1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 9 měsíci

„Nepřítel považuje demokracii za naši největší slabost a snaží se ji tvrdě využít. Falešné zprávy, lži, znehodnocení národních zájmů, nedůvěra k vedení – to je neúplný seznam nástrojů, které Rusové používají více než deset let, a demokratické společnosti ještě nenašly způsoby, jak tomu čelit,“

Ještě někdy v roce 2017 jsem těm kecům proti západu, Evropské unii a NATO věřil, pak nastal zlom, kdy jsem začal vidět v těch slovech nějaké ty lži, pak jsem viděl záměrné lži... A pak Putin zaútočil na Ukrajinu a já měl přesně v ten den naprosto čisté vědomí! Trochu jsem začal studovat historii, proč a jak... První světová, Stalin, Hitler, Mnichov, Sudety, druhá světová, "osvobození", 1968, komunismus... No a závěrem můžu v klidu říct, že paralely Hitlera s Putinem jsou až mrazící - sudety/Donbas, židi/Ukrajinci, světová velmoc/nastolení nového řadu. Bylo by fajn, kdyby se takhle probralo víc lidí. Bohužel, i mně to trvalo léta a hlavně jsem musel chtít.

230
Před 9 měsíci
Radek Dolejší

Nějak sis zapomněl nastudovat, že Turecko, člen NATO, okupuje od roku 1974 půlku Kypru. Odůvodnili to tím, že jdou na pomoc turecký mluvícímu obyvatelstvu, které tam ohrožují řekové. Nepřipomíná ti to něco? Kdy jsi protestoval proti této okupaci? Nikdy, jel jsi tam na dovolenou, moralisto. Nepochopil jsi nic.

301
Před 9 měsíci

Bohužel, ten chlap má pravdu. Jenom neřekl to nejdůležitější. Otázka vítězství, tj. přežití je v morálce národa, technologicky jsme daleko sinější. Jestli rozhodující většina populace je ochotna bojovat a snášet útrapy války, pak přežije. Pokud to nezvládne, půjde pod nůž jak ovce.

90
Před 9 měsíci
Pavel Hanzl

Toto jste psal kde???

V ukrajinských zákopech???

63
Před 9 měsíci

Já nechápu proč si takhle Ukrajinci skodi a podrezavaji si větev.Proc poucuji druhé co mají dělat.Jak se připravili na Putina oni sami? Byli nakonec rádi že jsme si vypraznili sklady se staryma kramama a mohli se bránit. Generál který neměl výsledky a musel odejít nám chce dělat poradce? Naši politici zaspali hlavně Sobotka a Babiš, ale i tak úspěšně díky cernochove dozbrojujeme ,máme objednanu nejmodernější techniku a hlavně jsme v nato! A to přiznal i putin že bez atomovek s nato Rusko nemá šanci, já myslím že pro svoji obranu jsme udělali docela dost,tak proč to strašení,to si můžou ukrajinsti generálové říkat někde u kafe a nestrasit lidi na západě.Asi to myslel dobře, ale dopadlo to jako vždycky.Ja přesto ukrajine držím palce ,pomáhají i nám, ale myslím že by jsme si ,kdyby na to došlo poradili společně s USA i bez Ukrajiny.Tak trochu rozladene dodávám sláva ukrajine!

88
Před 9 měsíciUpraveno
Miloslav Nagl

Co to preboga melete? Ukrajici byli stoprocentně připraveni, proto odrazili první, nejsilnější úder a zahnali mužiky do dnešních pozic!! Delší konflikt zvládnout nemohli, proto je pro ně naše pomoc rozhdující.

98
Před 9 měsíci

Nemyslím si, pane generále. My jsme nevraždili a neupalovali Rusy, netýrali je a nepronásledovali a banderovské vraždění a fašismus ve velké většině neobhajujeme, takže Putin nemá důvod, abychom byli na řadě.

87
Před 9 měsíci
Ivan Jireš

Myslím, že jste zatím nepostrehl, že existence ruska v jakékoli podobě (samoděržaví, komunismus, současnost) je závislá na agresi. Něco jako kobylky. Obsadit, zotročit, vydrancovat

11
Před 9 měsíciUpraveno

Mnohem větší nebezpečí spočívá v tom, že Evropa díky svému blahobytu prostě zdegenerovala a přestala mít základní pud sebezáchovy. Vítá příchozí obyvatele zcela nekompatibilnich kultur, jejíchž cílem je využít slabosti a převzít vládu. Sype ohromné finance do válečných zón a financuje diktátorske režimy, aby část migrantů zadrželi u sebe. To už se v historii mnohokrát opakovalo a máme to před sebou opět. Reálným nebezpečím pro střední a západní Evropu nyní skutečně není Putin, který rozhodně neměl a snad ještě nemá v úmyslu napadat státy NATO, ale domácí evropská politika diktovana tzv. elitami.

190
Před 9 měsíci
Jan Proksik

Evropa zanikne na humanitu, válka to nebude

39
Před 9 měsíci

Na místo strašení si raději povolej ty vaše dezertéry. Nebo má jít Evropa válčit za ně ?

181
Před 9 měsíci
Pavel Dvořák

To není správný názor. Oni válčí za nás a kupují nám náš čas. Bylo by naivní myslet si, že se nás to netýká, když agresor tvrdí opak.

116
Před 9 měsíci

Umí ukrousi něco jiného než strašit lidi je to to samé jako když nám chcípla koza tak ať vám taky chcípne.

83
Před 9 měsíci
Mirek Pernica

Umíte vy russáci něco jiného než vyhrožovat, lhát, krást, znásilňovat, unášet děti a vraždit lidi? Sami nejste schopní vytvořit nic, tak alespoň zničíte vše, co mají vaši sousedi a na ostatní máváte zaťatou pěstičkou. Dejte si vodku, to jediné vám jde.

75
Před 9 měsíci

Tak Rus dostává na Ukrajině, které chybí technika a lidé, za vyučenou a bude se připravovat na napadní země NATO, aby se dostal do konfliktu s celou NATO..

To mi nesedí ani od generála, a nerozuměl jsem tomu nikdy.

5
Před 9 měsíci
Alois Šabaka

Víte co je v životě nejhloupější? Podcenění a vyloučení těch nejhorších možností. Proč? Protože ty se většinou stanou a člověka překvapí. V tomto případě je to konec, protože už to nejde vrátit.

5
Před 9 měsíci

Pan generál má naprostou pravdu, války provázejí celou existenci lidstva, nechápu, jak to někteří lidé jsou schopni ignorovat, je to důkaz naprosté degenerace z blahobytu a z míru, který, Zaplaťpánbůh, trvá už v dějinách nevídaných 80 let .., vždy se najdou šílenci, kteří zatouží po majetku a území souseda, taková je, bohužel, lidská podstata, stačí se rozhlédnout kolem sebe, jak se i někteří normální sousedé v barácích dokáží servat, někdy i střílet třeba kvůli centimetrům plotu ...

2
Před 9 měsíci

Pan generál řekl, že společnost ve válečném stavu musí souhlasit, že se dočasně vzdá řady svých svobod ve prospěch svého přežití. A o tom to je. Na Ukrajině od počátku nešlo o přežití společnosti, ale pouze o přežití politického systému a směřování země. Je tedy otázkou, jestli má být společnost nucena politiky k tomu, vzdát se svobod, vzdát se životů, aby ochránila stávající politickou garnituru.

47
Před 9 měsíci
Tonda Novák

Pokud přistoupím na vaši hru, tak ano, bojujeme za náš, demokratický politický systém a směřování země na Západ. Pokud bychom to neubránili (za jakýchkoliv obětí), nastoupí tu politický systém ruský, což je Sýrie. A víte, jak to tam dnes vypadá? Totální zmar, 80% lidí pod hranicí bídy.

Tohle chceme?

30
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt