneužívat nemusí to se zneužívá samo od té doby co bylo zavedeno jako oficiální náboženství císařem říše římské Ne že by ostatní náboženství na tom byly líp. t

Jinak souhlasím se zbytkem (až na Miraie ten mě vůbec nezajímá i kdyby přes tlamu dostával každý den)

Zobrazit dalších 7 reakcí
Před 8 měsíci

Paní Balážová tvrdí :

"Oh, jak jsme vděčni katolické církvi, že uchovala Leonarda da Vinciho při životě, když byl v roce 1476 obžalován z nedovoleného homosexuálního obcování a....."

Paní Balážová žije mimo reálný svět. V reálném světě je naopak pevně ukotvena katolická církev se svou 3 tisíceletou historii.

Jde totiž o to, že v tomto směru rozpoznala dva důležité aspekty lidské přirozenosti. Jednak to, že sexuální pud je nejsilnější lidský pud, ale že jeho zneužívání - tedy jiné provozování, než k lidské reprodukci, vede k morální devastaci. Člověk ztrácí sebeúctu, dostavují se komplexy méněcennosti, výčitky svědomí, izolace - a to bezezbytku platí i pro homosexuální sex, a může s tím dělat co chcete, to je prostě tvrdý fakt, vlastnost lidí, kterou církev jen a pouze popisuje.

Druhá věc je poznání, že potlačením sexu se podstatně zvyšuje lidská vůle, potlačením sexu se dá dosáhnout neuvěřitelných volních výkonů - což je také hlavním důvod kněžského celibátu.

Teď nechci mluvit za katolickou církev, ale myslím si že naprosto respektuje jiné sexuální zaměření, ovšem s tím, že se vzdají sexuální aktivity. Nakonec Leonardo jako skrytý homosexuál po výhružkách a po potlačení toho pudu, stvořil geniální umění, které už v dějinách nebude překonáno.

Před 8 měsíci

Proč chodit do kostela? Vždyť se z toho stala módní záležitost především pro ty, kteří se v kostele bijí v prsa, přiznávají vinu svou, jen aby tam byli vidět, a sotva mají kostel za zády, přestane pro ně Desatero existovat.

14
Před 8 měsíci
Antonín Veselý

Souhlasím, čím větší katolík, tím větší nenávist vůči všemu odlišnému.

6
Před 8 měsíci

Dobrý den, mě osobně páry stejného pohlaví, nebo různé identity vůbec nevadí a nechápu proč by někomu vadit měly. Každý má podle mého právo na svůj vlastní život a vlastní rozhodnutí. Tedy jen do té doby, než začne zasahovat do života lidí, kteří o to nestojí. To se ale bohužel na olympiádě trochu stalo. Chápu, že od křesťanů schytávají řadu ústrků a ponížení. Mám ale za to, že jsou lepší způsoby jak si získat respekt. Jinak zbytek byl docela dobrej 😄

4
Před 8 měsíci

Já osobně mám s homosexuály špatnou zkušenost. Ani se mi to nechce rozepisovat. Jsem muž, nevím, jak to mají ženy s lesbami. Domníval jsem se, že zrovnoprávněním homosexuálů registrovaným partnerstvím se problém vyřeší a proto jsem to podporoval. Ale dnes vidím, že to byla salámová metoda pro oblbnutí veřejnosti a ve skutečnosti jde o získání moci menšiny nad většinou. A to jsem zásadně proti. I ta olympiáda je další krok tímto směrem. Ač jsem nevěřící (a to hluboce), je mi jasné, k čemu měla ta kašparáda s poslední večeří páně posloužit. Jestli se pane starosto nechcete setkávat s agresí vůči sobě a svému partnerovi, když jdete na procházku, nepřipojujte se k aktivitám, které dráždí většinu. Ani my za svoji orientaci nemůžeme, ale rozhodně se nemíníme nechat ohlupovat.

7
Před 8 měsíci

docela by mě zajímalo, co by se dělo, kdyby se takto někdo otřel o islám...

13
Před 8 měsíci
Petr Hamcek

To už islámští fananici párkrát předvedli. A reakce politiků na jejich zločiny jsou známy také

2
Před 8 měsíci

To je naprosto hloupá logika, že ten, kdo obhajuje křesťanské hodnoty, musí sám chodit do kostela.

Ten, kdo obhajuje sexuální menšiny také nemusí být jejich příslušníkem.

11
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt