Protože to působí jako vyřizování účtů a neschopnost překousnout vlastní ješitnost,nepokládám založení truc strany jako dobrou motivaci. Co je to za podivnou zvyklost,zatápět po svém dobrovolném odchodu svojí bývalé straně? 🙂
Paní Potůčková Vám asi ušlo, že tu TOP zničila a rozložila bývalá prodavačka mobilů a spol a že ta strana je pro voliče v Česku již nevolitelná. Kalouska nemusím, ale kdo je dnes lepší rétor na politické scéně než on. Trochu mi připomíná italského politika Andreottiho. Neporazitelný diskutér a rétor s fenomenální pamětí, který v dialogu porazil každou diskusní konkurenci. Kalousek má pro své schopnosti místo v české politice i když já ho volit nebudu, ale na to co je tam dnes je již urážka všech voličů a občanů.
Oni by se mohli najít Kalouskovi voliči. No důchodci to jistě nebudou, ty má pod palcem většinou Babíš. Ale 5K je takový dort pejska a kočičky. Recept nevalné chutě na jedno použití.Kalousek je politický TOP profesionál,řemeslo ovládá. Jistě nepůjde do předem prohraného boje, pokud to tak vyhodnotí.
NO KDYŽ DO UHYKANEHO OSLA UŽ INVESTOVAL I PRAŽAK, NECO NA TOM BUDE 😄
Ať s Kalouskem, nebo bez něj, voliči koalice ji budou, byť někteří možná se skřípějícími zuby, samozřejmě volit znovu. Nic jiného nám nezbývá.
Demokratický, liberální a myslící volič rozhodně neodejde k Burešovi, SPD, nebo k jiným populistům, jejichž ubohost včera opět předvedla kráska s pávem, když označila deficit 2023 jako “nekrizový”, narozdíl od svých vlastních katastrofálních výsledků v letech covidu. Pro ÁNO zřejmě nejsou rusácká válka a její důsledky krizí.
Článek přesně vystihuje i mou situaci - jsem zklamaný volič SPOLU a opravdu nevím, koho volit. SPD je tak vpravo, že se dostali až ke krajní levici, ANO s Burešem, s "odbornicí" na zadlužování Alenou a s "velechytrým" Havlíčkem může volit pouze dement (ano, tolik % jich tu máme !), PIRÁTI a STAN jsou v područí SPOLU. Tak teď babo raď !
taky to tak mam ne ze bych byl zklamany volic spis nespokojeny ale plne s vama souhlasim tak uvidime zda li Mira pujde do toho 🤣
Pane kalousku, že byste uzavřel smlouvu s oligrachou Pražakem? Investiční skupina Kaprain je vlastněna podnikatelem Karlem Pražákem, byv, krizový manažer Petra Kellnera a jeho společnosti PPF, se kterou dlouhodobě spolupracuje1. Je také majitelem hokejového klubu HC Sparta Praha1. a má byt majitelem i LIDOVEK 😄 OLIGARCHOVE HYBOU ČESKOU PILITIKOU A TO JE ŠPATNĚ!
jak ty jsi mohla prolést ,, základkou " . . .
Je to jen kachna z LN.Topka vznikla především proto,že ji spolu s Kalouskem,zakládal kníže.Bez něj by nikdy nevznikla.Druhá taková postava,s tak velkým společenským kreditem,za kterou by šli voliči,tu dnes není.....
No jsem na to zvedavy...protoze jestli nebude, jak pisete, tak to fakt nevim koho budou volici koalice volit...
Myslím si, že se z Kalouska dělá příliš velká osobnost. Jak už tu někdo napsal. V TOP09 byl především ten druhý. Kredit tomu dával kníže. Díky němu tam přišly osobnosti. Těžko díky Kalouskovi, který byl vyhozen od lidovců, když se chtěl spojit s komunisty, aby zabránil vládě ODS-ČSSD. Je klidně možné, že získá nějaké ty 3 procent příznivců a sestaví klidně i nějaké ty kandidátky podle vzoru Šlachta, ale to z největší pravděpodobností nebude stačit na postup do sněmovny. Pokud by si chtěl ověřit své schopnosti, tak měl příležitost jít jako nezávislý do senátních voleb. Docela by mě zajímalo jak by uspěl. Přece jen je velké množství lidí co ho nemusí. Jeho poslední kroky ohledně europarlamentu svědčí spíš o tom, že čeká nějakou odměnu za to, že se v podstatě obětoval na oltář SPOLU. A nyní, když by chtěl nějakou satisfakci, tak ho pošlou k šípku. Asi by to chtělo udělat ho šéfem nějaké komise a premiér nebo ministr financí by se s ním měl sejít párkrát na kafe. Je to zkrátka ješitný chlap, kterého kromě politiky evidentně nic jiného nebaví.
No, já mám pocit, že tu někdo dělá účet bez hospodského. Kalouska moc nemusím, ale to neznamená, že ve většině případů nemá pravdu. A je to pán, který se opravdu nebojí toho, že by ztratil na popularitě, pokud prohlásí to, co si myslí. Což většinou činí. Nicméně založení nové strany je trochu jiný level a tohle má pan Kalousek už asi za sebou. Ale líbí se mi ta konstrukce a ten typicky čeký drive - někdo se někde uprdne a půl republiky hlásí, že má zakaděný dvorek....🙂
Jo, Mirku, pokud bys tu šílenost udělal, počítej s mým hlasem, i když to možná bude ten hlas volajícího v poušti. Ale tvoje medicíny, ač nechutné a páchnoucí, by nám tu republiku asi uzdravily o dost rychleji.🙂🙂🙂
Starý pán by nemel vstupovat do politiky. A jeho, všichni už známe . Jsou mladší a lepší!
Neustálé omílání řečí o zklamaných voličích automaticky navozuje u mnoha občanů "blbou náladu". Nebylo by načase s tím skončit a načít jiný soudek? Stávající vláda udělala řadu dobrých věcí a to je, podle mne, třeba dnes a denně vyzdvihovat a ne se pořád rochnit ve vodách "zklamaných voličů". Těch stejně bude za jakékoli vlády pořád dost a dost.
Řada dobrých věcí? Třeba 33% celková inflace ekonomika na nule atd. Nebo co se taká dopravy co jiným trvalo 10 až 15 let tak oni zvládli za 2 roky ,to jste myslela?
Jen ty nejtěžší politické váhy používají k závažným rozhodnutím vteřinové budíky a lékárnické váhy.Bývalý ministr je jistě dobrý počtář a ví jak zajistit potřebný finanční polštář.Klíčový bude výběr lidí kteří najdou cestu ze současné politické bídy.
dobre diky