1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 1 rokem

Můj názor je ten, že Kundera byl jedním z našich největších spisovatelů. V jeho životě jsou některé věci o kterých se diskutuje, jestli jsou pravdivé nebo ne, je věc jiná. Mně třeba šokovalo to, že přijal na tři hodiny Bureše s jeho botulotoxinovou intelektuálkou. Nechápu, o čem se s tímto nevzdělaným pometlem mohl vybavovat. Žeby o občanství? Každopádně, kvůli tomu jeho knihy číst nepřestanu.

1
Před 1 rokem

Havlíček-Borovský dopadl špatně, protože to „zlé“ Rakousko už nebylo ochotno mu dál platit luxusní pobyt v Brixenu.

Tak se tedy ze zdravého vysokohorského prostředí vrátil do zakouřených Čech, do ovzduší zatuchlého provincionalismu, a zakrátko zemřel na tuberkulózu.

Více ve skvělé, ovšem záměrně opomíjené knize Jiřího Moravy „C.k.disident Karel Havlíček“, viz Odkaz

Čest a Nazdar!

4
Před 1 rokem

Celá léta o Milanu Kunderovi česká média nenapsala ani řádek a teď, když zemřel, jak se to ostatně stává i u dalších významných osobností, se s informacemi o něm "roztrhl" pytel. Pokud ale chcete Kunderu skutečně poznat, měli byste si místo článků na internetu přečíst spíše jeho knihy a myšlenky. Zajímavé citáty známých osobností, včetne spisovatelů, nabízí web youprani, možná tam jsou i ty od tohoto moudrého člověka.

1
Před 1 rokem

Moc dobře napsaný článek, zvlášť pro nás kteří jsme tuto dobu zažili. Mladí nám stejně nevěří, asi by to taky měli zažít, poslední dobou jsou dost rozmazleni.

3
Před 1 rokem

Pripada mi smutne, ale zaroven taky celkem reflektujici ceskou spolecnost, ze autor musi kvalifikovat sve pouziti fraze "Významný intelektuál" a vysvetlit, ze "to slovo není míněno v hanlivém smyslu."

Před 1 rokem

Tak nevím, můžu radit, nebo nemůžu, když jsem ten neznámý člověk 🙂

No, nakonec si budu dělat to, co sám budu považovat za vhodné, tak jako vždycky :-)

1
Před 1 rokem

Prosím, co znamená, že už je to dlouho? Moc česky neumím, jsem z Ostravy.

Před 1 rokem
Martin Wiederman

Já jsem z Prahy, a taky nerozumím, co znamená, že už je to "hodně let zpátky". (Používají to už všichni, přitom je tro odpoprný rusismus - dva goda tomu nazad, česky před dvěma roky.)

Před 1 rokem

jako obvykle LŽETE!!!

2
Před 1 rokem
Mirka Dufkova

Ano, nacibolševici a Rusáci lžou jako obvykle. 😛

Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt